Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mai 2010 - Anul XV, nr. 115 (4406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pacientul VIP

Procurorul Surdu, internat, în cele din urmă, la „Reanimarea” Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful DNA Suceava, procurorul Marius Surdu, care a fost găsit, vineri seară, înjunghiat în propriul apartament, se află internat în secţia de Terapie Intensivă (Reanimare) a Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi, după ce în după-amiaza zilei de luni a fost transferat cu un elicopter SMURD de pe aeroportul Salcea, ca urmare a unor complicaţii apărute la plămâni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al unităţii medicale ieşene, doctorul Antigona Trofor,  şeful DNA Suceava e stabil respirator si hemodinamic.

Deşi iniţial se ştia că va fi transferat la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi, în cele din urmă s-a luat decizia să fie internat la Spitalul de Pneumoftiziologie.

„Familia sa a cerut confidenţialitatea datelor. Doar în măsura în care rudele sale sunt de acord, putem furniza amănunte”, a declarat, ieri, şi directorul spitalului ieşean, Dumitru Filipeanu.

 

Are 6-7 plăgi toraco-abdominale, provocate cu cuţitul

Din informaţiile obţinute în cursul zilei de ieri, Marius Surdu are două sau trei plăgi toracice supramaleolare stângi, cu hemopneumotorax stâng (prezenţa concomitentă de aer şi sânge în cavitatea pleurală, consecutiv unui traumatism toracic în care s-a produs ruptura plămânului), pneumomediastin (infiltraţie de aer în ţesuturile mediastinului -spaţiul cuprins între plămâni), pneumotorax drept (rezultatul acumulării de aer în spaţiul dintre plămâni şi peretele toracic), şi patru plăgi abdominale penetrante intestinale şi mezenterice, acesta din urmă fiind suturate la Spitalul Judeţean Suceava.

 

Rămâne o singură variantă

Cum ipoteza accidentului casnic, aruncată pe piaţă încă de la început, pentru a proteja imaginea şi cariera procurorului Marius Surdu, a picat, ne mai fiind folosită nici măcar de cei care o susţineau iniţial, rămân alte două variante: cea a tentativei de suicid şi cea a unui act criminal.

Această din urmă ipoteză, potrivit căreia o altă persoană i-ar fi provocat şefului DNA Suceava leziunile descrise mai sus, a fost însă exclusă încă de la început, potrivit unor surse din apropierea anchetatorilor, surse cât se poate de sigure.

În aceste condiţii rămâne o singură variantă, aceea că şeful DNA Suceava a încercat să-şi ia zilele şi s-a automutilat cu un cuţit.
Cercetările în acest caz fac obiectul unui dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul Surdu, internat, în cele din urmă, la „Reanimarea” Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi.
 Vizualizări articol: 929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 6 voturi
Procurorul Surdu, internat, în cele din urmă, la „Reanimarea” Spitalului de Pneumoftiziologie din Iaşi1.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(19 mai 2010, 18:37:43
NU MAI COMENTEAZA NICIUNUL NIMIC SAU STERG ASTIA DE LA MONITORUL TOATE MESAJELE?
2.   Raspuns trimis de
(19 mai 2010, 21:29:54
Ce sa comenteze lumea se intelege destul de bine ca a vrut sa-si ia zilele..din ce cauza?.. cred ca e mai greu sa afle jurnalisti si procurori sunt oameni,si ei au probleme si slabiciuni. Sa-l ajute D-zeu sa se faca bine!
3.   Vrajeala ptr fraieri trimis de
(20 mai 2010, 10:59:59
nu cred ca vreun om normal poate crede ca un individ incearca sa isi ia viata in modul acesta!daca unii cred in ,,zana maseluta,, eu nu cred in aceasta ipoteza cu incercarea de suicid

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei