Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mai 2010 - Anul XV, nr. 115 (4406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Ce se întâmplă?

Constructorii au abandonat lucrările la drumul Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reabilitarea drumului european 576 pe porţiunea Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc a fost sistată de constructor. Chiar dacă vremea permite efectuarea lucrărilor, pe teren nu este nici urmă de muncitor sau de utilaj. În afara unor semne de circulaţie aruncate pe marginea drumului şi care îi avertizează pe şoferi că ar fi cazul să reducă viteza, pe traseu nu se întâmplă nimic.

De aproape trei luni, SCCF Group Colas şi-a retras toate forţele umane şi materiale de pe teren şi a abandonat lucrarea. Motivul a fost explicat chiar de şeful SCCF Group Colas Iaşi, Dumitru Hanganu. „S-au acumulat datorii de peste cinci milioane de euro, iar potrivit contractului, putem sista lucrările dacă plăţile nu se fac la timp”, a menţionat Hanganu.

Pe de altă parte, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) Dorina Tiron a declarat că firma care se ocupă cu reabilitarea acestui tronson de drum ridică prea multe pretenţii.

„Plăţile s-au realizat în termenii contractuali, dar ei doresc mai mult şi vor să forţeze nota, dar o forţează pe mâna lor”, a declarat Tiron.

Şefa CNADNR a precizat că în buget este prinsă întreaga sumă de bani necesară pentru finalizarea tronsonului Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc şi că aşteaptă ca cei de la SCCF Group Colas să-şi reia activitatea.

Dumitru Hanganu a confirmat că SCCF Group Colas a primit banii „în termenii contractuali”, dar că la mijloc ar fi şi o serie de clauze „de întârziere”.

„Chiar astăzi (n.a. – ieri) am fost la Suceava şi am stabilit să reluăm lucrările cât mai curând, probabil chiar de miercuri (n.a. – astăzi). În octombrie vom finaliza acest tronson, suma totală necesară pentru a duce lucrările la bun sfârşit ridicându-se undeva la 5-6 milioane de euro”, a adăugat Dumitru Hanganu.

 

Lucrările trebuiau finalizate în mai 2008

Contractul pentru executarea lucrărilor de reabilitare a drumului european 576 pe porţiunea Sadova - Gura Humorului a fost semnat în aprilie 2006. Munca în teren a început o lună mai târziu şi trebuia finalizată pe 1 mai 2008. Valoarea totală a contractului se ridică la 31,4 milioane de euro, iar cu aceşti bani firma SCCF Group Colas trebuia să reabiliteze 39 de km de drum.

Din diferite motive, lipsa unor proiecte tehnice, plăţi făcute cu întârziere etc, termenele de finalizare au fost depăşite de mai multe ori. Aşa se face că ultimul termen avansat de constructor este luna octombrie a acestui an, dar nimeni nu poate garanta acest lucru.

 

Pe traseu, gropi, praguri şi mulţi nervi

Tronsonul care nu a fost încă finalizat provoacă o grămadă de nervi şoferilor care trec pe aici. Ieri, spre exemplu, la ieşirea din Vama spre Molid, proprietarul unui VW Passat lucra de zor la partea din faţă a maşinii. „Să scrii că mi-am rupt braţul de pe dreapta faţă după ce am intrat cu maşina într-o groapă acoperită de apă”, a răbufnit nervos şoferul ghinionist. Nici pe alte porţiuni starea drumului nu este prea bună. Pragurile prea mari lăsate de constructor te fac să-ţi plângi de milă şi să te gândeşti cu groază la banii pe care trebuie să-i laşi la service. Şi podul care traversează râul Moldova, la ieşirea din Gura Humorului spre Bucşoaia, este un pericol pentru cei care îl traversează. Durata lui de viaţă a expirat de câţiva ani, iar noul pod ridicat la câţiva metri aşteaptă să fie finalizat pentru a fi dat în exploatare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Constructorii au abandonat lucrările la drumul Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 3629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Constructorii au abandonat lucrările la drumul Gura Humorului - Câmpulung Moldovenesc5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Limba romana??Nota 5. trimis de
(19 mai 2010, 18:08:03
Autorul articolului ar trebui sa fie mai atent la limba romana, intrucat meseria sa de jurnalist ii cere folosirea unui limbaj impecabil si nu ii permite folosirea unor expresii colocviale si neliterare promovate de mass-media cum este "SPRE exemplu", sintagma folosita in mod aberant de multe persoane doar pentru faptul ca anumiti politicieni sau oameni de televiziune o promoveaza fara a sti de incorectitudinea ei. Sunt sigur ca doamna invatoare v-a invatat corect sa spuneti "DE exemplu", dar influenta mediatica este mult prea puternica. In rest, articolul este scris bine, cu exceptia folosirii unor virgule aocolo unde nu trebuie sau a omiterii lor acolo unde ar fi trebuit sa fie folosite. Succes!
2.   E si normal trimis de
(20 mai 2010, 20:25:06
Era de prevazut sa se intample asa ceva. Domnul flutur si/a facut drumul de la Suceava la humor si il doare fix in c... de celelalte orase. Anii trecuti aparea in presa ca face si drege dar nimic. Domnule Flutur o sa trebuiti sa va mutati pe luna ca lumea o sa va scuipe in fata. Dumneavoastra si acolitii dumneavoastra va bateti joc de tara si de judet.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei