Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 mai 2010 - Anul XV, nr. 122 (4413)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Marea îmbulzeală de vară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici nu s-a-ncheiat de tot sezonul fotbalistic, şi iată că a început deja obişnuita zăpăceală legată de primenirea echipelor în cel mai pur stil românesc. Conform principiului că peştele de la cap se-npute, primii vizaţi într-un fotbal care pute în întregime sunt antrenorii. Motivele, de fapt pretextele, în cele mai multe cazuri, sunt de o fabuloasă diversitate, cel mai frecvent utilizate fiind „nu şi-a îndeplinit obiectivul” (care!?!) şi „a scăpat vestiarul din mână”, chestie absolut intraductibilă în româna obişnuită. Problema cu „vestiarul” o întâlnim de regulă la echipele unde transpiraţia pe teren e frecvent suplinită de cea din cluburile de dans ori acolo unde jucătorii pun de câte o răscoală, cel mai adesea justificată de neplata lor cu lunile, situaţie în care tot antrenorul pică de fraier, deşi vinovat este, în mod evident, nesimţitul de patron. Care, desigur, îl va schimba pe antrenor fiindcă „a scăpat vestiarul din mână”, adică nu a avut puterea a a-i convinge pe jucători că ei sunt de fapt nişte sclavi pe plantaţia patronului şi că în loc să ceară bani, ar trebui să aducă ei de acasă numai fiindcă li se oferă şansa de a juca sub tricoul ăla. Criteriul performanţei nu funcţionează nicicum: ăia care au ratat podiumul sunt înlocuiţi tocmai de asta. Ăia care au prins Europa League, că de ce n-au ajuns în Champions’ League. Ăia de la mijloc că de ce nu-s mai sus, ăia de la limita retrogradării fiindcă le-au dat palpitaţii patronilor şi suporterilor. Cazurile extreme sunt la poli: amintiţi-vă cum CFR Cluj l-a gonit anul trecut pe antrenorul care-i adusese titlul, dar şi cum ăia care-şi retrogradează echipele sunt de regulă păstraţi! De ce? Simplu: fiindcă nu mai au tupeu să mârâie după banii care li se cuvin. Prin această prismă, se vede clar că zilele lui Mandorlini sunt numărate, că Stoichiţă poate să-şi facă valiza, că Marius Lăcătuş, după prima realizare mai acătării, anunţă că se haiduceşte prin Spania la ordinul Marianei, dragostea lui, că Ţânţaru’ e ca şi cărat şi că în locul lui (apără, Doamne!) reîncepe hora care, de vreo 500 de campionate încoace, îi are ca protagonişti pe Flocea, Săpăligă, Puriu’ şi Fălcosu’, maestru de ceremonii fiind inexpugnabilul şi inepuizabilul Procuroru’ care veghează din „off” (şi aoleu!) ca echipa să fie lăsată să se pregătească pentru... chiar aşa: pentru ce?!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Marea îmbulzeală de vară.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Marea îmbulzeală de vară4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Se-"npute" treaba trimis de
(27 mai 2010, 15:25:22
domnu' filolog aberatiosist, antidinamovist si ceru' gurii-negrist, nu v-a-nvatat tovarasa invatatoare - acu' mai bine de juma' de veac, cu siguranta - ca, in LIMBA ROMANA, inainte de consoanele "B" si "P", se pune, INTOTDEAUNA, "M"???
rusinica, domnu' (fil)olog, mai ales ca e evident ca nu e tastatura de vina...
2.   Erata trimis de
(27 mai 2010, 15:27:16
abia "aberatiosist-ul" meu, in locul cuvenitului "aberationist" e de la tastatura...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei