Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iun 2010 - Anul XV, nr. 143 (4434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Cumpărături” pe banii altuia

Cu o cheie furată, au golit un apartament şi şi-au luat motoscutere şi un BMW

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru minori cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani şi-au cumpărat motoscutere şi un autoturism, după ce-au golit de bani, bijuterii şi electronice un apartament din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava, cu o cheie furată de la fiul proprietarului imobilului.

Vineri după-amiază, în jurul orei 15:00, Catrina T., în vârstă de 35 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliţia despre faptul că, din apartamentul ei, au dispărut 2400 de euro, 300 de grame de bijuterii din aur şi mai multe aparate foto, camere video, telefoane mobile, console jocuri etc., valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 50.000 de lei (500 de milioane de lei vechi).

Cum nu erau urme de forţare, fiul proprietarului şi-a adus aminte că, în urmă cu aproximativ două-trei săptămâni, a pierdut cheia de la apartament.

Le-a spus judiciariştilor secţiei Burdujeni că a sesizat lipsa cheii după ce a fost la o sală de forţă, împreună cu un amic de-al său, Vasile Donisan, de 17 ani. Cum acesta din urmă era un client mai vechi al poliţiştilor, oamenii legii l-au pus direct în capul listei de suspecţi, iar bănuielile lor aveau să se confirme ulterior.

 

Cum au acţionat

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Donisan i-a furat cheia fiului proprietarului, după care, însoţit de alţi trei minori, Alexandru Rotariu (17 ani), Andrei Ionesi (16 ani), toţi din municipiul Suceava, şi Bogdan Balan (16 ani), din Salcea, au pus la cale furtul.

În apartamentul vizat, au intrat doar Vasile Donisan şi Alexandru Ionesi, iar ceilalţi doi adolescenţi au stat „de şase”, asigurându-se că nu vine nimeni să le încurce planurile.

Audiaţi de poliţişti, toţi cei patru tineri, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava, şi-au recunoscut fapta, mărturisind că din banii obţinuţi şi-au cumpărat motoscutere, cu excepţia lui Vasile Donisan, care şi-a achiziţionat un BMW, seria 3, model 1998.

Adolescentul în vârstă de 17 ani le-a arătat poliţiştilor şi un contract de vânzare-cumpărare, susţinând că a dat pe maşină suma de 20.000 de lei.

Din păcate pentru cei patru tineri, motoscuterele şi BMW-ul le-au fost indisponibilizate de poliţişti, până la finalizarea cercetărilor, urmând a fi cel mai probabil vândute pentru recuperarea prejudiciului.

„Cercetările sunt continuate cu autorii în stare de libertate în vederea probării întregii activităţi infracţionale”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, inspectorul principal Gabriel Panţiru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu o cheie furată, au golit un apartament şi şi-au luat motoscutere şi un BMW.
 Vizualizări articol: 964 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 8 voturi
Cu o cheie furată, au golit un apartament şi şi-au luat motoscutere şi un BMW3.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei