Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mai 2010 - Anul XV, nr. 115 (4406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Efectele crizei

Lungu somează şcolile şi liceele din Suceava să-şi reducă cheltuielile materiale cu minim 15%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Măsuri de criză în toate şcolile şi liceele din Suceava – asta a solicitat ieri primarul Ion Lungu directorilor acestor instituţii de învăţământ, reuniţi într-o şedinţă în sala de Consiliu Local.

Mai exact, fiecare instituţie de învăţământ trebuie să îşi reducă cheltuielile materiale cu minim 15% faţă de anul trecut, în principal făcând economii la consumabile şi utilităţi.

Primarul Sucevei a atras atenţia unor şcoli că deja au cheltuieli mai mari faţă de anul trecut şi că vor fi atent verificaţi pentru fiecare cheltuială pe care o fac.

“Este o situaţie critică din punct de vedere financiar şi trebuie să ţineţi în frâu cheltuielile de la şcoli, pentru că primăria nu are de unde să le plătească. Trebuie făcute economii în toate domeniile. Vom face norme de consum la utilităţi – apă caldă, căldură, iluminat, pentru că sunt sigur că se face şi risipă în aceste domenii, pe principiul că le plăteşte primăria şi nu ne interesează. Nu mai merge aşa. Vom face verificări în fiecare instituţie, să vedem unde se abuzează de aceste utilităţi şi unde se iau măsuri de reducere a costurilor”, i-a avertizat Lungu pe reprezentanţii unităţilor de învăţământ din municipiul reşedinţă de judeţ.

Un alt domeniu în care li s-a cerut să facă economii este cel al consumului de carburanţi, furnituri de birou, mobilier şi consumabile.

“Mai puţine deplasări şi excursii în această perioadă de criză. Mai puţine cheltuieli cu cărţi şi publicaţii din banul public. Vin profesori la mine să le dăm bani pentru schimburi de experienţă prin toată lumea, când noi nu avem bani să ne îngrijim de problemele noastre de aici. Facem şi aşa multe eforturi să asigurăm bursele elevilor, să le oferim abonamente de transport public subvenţionate. Este recesiune şi trebuie să luaţi toate măsurile necesare pentru a gestiona această situaţie de criză. Nu lăsaţi bulgărele de zăpadă să se rostogolească şi să crească până nu mai poate fi controlat, pentru că veţi fi direct răspunzători”, le-a mai transmis Ion Lungu directorilor şi contabililor şefi ai instituţiilor de învăţământ din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu somează şcolile şi liceele din Suceava să-şi reducă cheltuielile materiale cu minim 15%.
 Vizualizări articol: 1285 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Lungu somează şcolile şi liceele din Suceava să-şi reducă cheltuielile materiale cu minim 15%5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buna dis de dimineata tarane! trimis de
(19 mai 2010, 14:07:29
Ti-au trebuit 100 de ani ca sa-ti dai seama de JAFUL din invatamant? Ar trebui sa-ti dai singur un sut in fund de sa zbori de pe scaunul de primar al orasului.
Bine zice vorba aia: "Doamne, da romanului mintea cea de pe urma!"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei