Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mai 2010 - Anul XV, nr. 122 (4413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pericol de inundaţii

Solul, suprasaturat de apă după ploile din ultimele zece zile

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ploile abundente căzute în ultimele zile pe raza judeţului Suceava au dus la acumularea unei cantităţi imense de apă în sol, în cazul în care precipitaţiile nu vor înceta, riscul de producere a inundaţiilor fiind foarte ridicat. Practic, în tot judeţul, în zece zile a plouat de două sau trei ori mai mult decât media de pe tot parcursul lunilor mai din ultima decadă.

Conform măsurătorilor efectuate de specialiştii de la Staţia Hidrologică Suceava, serviciu din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA), la Siret, în intervalul 15-25 mai 2010, au căzut 125 de litri pe metrul pătrat, asta în condiţiile în care în ultimii zece ani, în mai, media de precipitaţii a fost de 57,6 l/mp. La Brodina, în sol s-au acumulat în ultimele zece zile 109,9 litri pe metrul pătrat, faţă de media de 95 l/mp în anii anteriori, în timp ce măsurătorile de la Iţcani arată căderi de 95,1 l/mp în ultimele zece zile, faţă de 48,1 l/mp, media din luna mai, în ultimii zece ani.

Diferenţele cele mai mari sunt înregistrate însă în Dolheşti şi Bogdăneşti. Astfel, în prima localitate, în intervalul 15-25 mai 2010 au căzut 127,2 l/mp, faţă de 44 l/mp, media din mai a ultimilor zece ani, în timp ce în Bogdăneşti, de la o medie lunară de 52,9 l/mp s-a ajuns, în doar zece zile, până la recordul absolut din judeţ, 150,1 litri pe metrul pătrat.

După cum ne-a explicat inginerul Cristian Ruxandari, purtătorul de cuvânt al SGA Suceava, până acum nu au fost probleme deosebite deoarece absorbţia solului a fost foarte mare, pe fondul precipitaţiilor reduse din primele patru luni ale anului.

Încă de vinerea trecută, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi celelalte instituţii care au sarcina de a interveni în caz de inundaţii sunt în alertă, după ce mai multe avertizări hidrologice au anunţat creşteri de debite peste cotele de atenţie, pe cursurile râurilor din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solul, suprasaturat de apă după ploile din ultimele zece zile.
 Vizualizări articol: 1128 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solul, suprasaturat de apă după ploile din ultimele zece zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei