Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mai 2010 - Anul XV, nr. 115 (4406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS cumpără prin UNICEF un milion de doze de vaccin anti-TBC, neputând să-l ia de la Cantacuzino

Miercuri, 19 Mai 2010 (20:25:05)

Ministerul Sănătăţii cumpără un milion de doze de vaccin împotriva tuberculozei, cantitatea fiind suficientă pentru vaccinarea tuturor copiilor născuţi din februarie până acum, dar şi pentru cei ce se vor naşte în următoarele nouă luni, informează instituţia într-un comunicat de presă de miercuri.

Decizia a fost luată în şedinţa de miercuri a Executivului, urmând a se materializa într-o hotărâre de guvern.

Vaccinul va fi cumpărat cu sprijinul UNICEF, se mai arată în comunicat.

"Conform actului normativ, Ministerul Sănătăţii urmează să achiziţioneze un milion de doze de vaccin anti-TBC, astfel încât să se poată asigura recuperarea la vaccinare a tuturor copiilor născuţi în perioada februarie – mai 2010, precum şi vaccinarea tuturor nou-născuţilor din următoarele nouă luni, aşa cum este prevăzut în Programului Naţional de Imunizări", susţine MS.

În baza Acordului-cadru de cooperare dintre Guvernul României şi UNICEF, organizaţia va sprijini Ministerul Sănătăţii în facilitarea procedurilor de achiziţie a vaccinului BCG de la producătorii internaţionali agreaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Pentru cumpărarea întregii cantităţi de vaccin BCG, Ministerul Sănătăţii va aloca 259.877 de lei, adică aproximativ 81.730 de dolari americani, banii urmând să fie luaţi din fondurile Programelor naţionale de boli transmisibile.

Conform prevederilor hotărârii de guvern, Ministerul Sănătăţii va plăti UNICEF un avans de 30 la sută din valoarea totală a achiziţiei, pentru a demara procedurile de achiziţie.

MS estimează ca achiziţia să se încheie în patru-cinci săptămâni de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii de guvern adoptate miercuri.

Vaccinurile sunt distribuite gratuit în maternităţi, încercându-se astfel "prevenirea formelor invazive, hematogene de tuberculoză la copii".

Ministerul Sănătăţii explică şi de ce a renunţat la tradiţionalul furnizor al vaccinului, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Microbiologie şi Imunologie (INCDMI) "Cantacuzino".

"MS a încheiat în fiecare an un contract de furnizare de vaccin BCG cu producatorul naţional de vaccinuri Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Microbiologie şi Imunologie (INCDMI) «Cantacuzino» în vederea asigurării cantităţilor necesare de vaccin pentru toţi nou-născuţii din cursul anului respectiv. În anul 2009, INCDMI Cantacuzino a livrat Ministerului Sănătăţii cantităţile de vaccin necesare, însă din cauza lucrărilor de retehnologizare la linia de producţie şi înfiolare, acesta a încetat procesul de producţie din al II-lea trimestru al anului, asigurându-se astfel cantităţile necesare doar până la sfârşitul lunii ianuarie 2010. Având în vedere că în acest an Institutul nu a finalizat la timp planul de retehnologizare, Ministerul Sănătăţii s-a aflat în imposibilitate de a asigura vaccinul necesar pentru copiii născuţi începând cu luna februarie", se mai arată în comunicatul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS cumpără prin UNICEF un milion de doze de vaccin anti-TBC, neputând să-l ia de la Cantacuzino.
 Vizualizări articol: 677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS cumpără prin UNICEF un milion de doze de vaccin anti-TBC, neputând să-l ia de la Cantacuzino0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei