Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 21 iun 2010 - Anul XV, nr. 143 (4434)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Iniţiativă

Flutur vrea să apeleze la parteneriatul public-privat pentru modernizarea aeroportului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că modernizarea Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea s-ar putea realiza printr-un parteneriat public privat cu un investitor care intenţionează să aloce fonduri în acest sens. Flutur a declarat că intenţia sa a fost de a promova un proiect prin care ar fi urmat să se aprobe contractarea unui credit furnizor pe o perioadă de 25 de ani, în vederea modernizării aeroportului, însă în cele din urmă a ales soluţia parteneriatului public privat.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut cu Ministerul de Finanţe am decis să amân varianta creditului furnizor, pentru că sperăm să intrăm cu un parteneriat public-privat. Legea parteneriatului public privat se pare că este cea care ne va ajuta cel mai mult în perioada următoare în modernizarea aeroportului din Salcea. Creditul furnizor ar fi însemnat un împrumut pe care Consiliul Judeţean al fi trebuit să-l contracteze cu avizul comisiei de împrumuturi din Ministerul de Finanţe, unde acest lucruri sunt plafonate. Plus că mai este vorba şi despre gradul de îndatorare, care nu îţi permite să te duci la sume foarte mari cu împrumuturile”, a precizat Flutur. El a mai arătat că pentru stabilirea unui parteneriat public privat, Consiliul Judeţean va relua discuţiile cu firmele care până în momentul de faţă s-au arătat interesate să investească în Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea.

 

Flutur: Parteneriatul public-privat ar putea să rezolve problemele primăriilor

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a declarat că, din punctul său de vedere, adoptarea Legii parteneriatului public-privat ar trebui să fie prima măsură pentru relansarea economică a României. Flutur a arătat că prin această lege ar putea fi rezolvate mai multe probleme cu care se confruntă autorităţile locale, cu atât mai mult cu cât urmează descentralizarea în mai multe domenii, cum ar fi sănătatea sau învăţământul.

„Prin descentralizare spitalele ajung la administraţiile locale. Foarte mulţi nu au însă bani să modernizeze aceste spitale, dar prin parteneriatul public-privat se pot aduce clinici care să investească bani în modernizare. De asemenea, această lege ar ajuta şi o primărie care vrea să-şi rezolve anumite probleme. Şi cred că această lege este balonul de oxigen pentru perioada următoare. Şi mă bucur că este iniţiată şi susţinută de senatorul sucevean Sorin Fodoreanu”, a declarat Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur vrea să apeleze la parteneriatul public-privat pentru modernizarea aeroportului.
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Flutur vrea să apeleze la parteneriatul public-privat pentru modernizarea aeroportului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei