Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2010 - Anul XV, nr. 151 (4442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Bilanţ tragic

Cinci morţi, 170 de case distruse şi alte 2500 avariate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judeţul Suceava a fost devastat de inundaţiile provocate de ploile care s-au abătut în ultimele zile. Nu mai puţin de 66 de comune, oraşe şi municipii din judeţ au fost afectate grav de inundaţii, bilanţul prezentat în după amiaza zilei de ieri de Prefectura Suceava fiind mai mult decât tragic. Astfel, nu mai puţin de cinci persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore, o altă persoană încă este dată dispărută, iar alte 1.164 au fost evacuate din calea apelor. Viiturile au distrus nu mai puţin de 170 de case, dintre care 120 numai în comuna Zamostea. Potrivit bilanţului Prefecturii Suceava, 2.514 de case au fost variate de inundaţii, iar alte 692 sunt în continuare izolate, accesul putându-se face doar pietonal.

La pagubele produse de inundaţii se mai adaugă peste nouă kilometri de drumuri judeţene distruse şi peste 34 kilometri avariaţi ( în comuna Calafindeşti); peste 25 km de drumuri comunale distruse şi peste 208 km de drumuri avariate; 0,72 km de drumuri naţionale avariate; 93 de poduri şi 330 de podeţe distruse, 233 de podeţe avariate; peste 2.850 de metri de apărări de maluri distruse şi peste 5540 de metri de apărări de maluri avariate. În acelaşi timp, aproximativ 6510 hectare de teren agricol şi păşune au fost inundate, iar 9.155 de fântâni au fost colmatate. Au mai fost avariate patru magistrale electrice, inundaţiile distrugând şi şase stâlpi de înaltă tensiune, opt stâlpi de medie tensiune şi 12 stâlpi de joasă tensiune. Prefectura a mai informat că trei stâlpi de înaltă tensiune şi trei de medie tensiune au fost avariaţi.

 

Drumuri judeţene şi căi ferate blocate

Până în după-amiaza zilei de ieri, în judeţul Suceava erau blocate total sau parţial încă opt căi rutiere. Este vorba despre Zvoriştea- Zamostea-Grămeşti- DJ291 A; Soloneţ – DJ 178 A cu 178 D, inundat, Vereşti - DJ 208 B, nu se circula pe pod, fiind afectată structura acestuia, Vatra Moldoviţei - DJ 176, se circula pe o singură bandă; Dolhasca – Probota - DJ 208 S, circulaţia era restricţionată; DN2E, km 39+383 şi DN2E, km 57+973, unde se circula pe o singură bandă şi DN17, km 263+300 şi km 236+350, unde terasamentele au fost distruse pe o lungime de 30 km, circulaţia desfăşurându-se cu restricţii.

Inundaţiile au afectat şi traficul feroviar din judeţul Suceava, fiind închise liniile CFR de pe rutele Suceava Nord – Dărmăneşti, Dărmăneşti – Cacica şi Gălăneşti – Gura Putnei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cinci morţi, 170 de case distruse şi alte 2500 avariate.
 Vizualizări articol: 658 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cinci morţi, 170 de case distruse şi alte 2500 avariate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei