Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2010 - Anul XV, nr. 151 (4442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A întârziat la proba de bacalaureat din cauza inundaţiilor

Miercuri, 30 Iunie 2010 (16:12:25)

Un absolvent de liceu din judeţul Suceava a fost la un pas de a pierde examenul de bacalaureat după ce a întârziat astăzi la cea de-a doua probă scrisă. Candidatul, care susţinea proba la Colegiul Tehnic din Rădăuţi, a ajuns la examenul după ce subiectele fuseseră distribuite deja candidaţilor în sălile de concurs. Absolventul şi-a motivat întârzierea şi a pus-o pe seama inundaţiilor puternice care au afectat judeţul Suceava şi din cauza cărora nu a reuşit să ajungă la ora programată pentru începerea examenului. Concurentul a solicitat comisiei judeţene de bacalaureat aprobare pentru a susţine proba cu subiecte de rezervă. Fiindcă a absentat din cauze obiective, candidatului i s-a aprobat susţinerea examenului mai târziu, apelând-se la subiectele de rezervă, aşa cum prevede metodologia de bacalaureat.

Deşi zona oraşului Siret a fost puternic afectată de inundaţii, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava au spus că la centrul de testare de la Colegiul „Laţcu Vodă” nu au fost probleme legate de organizarea şi derularea probei de examen, iar candidaţii au venit la timp. La centrul de examen menţionat s-au înscris la bacalaureat 242 de candidaţi, iar de la proba de astăzi a lipsit un singur concurent.

6635 de concurenţi au fost înscrişi să participe la proba de bacalaureat de aszăzi, la disciplina obligatorie a profilului. Candidaţii au susţinut examen la istorie sau matematică, în funcţie de profil. 113 concurenţi nu s-au prezentat la examen, iar proba a fost susţinută de 6522 de concurenţi. Spre deosebire de prima probă scrisă, care a avut loc luni, de la testarea de astăzi nu a fost eliminat din examen nici un absolvent de liceu pe motive de fraudă sau tentativă de fraudă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A întârziat la proba de bacalaureat din cauza inundaţiilor.
 Vizualizări articol: 907 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
A întârziat la proba de bacalaureat din cauza inundaţiilor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei