Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 iul 2010 - Anul XV, nr. 158 (4449)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Patrimoniu

Terenurile de sub Termica, transferate de către Primăria Suceava sub formă de capital social

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cele 150 de hectare de teren pe care funcţionează Termica şi care ani la rând au fost subiectul unor dispute pe proprietate în instanţă, cu Primăria Suceava, vor intra în patrimoniul societăţii de termoficare, dar sub formă de capital social.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că luni va convoca o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în care va fi discutată strategia de realizare a unei noi societăţi de termoficare la Termica, de către un investitor privat, care va trebui să asigure apa caldă şi căldura populaţiei, la un preţ suportabil.

Un alt subiect care va fi abordat luni, sau cel târziu până la finele lunii iulie, este cel al transferului terenurilor de la Termica.

“Vom lua o hotărâre luna aceasta, în baza deciziei AGA de la Termica, astfel încât să fie cât mai clară situaţia patrimonială a societăţii, în perspectiva atragerii capitalului privat. Ca să dăm terenurile de la primărie celor de la Termica, singura modalitate legală este ca municipalitatea să vină cu aport de capital social”, a declarat Lungu.

Prin transferul acestor terenuri, sub formă de capital social, municipalitatea suceveană va scăpa de o datorie de aproximativ 700 de miliarde de lei vechi, bani care trebuiau acordaţi pentru subvenţionarea preţului căldurii livrate populaţiei de societatea de termoficare.

Edilul sucevean a subliniat faptul că investiţiile făcute pentru modernizarea sistemului de termoficare în ultima perioadă sunt foarte costisitoare, dând ca exemplu efortul făcut luna aceasta, de a plăti aproape 13 miliarde de lei vechi numai dobânda la creditul prin care s-au făcut lucrările din programul “Suceava- utilităţi şi mediu la standarde europene”, contractat de Consiliu Judeţean în urmă cu aproximativ cinci ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terenurile de sub Termica, transferate de către Primăria Suceava sub formă de capital social.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Terenurile de sub Termica, transferate de către Primăria Suceava sub formă de capital social3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei