Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 iun 2010 - Anul XV, nr. 147 (4438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Petru Luhan: Ţările dunărene vor beneficia de o finanţare de 100 de miliarde de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L, suceveanul Petru Luhan, a anunţat că ţările dunărene vor primi o finanţare de 100 de miliarde de euro. Luhan a arătat că România ar putea avea beneficii importante din aceste fonduri structurale pe care Uniunea Europeană le oferă ţărilor din Regiunea Dunării.

„Strategia UE pentru regiunea Dunării este un nou instrument de cooperare în cadrul Uniunii. România poate obţine beneficii importante din Strategia Dunării. Dintre statele dunărene, ţara noastră deţine cea mai mare suprafaţă din bazinul Dunării şi sectorul cel mai lung al fluviului. Am cerut  Comisiei Europene să fie  alocate fonduri suplimentare pentru priorităţile ce vor fi stabilite în cadrul Strategiei UE privind Dunărea din fondurile structurale”, a precizat Petru Luhan, care este membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională din Parlamentul European. El a adăugat că a solicitat Comisiei Europene păstrarea susţinerii finanţărilor actuale până la sfârşitul perioadei de programare, atât pentru îndeplinirea obiectivelor din cadrele naţionale strategice de referinţă, cât şi a Strategiei UE pentru Dunăre.

Luhan a arătat că potrivit Comisiei Europene, o sumă considerabilă de fonduri este deja alocată regiunii Dunării prin intermediul mai multor programe de finanţare ale UE, cum ar fi aproximativ 100 de miliarde de euro prin Fondurile Structurale 2007-2013. „Sunt disponibile, de asemenea, alte surse de finanţare, de exemplu prin intermediul instituţiilor de finanţare internaţionale, cum ar fi Banca Europeană de Investiţii (BEI), 30 miliarde de euro, dar şi prin intermediul autorităţilor naţionale, regionale şi locale. Strategia UE privind regiunea Dunării îşi propune să acţioneze în direcţia alinierii fondurilor existente la obiectivele pe care aceasta le-a stabilit”, a declarat Petru Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petru Luhan: Ţările dunărene vor beneficia de o finanţare de 100 de miliarde de euro.
 Vizualizări articol: 1004 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Petru Luhan: Ţările dunărene vor beneficia de o finanţare de 100 de miliarde de euro3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei