Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mai 2010 - Anul XV, nr. 115 (4406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fonduri insuficiente

Ambulanţa Suceava, în colaps financiar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Suceava este unitatea sanitară cu cele mai mari datorii restante, acumulând facturi neachitate în valoare de peste 300.000 de lei la reparaţii auto, carburanţi şi salarii, a informat ieri purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, bioinginerul Adrian Popescu.

Potrivit responsabilului de relaţiile cu presa, la data de 30 aprilie 2010, SJA avea datorii restante de 280.000 lei, până la data de 13 mai acestea ajungând la suma de 339.389 lei. Conducerea unităţii a explicat restanţele prin finanţarea  insuficientă din primul trimestru al acestui an şi a refuzat să semneze contractul cadru cu Casa de Asigurări de Sănătate, a adăugat Adrian Popescu, subliniind că Serviciul Judeţean de Ambulanţă nu a fost de acord cu suma lunară alocată, motiv pentru care a cerut ca viitoarele negocieri să fie mediate de Casa Naţională. „Aşteptăm să vedem ce vor rezolva”, a comentat purtătorul de cuvânt al DSP.

 

Cum explică directorul Martiniuc situaţia de criză

De cealaltă parte, managerul SJA, dr. Daniel Martiniuc, a declarat că situaţia de criză financiară s-a declanşat în luna decembrie a anului trecut, când bugetul alocat unităţii pe care o conduce a fost de numai 400.000 lei, sumă care nu a permis plata tuturor cheltuielilor, inclusiv a salariilor.

El a precizat că sumele prevăzute în 2010 sunt cu 8% mai mici faţă de cele din 2009, iar semnarea contractului cu CAS în aceste condiţii ar însemna o „sinucidere” financiară. “Din punctul nostru de vedere ne facem datoria în continuare, însă aşteptăm de la autorităţi un semnal că lucrurile se pot îndrepta”, a punctat Daniel Martiniuc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ambulanţa Suceava, în colaps financiar.
 Vizualizări articol: 1616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ambulanţa Suceava, în colaps financiar3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sunteti naivi, domnilor reporteri... trimis de
(19 mai 2010, 14:59:49
Cum altfel ar putea fi institutia asta decat in faliment, cand in Ian. si Apr. 2010 a achizitionat servicii de intretinere si reparare a calculatoarelor din dotare (24 de calculatoare in total) cu frumoasa suma de aproape 600 milioane de lei vechi. Beneficiarul a fost o firma de apartament din oras, LOGSOFT SRL, conform www.e-licitatie.ro. Desi la momentul respectiv v-am trimis o sesizare, probabil ca ati uitat de ea. Sa revenim...59.976 lei noi impartit la 24 de calculatoare, impartit la 12 luni, inseamna...exact 208,25 lei/calculator/luna. Servicii pe care alte firme din oras, sau chiar din orase invecinate le-ar fi prestat cu MAXIM 15-20 lei/computer/luna. Sau daca vreti, cu banii astia se putea plati un inginer de sistem pe o perioada de aproape 3 ani. Sau se puteau achizitiona 24 de calculatoare noi ultraperformante, cu garantie 3 ani, si mai ramaneau si bani...Urmeaza Directia pt Prot. Copilului Suceava...in comentariul urmator, ca nu mai am caractere disponibile...
2.   Directia pentru Protectia Copilului Suceava trimis de
(19 mai 2010, 15:15:04
Apropos de comentariul anterior, suma de 59.976 lei este suspect de aproape de suma de 15.000 euro, suma peste care ar fi fost obligati conform OUG 34/2006 sa organizeze o licitatie publica. Acum revenind la Directia din titlu...sa vedem cand falimenteaza si hotii astia, ca nu mai au mult...Acum vreo luna au inceput o serioasa campanie de achizitionare a materialelor necesare in directiile din judet. Fara licitatie. Estimativ, cred ca este vorba de sute de mii de euro. Si surpriza...s-au cumparat cantitati impresionante de produse la dublu pret fata de pretul din piata. Un exemplu-doua: hartie igienica, 55.010 role=0,8211 lei/rola. In Metro e maxim 0,4 lei, iar la cantitatea asta, sigur se putea obtine discount. Detergent vase, 2472 litri=9,282 lei/litru. In orice magazin, mai scump de 5 lei nu este litrul de detergent de vase. Decat daca e de ala care iti spala singur farfuriile si iti face si cafeaua...Si lista poate continua pe cateva pagini. Sursa: www.e-licitatie.ro

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei