Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mai 2010 - Anul XV, nr. 122 (4413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă...

Perioada 27 mai – 2 iunie

Joi, 27 mai

Expoziţia „Floarea - Minunată născocire a Naturii”

Planetariul Catedrei de Geografie a Facultăţii de Istorie şi Geografie şi Facultatea de Silvicultură din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, împreună cu Florăriile „Emma Harte” şi Asociaţia Filatelică Suceava, organizează, în zilele de joi şi vineri (27 - 28 mai a.c.), expoziţia cu genericul „Floarea - Minunată născocire a Naturii”.

Expoziţia, care se deschide astăzi, la ora 17:00, le oferă tuturor celor care răspund invitaţiei de a o vizita posibilitatea de a admira o minunată expoziţie de flori şi aranjamente florale (prezintă Brînduşa Magazin, ing. peisagist), precum şi efectuarea unei călătorii vizuale prin lumea florilor din cartofilia românească (expune col. rez. Constantin-Sergiu Ganea, preşedintele Asociaţiei Filatelice Suceava). Dr. ing. Cezar Tomescu, de la Facultatea de Silvicultură, va desluşi „Simbolistica plantelor în relaţie cu corpurile cereşti” şi-i va învăţa pe vizitatori să citească orele timpului după „Ceasul florilor”.

 

A.S.U.S. Nightfall Party!

Program special dedicat studenţilor, unde cei mai petrecăreţi şi neconvenţionali studenţi vor fi recompensaţi cu premii din partea casei!
Petrecerea incendiară este organizată cu sprijinul A.S.U.S. - Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava şi va fi întreţinută de Dj Cioco, rezident în Club Babylon Suceava.

 

Concert cu Tudor Gheorghe

Artistul Tudor Gheorghe va fi prezent astăzi, la Suceava, la ora 19:00, la Casa de Cultură, cu spectacolul „Chemarea păsării de-acasă”.

Un bilet la spectacol, în care Tudor Gheorghe a inclus opere însemnate ale poetului şi prozatorului Mircea Micu, costă 50 de lei, dar elevii, studenţii şi pensionarii pot scoate din buzunare 35 de lei, adică pot intra două persoane pe un bilet de 70 de lei. Tudor Gheorghe se află într-un turneu naţional, cu spectacolul „Chemarea păsării de-acasă”.

Biletele pentru spectacol se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava (intrare B - etaj I), tel. 0230 523 718; 0330 401 807.

 

Lansare de carte

La ora 16:00, la Biblioteca Centrală „I. G. Sbiera” va avea loc lansarea cărţii „Gellu Naum. O călătorie spre arhetipul interiorităţii”, semnată de Isabel Vintilă. Cartea va fi prezentata de prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu şi de conf. univ. dr. Sabina Fînaru.

 

Călătorie în lumea minunată a jocurilor şi poveştilor, la „Cărtureşti”

Librăria „Cărtureşti”, din incinta Iulius Mall, organizează, în perioada 26 mai -1 iunie, „Târgul de-o şchioapă” - o călătorie în lumea minunată a jocurilor şi poveştilor. Copiii sunt aşteptaţi la Librăria Cărtureşti, în atelierul de creaţie, unde cei mici vor avea posibilitatea să se joace şi să creeze desene, jucării din baloane şi multe alte minunăţii. Potrivit organizatorilor, cele mai frumoase creaţii vor fi premiate pe 1 iunie, dar toţi copiii vor primi cadouri şi surprize dulci.

Programul târgului este următorul: 27 mai, ora 18:00 – Atelier de creaţie, Origami; 28 mai, ora 18:00 – Atelier de creaţie, Colaje; 29 mai, ora 12:00 – Călătorie în lumea poveştilor, lectură şi şedinţă de face painting; 30 mai, ora 12:00 – Demonstraţii de modelaj din baloane şi şedinţă de face painting; 31 mai, ora 18:00 – Jocurile copilăriei; 1 iunie – expoziţie cu creaţiile copiilor şi premierea participanţilor; jocuri şi face painting pentru toţi copiii. În perioada „Târgului de-o şchioapă”, cartea pentru copii în limba română şi în engleză are 10% reducere.

 

„Află-ţi greutatea ideală!”, în Centrofarm

Până la sfârşitul lunii iunie, „Află-ţi greutatea ideală!” în Centrofarm. De luni până sâmbătă, între orele 16 şi 20, clienţii Iulius Mall Suceava află gratuit propriul Indice de Masă Corporală (indicatorul oficial de calcul a greutăţii ideale). Deoarece obezitatea este principala provocare a secolului, iar România ocupă un îngrijorător loc 3 la nivel european, Centrofarm va consilia gratuit persoanele interesate.

 

Campionat de table, la Iulius Mall Suceava

Până pe 15 iulie, în fiecare marţi şi joi, în Iulius Mall Suceava se joacă table. Clubul Sportiv „Nord Arena” în colaborare cu Direcţia pentru Sport Suceava, caută cei mai norocoşi şi buni strategi la table. Înscrierile se fac în zilele menţionate de la ora 16, iar zarurile se aruncă la Campionatul Judeţean de Table doar de la 17.

 

Vernisajul expoziţiei ,,Vis de copil”

Vernisajul expoziţiei ,,Vis de copil”, organizat în cadrul Concursului naţional de creaţie plastică pentru preşcolari ,,Penelul Fermecat”, ediţia a V-a, faza judeţeană, are loc, la ora 11:00, în City Gallery, din incinta Shopping City Suceava.

 

 


Vineri, 28 mai

Tequila Fiesta, la Club Baylon

O superpetrecere cu tematică, cu un special club mix cu Dj Cioco, în cadrul căreia clienţii vor primi metri de tequila din partea casei şi vor avea parte de superofera de 3 lei pe shot!

 

„Târgul Ofertelor Educaţionale”, la Iulius Mall

Toate liceele din judeţul Suceava îşi dau întâlnire la Iulius Mall! Vineri şi sâmbătă, la “Târgul Ofertelor Educaţionale”, unităţile de învăţământ îşi vor prezenta profilele, activităţile extracurriculare, cursurile opţionale, cadrele didactice, baza materială şi propriile modalităţi de predare-învăţare-evaluare. Toţi elevii claselor a VIII-a din judeţul Suceava vor avea astfel ocazia să se informeze asupra ofertelor educaţionale pentru anul şcolar 2010-2011.

Ajuns la cea de-a XI-a ediţie, târgul este organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) şi de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava.

Mâine, la ora 9:30, începe înscrierea instituţiilor participante, la ora 10:00 va avea loc deschiderea oficială, iar între orele 11:00 şi 18:00, instituţiile participante vor susţine diferite momente artistice, iar psihopedagogii şcolari ai CJRAE Suceava vor efectua testări psihologice şi vor susţine ateliere de dezvoltare personală, activităţi care vor continua şi sâmbătă, până la ora 16:00.

 

DJ Allexinno, la Office’s Club Suceava

Începând cu ora 23:00, Office’s Club Suceava te invită să te distrezi în compania lui DJ Allexinno.

 

Expoziţie

În perioada 28 mai – 7 iunie, Shopping City Suceava găzduieşte expoziţia de produse lucrate manual organizată de copiii, tinerii şi personalul Centrului de zi pentru copii / tineri din cadrul Complexului terapeutic Blijdorp România, Suceava. Expoziţia este cu vânzare şi cuprinde obiecte de lut: farfurii, vaze, coşuleţe, tablouri, suporţi pentru birou etc. Produsele sunt unice.

 

Faza judeţeană a festivalului „Voinicelul”

La etajul Iulius Mall are loc faza judeţeană a festivalului-concurs de interpretare artistică „Voinicelul”. Inspectoratul Şcolar Suceava patronează impresionantul eveniment, la care şi-au anunţat participarea circa 1.000 de preşcolari. Etapa naţională va fi pe 18 iunie.

 

 


Sâmbătă, 29 mai

I Love House, la Club Babylon

Alături de partenerii de la OldBox, Club Babylon Suceava v-a pregătit o megapetrecere pe ritmuri de club cu deja consacraţii artişti ai pupitrului cu mixere: Dj Primărie şi Dj Adrianho.

 

Sport

Rugby, Divizia Naţională, orele 11.00, stadionul Unirea

CSM Bucovina Suceava – CSM Bucureşti, în prima etapă din turneul play-out

 

Concursul de Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă

Palatul Copiilor Suceava, Inspectoratul Şcolar Suceava, Poliţia Rutieră şi Compartimentul de analiză şi prevenire a criminalităţii organizează, începând cu ora 10:00, în parcarea Shopping City Suceava, Concursul de Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă, etapa judeţeană.

 

„Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!”

De la ora 17, adulţii sunt poftiţi să servească un meniu complet de copilărie savuroasă la Librăria Cărtureşti, din Iulius Mall Suceava. Dacă eşti prichindel şi „Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!”.

 

Atelierul de Creaţie, la KidsLand

La ora 12, la KidsLand, în cadrul Iulius Mall Suceava, Atelierul de Creaţie al Palatului Copiilor Suceava îi aşteaptă pe micuţi cu idei, culori şi artă! Tot Palatul Copiilor organizează în Iulius Mall, sub patronajul Inspectoratului Şcolar Suceava, un Concurs Judeţean de Dansuri Moderne. Pe scena amplasată lângă food court Almondo, de la ora 10, copiii din formaţii, cluburi şi şcoli de dans vor evolua, iar câştigătorii se vor califica pentru competiţii naţionale.

 

 

Duminică, 30 mai

Teatrul „Puppet”,la KidsLand

De la ora 12, la KidsLand, Iulius Mall Suceava, marionetele vor să distreze prichindeii şi să le spună ultimele şi cele mai grozave aventuri ale personajelor preferate din basme şi poveşti populare.

 

„Visul unui Întreprinzător”

La food court-ul din cadrul Iulius Mall Suceava, va fi vernisată o expoziţie-concurs de creaţie vestimentară, artă textilă, tapiserie şi marochinărie, intitulată „Visul unui Întreprinzător” şi organizată de Palatul Copiilor Suceava. Vernisajul va fi presărat cu momente artistice, muzică şi dans şi chiar parada modei, toate avându-i în prim-plan pe copii.

 

Club Life cu Dj Cioco

Show incendiar cu cele mai sexy animatoare şi un spectacol special de animaţie, totul în cadrul unui special club mix realizat de Dj Cioco şi Mc Dany, ambii rezidenţi în Club Babylon Suceava.

 

Zilele Copilăriei

Începând cu ora 12:00, copii, părinţi şi bunici sunt aşteptaţi în parcarea Shopping City Suceava pentru a retrăi Zilele Copilăriei: concursuri pentru copii, desene pe asfalt, face painting, karting, mini-fotbal, concurs de sumo şi multe alte surprize.

Fundaţia ANA şi Asociaţia Juventus organizează o tombolă cu premii din oră în oră. Biletele de tombolă sunt distribuite de voluntarii Fundaţiei ANA, iar copiii trebuie să fie prezenţi la evenimente pentru a câştiga premiile oferite prin tragere la sorţi: o bicicletă, un birou pentru calculator şi alte cinci premii în valoare de minim 150 lei fiecare. Şcolile din municipiul Suceava sunt aşteptate să prezinte un program de activităţi, acestea fiind premiate pentru locul I cu un CEC Cadou în valoare de 1.000 lei şi pentru locul II cu un CEC Cadou în valoare de 500 lei.

Copiii vor primi reviste “Cutezătorii”, precum şi alte premii surpriză din partea: Carrefour, Alexandria Librării, Media Galaxy, Evel Mod, Champion.

 

 

Luni, 31 mai

Mini Miss Mister Suceava, Top Model’s 2010

Shopping City Suceava şi Asociaţia Cultural Artistică “Arlechin” Botoşani organizează prima ediţie aFestivalului Judeţean de Modă pentru Copii şi Tineret - Mini Miss Mister Suceava, Top Model’s 2010.

Festivalul se va desfăşura pe parcursul a două zile: 31 mai şi 1 iunie, începând cu ora 18:00, şi se adresează copiilor preşcolari, elevilor şi tinerilor artişti, de la grădiniţele şi şcolile din Suceava, şi se desfăşoară sub forma unor spectacole muzical-coregrafice. Preselecţia participanţilor are loc vineri, 28 mai, ora 18:00, în City Gallery din incinta Shopping City Suceava.

 

 

Marţi, 1 iunie

Teatru La Fierărie

Începând cu ora 20:00, Pub Boem La Fierărie Suceava te invită la piesa de teatru 1900, legenda pianistului Danny Boodmann TD Lemon, spusă de actorul Marius Chivu, în regia lui Ciprian Cristea.

 

Expoziţia “Universul Copilăriei, Micii Picasso 2010”

La ora 17:30, la City Gallery are loc vernisajul Expoziţiei “Universul Copilăriei, Micii Picasso 2010”. Expoziţia cuprinde peste 400 de lucrări ale copiilor pregătiţi de Puşa Pîslaru timp de cinci ani în atelierul propriu. Invitat special: prof. Luca Cătălin de la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, cu lucrări ale elevilor de la clasa a IX-a, secţiile de Filologie şi Muzică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă....
 Vizualizări articol: 1087 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Unde fugim de-acasă...5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei