Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iun 2010 - Anul XV, nr. 143 (4434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Proprietarul mini-grădinii zoologice de la Ilişeşti, găsit într-un şanţ, plin de sânge

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietarul mini-grădinii zoologice de la Ilişeşti, Ioan Dorin Şoimaru (46 de ani), a ajuns, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, în stare gravă, fiind victima unei tentative de omor.

Într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava se explică că Şoimaru a fost victima unei agresiuni petrecute în casa unui consătean de-al său, Nicolae Vas (44 de ani), cel care, de altfel, l-a şi înjunghiat.

Sâmbătă seară, în jurul orei 22:00, poliţiştii de la Ilişeşti au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că la locuinţa lui Vas a avut loc un scandal între acesta şi Ioan Dorin Şoimaru, cel care deţine „Colţul Zoologic” din localitate.

La faţa locului, poliţiştii l-au găsit doar pe Nicolae Vas, care a spus oamenilor legii că între el şi Şoimaru a izbucnit un conflict spontan, proprietarul mini-grădinii zoologice fiind, susţinea bărbatul, sub influenţa băuturilor alcoolice.

Conflictul dintre cei doi a pornit, se pare, de la o lucrare pe care Vas trebuia să i-o facă lui Şoimaru la „Colţul Zoo”.

Nicolae Vas a spus că Şoimaru a început să-l ia la bătaie şi, în încercarea de a se apăra de loviturile primite de la acesta, l-a înţepat cu un cuţit de bucătărie în zona pieptului.

 

„Are vreo cinci tăieturi de cuţit. A pierdut aproape tot sângele”

Ioan Dorin Şoimaru a plecat din casa în care a avut loc agresiunea, s-a urcat la volanul autoturismului său, a mers o bucată, însă nu a reuşit să ajungă până acasă.

În jurul orei 22:40, agenţii postului de poliţie de la Ilişeşti au fost anunţai că Şoimaru a fost găsit în şanţul de pe marginea DJ 178D, sângerând puternic în zona pieptului.

O ambulanţă a fost chemată de urgenţă la faţa locului, pacientului fiindu-i acordat primul ajutor şi fiind transportat de urgenţă la spital.

„Mi-au spus că a fost la un pas de moarte. I-a atins plămânul şi i-a tăiat artera. Are vreo cinci tăieturi de cuţit. A pierdut aproape tot sângele. Azi-noapte (n.r.-sâmbătă noapte) l-au operat. E mai bine acum, dar medicii sunt în continuare rezervaţi”, ne-a declarat, aseară, una dintre rudele apropiate ale lui Şoimaru, care ne-a cerut, însă, să nu-i dăm numele.

La Ilişeşti au ajuns, ieri dimineaţă, şi ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale şi un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

„Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de omor, suspectul fiind cercetat în stare de libertate”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru.

Anchetatorii încercau, ieri, să stabilească cu exactitate condiţiile producerii agresiunii şi dacă se poate lua sau nu în calcul varianta unei autoapărări, variantă invocată de agresorul lui Ioan Dorin Şoimaru.

 

Se joacă cu lei, tigri, şerpi veninoşi, însă a fost rănit de un consătean

Ioan Dorin Şoimaru şi-a deschis la sfârşitul lunii mai a anului trecut „Colţul Zoologic” de la Ilişeşti, mini-grădină zoologică situată în centrul comunei, situată chiar la marginea DN 17.

În colţul zoo al lui Şoimaru pot fi văzute peste 400 de exemplare de păsări, feline şi reptile, de la porci spinoşi, ratoni, babuini, la lei şi tigri.

Şoimaru şi-a descoperit pasiunea pentru animalele sălbatice în 2004, atunci când a „înfiat” doi lei care erau închişi într-o cuşcă de lângă vechile sere din municipiul Suceava, şi care erau într-o stare deplorabilă, deoarece nimeni nu se mai ocupa de îngrijirea lor.  

Nu o dată, Şoimaru le-a arătat celor care i-au călcat pragul mini-grădinii zoologice că bagă mâna în cuşca leilor, că nu îi e frică de tigrii, că se joacă cu babuini şi cu şerpi veninoşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarul mini-grădinii zoologice de la Ilişeşti, găsit într-un şanţ, plin de sânge.
 Vizualizări articol: 6856 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 18 voturi
Proprietarul mini-grădinii zoologice de la Ilişeşti, găsit într-un şanţ, plin de sânge5.0518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei