Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mai 2010 - Anul XV, nr. 115 (4406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Panică

Zeci de locatari ai unui bloc din Suceava, sufocaţi de un gaz înecăcios

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Locatarii unui bloc de garsoniere din municipiul Suceava au intrat în panică, ieri, în miezul zilei, după ce un gaz puternic, înţepător, s-a resimţit puternic la etajele III şi IV. Pompierii au intervenit la faţa locului, au evacuat locatarii şi au aerisit blocul, după care specialişti de la mai multe instituţii au început să facă măsurători. Acestea nu au făcut decât să adâncească misterul, sursa de intoxicare nefiind detectată.

 

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava alarma s-a dat la 14.04, când printr-un apel la numărul de urgenţe 112 un locatar al blocului 98, de pe strada Dimitrie Cantemir, a anunţat că atât în scara imobilului, cât şi în mai multe locuinţe se simte un puternic miros de gaz, iar mai multe persoane se sufocă şi au ameţeli.

Personalul medical ajuns la faţa locului a preluat şi dus la Spitalul Judeţean Suceava patru persoane, doi adulţi, un copil şi o bătrână, ceilalţi locatari neavând probleme deosebite.

Ca primă măsură, pompierii au evacuat toate persoanele care se mai aflau în imobil, în jur de 50, ulterior fiind deschise cât mai multe geamuri, pentru aerisirea casei scării şi a locuinţelor.  

 

Aparatele de măsurat nu au identificat nimic în neregulă 

Locatarii blocului vorbeau de un miros asemănător cu cel emanat de amoniac, însă varianta intoxicării cu această substanţă este aproape exclusă de autorităţi. Rând pe rând, la faţa locului au ajuns reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai E.ON Gaz, instituţiile care pot face măsurători în astfel de cazuri.

„Specialiştii de la E.ON Gaz au venit cu un aparat care detectează gazul,  monoxidul de carbon, precum şi alte tipuri de gaze, însă nu s-a identificat prezenţa acestora. Nu exclud ca totul să fi plecat de la un recipient al unui locatar, în care să se fi aflat o substanţă toxică foarte puternică, şi care să se fi vărsat, ori să fie vorba de spray lacrimogen, însă deocamdată acestea sunt doar supoziţii, aşteptăm ca specialiştii să se pronunţe cert”, a declarat colonelul Ioan Burlui, inspectorul şef al ISU Suceava, coordonatorul acţiunii de salvare la faţa locului.

Aşadar un mister total, repetându-se practic scenariul de acum aproximativ două luni de zile, când la un bloc de pe strada 6 Noiembrie s-a creat aceeaşi panică, tot din cauza unei substanţe rămase până azi necunoscută.  

 

Probleme mai deosebite cu o bătrână de 90 de ani şi un copil

La Spitalul Judeţean Suceava a ajuns un bărbat în vârstă de 34 de ani, o femeie de 47 de ani, o bătrână de 90 de ani şi un copil de un an şi şapte luni. Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii spitaliceşti, dr. Tiberius Brădăţan, toate cele patru persoane prezentau simptome specifice unei intoxicaţii cu gaz. Femeia de 90 de ani a ajuns la Reanimare, din cauza vârstei înaintate şi a afecţiunilor asociate (insuficienţă cardiacă şi fibrilaţie), existând riscul unor complicaţii, copilul a fost internat la Pediatrie, fiind mai afectat din cauza vârstei, în timp ce femeia de 47 ani a rămas şi ea în spital, dar urma să fie externată în scurt timp. În privinţa bărbatului, acesta a refuzat internarea.

 „Nici unul dintre cei patru bolnavi nu se afla în stare gravă. Pacienţii au acuzat dureri de cap, lipsă de aer, greţuri şi vărsături, în cazul copilului”, a spus responsabilul de relaţiile cu presa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de locatari ai unui bloc din Suceava, sufocaţi de un gaz înecăcios.
 Vizualizări articol: 2940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Zeci de locatari ai unui bloc din Suceava, sufocaţi de un gaz înecăcios3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei