Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2010 - Anul XV, nr. 151 (4442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu a promulgat Codurile de procedură penală şi civilă

Miercuri, 30 Iunie 2010 (22:23:57)

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretele de promulgare a Legii privind Codul de procedură civilă (Cpc) şi a Legii privind Codul de procedură penală (Cpp).

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat miercuri, 30 iunie, decretele de promulgare a Legii privind codul de procedură civilă şi a Legii privind codul de procedură penală", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Deputaţii au adoptat, marţea trecută, proiectele privind Codul de procedură civilă şi Codul de procedură penală.

Preşedintele Traian Băsescu trimisese, cu o zi înainte, scrisori preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care reînnoia solicitarea ca, până la intrarea în vacanţa parlamentară, cele două Camere să aprobe proiectele Codului de procedură penală şi Codului de procedură civilă.

În 25 iunie 2009, în urma asumării răspunderii Guvernului, Legile privind Codul penal şi Codul civil au fost adoptate de Parlament.

În 24 iulie 2009, noile Coduri penal şi civil au fost publicate în Monitorul Oficial, Guvernul având termen un an să supună Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea în aplicare a acestora.

Codul civil a fost publicat în Monitorul Oficial numărul 511. El intră în vigoare la data care va fi stabilită în legea pentru punerea în aplicare a acestuia.

În termen de 12 luni de la data publicării Codului civil, Guvernul este obligat să supună Parlamentului spre adoptare proiectul de lege pentru punerea în aplicare a codului civil.

La fel şi în cazul Codului penal, publicat în Monitorul Oficial numărul 510 din 24 iulie 2009. Guvernul are termen un an pentru a supune Parlamentului o lege prin care să anunţe termenul de intrare în vigoare.

Preşedintele Traian Băsescu a mai transmis, în 2 iunie, o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor în care solicită Legislativului să adopte, până la sfârşitul acestei sesiuni, Codurile de procedură penală şi civilă.

"România se află încă sub Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei. O etapă importantă a procesului de monitorizare a reformelor din domeniul justiţiei o reprezintă Raportul Comisiei Europene care urmează a fi adoptat în vara acestui an. O evaluare pozitivă în acest document va fi posibilă în condiţiile în care Parlamentul României va adopta Codul de procedură penală şi Codul de procedură civilă cât mai curând posibil. În acest sens, revin la scrisoarea transmisă dumneavoastră în luna aprilie a.c., solicitându-vă adoptarea celor două Coduri sus-menţionate, până la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare", se arăta în scrisoarea transmisă de către preşedintele Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu a promulgat Codurile de procedură penală şi civilă.
 Vizualizări articol: 764 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu a promulgat Codurile de procedură penală şi civilă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei