Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 iun 2010 - Anul XV, nr. 151 (4442)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pagube

Conductele de apă potabilă de peste râul Suceava, avariate de viitură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două conducte de apă potabilă de peste râul Suceava, din zona Bazarului, au fost afectate în noaptea de luni spre marţi de viituri, apele crescute rupând stâlpii de susţinere. Potrivit primarului Ion Lungu, cele două conducte au fost montate de puţin timp, investiţia fiind realizată prin programul ISPA. Apele crescute ale Sucevei a făcut imposibilă intervenţia muncitorilor pentru a remedia situaţia. Conductele au rămas atârnate deasupra apelor învolburate, existând pericolul, în condiţiile creşterii debitelor, să fie luate de ape. Lungu a arătat că avarierea conductelor nu a afectat alimentarea cu apă a sucevenilor, având în vedere nu erau puse încă în funcţiune. Valoarea estimată a pagubelor este de 500 de milioane de lei vechi, Lungu precizând că refacerea conductelor se va realiza după ce apele râului Suceava vor scădea, banii urmând a fi asiguraţi tot din fonduri ISPA. Primarul municipiului reşedinţă de judeţ a arătat că tot în aceeaşi zonă este în pericol şi o conductă de apă caldă care traversează râul Suceava.

Pe de altă parte, Ion Lungu a spus că 39 de gospodării, majoritatea din cartierul Iţcani, au fost inundate de viiturile ajunse tocmai din comuna Pătrăuţi, aflată la câţiva kilometri distanţă. Cele mai multe case inundate sunt situate pe străzile Depoului, Aurel Vlaicu şi Liliacului, toate din cartierul Iţcani. Lungu a arătat că echipele Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă au acţionat cu motopompe pentru a scoate apa din casele oamenilor. Autorităţile locale lucrează în prezent la evaluarea pagubelor produse de inundaţii în municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conductele de apă potabilă de peste râul Suceava, avariate de viitură.
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Conductele de apă potabilă de peste râul Suceava, avariate de viitură3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mda.. trimis de
(30 iun 2010, 11:54:12
a fost executata o lucrare buna avand in vedere ca era cea mai noua constructie peste apa ...... bine ca nu plateste firma care a construit-o care probabil a dat si garantie.... ci tot din banii oamenilor....
1.1  RE: Mda.. trimis de
(30 iun 2010, 12:13:07
Era de asteptat MAFITZU...era de asteptat...
Oricum...firma care a executat lucrarile, celebra ISPA daca nu ma insel...e o firma ce merita sanctionata drastic pentru ceea ce a cauzat orasului nostru. Nu e o firma ce aduce bine...ci numai rau.
1.2  RE: Mda.. trimis de
(30 iun 2010, 12:36:41
ISPA - Programul ISPA (Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare) este unul dintre cele trei instrumente de finantare nerambursabile ale Comunitatii Europene ( ****://www.mt.ro/dgrfe/ispa.ht ).
Asadar, daca tot discutam despre firme, ar trebui gasita firma care a executat efectiv lucrarea derulata prin cadrul acestui program si de acolo ar trebui scoase niste raspunsuri. Pe de alta parte nu pierdeti din vedere ca motivul principal l-au reprezentat cotele foarte mari ale apelor din judet din aceasta perioada si totusi vad ca lucrarea s-a tinut destul de bine, cedand doar intr-o singura zona (acolo trebuie facuta cercetarea sa se vada de ce si cum).
Desi banii sunt din fonduri europene, sa nu uitam ca si noi contribuim la bugetul U.E. si, automat sunt si banii nostrii, undeva acolo. Asa ca putin mai multa responsabilitate cand se mai fac proiecte... daca se poate.
2.   Habar n-aveti trimis de
(30 iun 2010, 13:39:07
lucrarile le-a executat TMUCB&ERG TERMROM INSA ei s-au ocupat doar de conducte podul tehnologic exista de jde de ani< deci nu este vina lor> mentionez ca podul mai este folosit si de termica (CONDUCTE DE APA CALDA), PE LINGA ACET-UL (CONDUCTE REFACUTE PRIN LUCRARI ISPA).....

2.1  RE: Habar n-aveti trimis de
(30 iun 2010, 13:51:07
bun asa, mie mi se parea ca abia a fost montat... dar daca zici ca e de mai multi ani... s-a facut un calcul asupra greutatii care o poate prelua inainte de a monta acea noua conduca peste el? ... ce zic inginerii... ?
3.   Fotografii? trimis de
(30 iun 2010, 18:03:28
Era greu sa mergeti si prin Itcani sa fotografiati ? Daca tot scrii ceva , pune si cateva fotografii daca tot zici ca esti jurnalist/(a)!
4.   Dale... trimis de
(30 iun 2010, 19:00:36
Daca puneam borduri si dale nu se intampla nimic rau...
NU era loc. Asa ca astept alte fonduri, sa construiesc un bac, sau o punte de pluta.
Fiti calmi.. ca ma pricep la toate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei