Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mai 2010 - Anul XV, nr. 122 (4413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Pericol de explozie

Evacuaţi din case, din cauza unei bombe de aviaţie găsite în curtea vecinului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe familii de pe strada Bistriţei, din oraşul Broşteni, au trăit momente de spaimă, marţi după-amiază, fiind evacuate din propriile case, după ce, în zonă, a fost găsită o bombă de aviaţie din timpul Primului Război Mondial, riscul unei explozii fiind foarte mare.

Alarma s-a dat în jurul orei 15:00, la faţa locului fiind trimisă echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

În timp ce săpau la fundaţia unui beci, în curtea gospodăriei Floricăi C., mai mulţi localnici au observat un obiect metalic care semăna cu un element de muniţie, înfipt în pământ la o adâncime de aproximativ doi metri.

Oamenii s-au oprit din lucru şi i-au anunţat imediat pe poliţiştii din localitate, bănuind că e vorba de o bombă din război.

Bănuielile lor au fost confirmate de pirotehnişti, care au cerut poliţiştilor să evacueze populaţia din zonă (familiile din patru gospodării), la limita zonei de siguranţă, pe o rază de aproximativ 200 de metri.

Specialiştii ISU Suceava au cercetat amănunţit zona şi au ridicat elementul de muniţie, fiind vorba de o bombă de aviaţie, calibrul cinci kilograme, echipată cu focos, în perfectă stare de funcţionare, provenind din Primul Război Mondial.

 

„La cel mai mic şoc sau manevrare greşită, bomba putea să explodeze”

Dacă muncitorii care săpau în curtea respectivă nu s-ar fi oprit la timp sau ar fi lovit din greşeală focosul, cu siguranţă, cred pirotehniştii, ar fi provocat explozia bombei.

„Operaţiunea de asanare a fost complexă şi riscantă. Ţinând cont de dimensiunea şi de puterea de distrugere a elementului de muniţie, în tot acest timp existând pericolul ca la cel mai mic şoc sau manevrare greşită, bomba de aviaţie să explodeze”, a explicat, ieri, plutonierul major Alin Găleată, din cadrul Biroului de Presă al ISU Suceava.

Bomba de aviaţie a fost transportată în condiţii de maximă siguranţă, fiind depozitată provizoriu, până la distrugerea controlată, într-un poligon autorizat.

Echipa pirotehnică a terminat misiunea de la Broşteni şi s-a întors la sediul ISU Suceava la ora 21:30.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Evacuaţi din case, din cauza unei bombe de aviaţie găsite în curtea vecinului.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Evacuaţi din case, din cauza unei bombe de aviaţie găsite în curtea vecinului1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei