Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mai 2010 - Anul XV, nr. 115 (4406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Verdict judecători

Tâlharul travestit, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Taximetristul care în luna noiembrie a anului trecut a încercat să jefuiască un magazin non-stop din cartierul George Enescu al municipiului Suceava, îmbrăcat cu fustă şi purtând pe braţ o poşetă în care avea un cuţit de bucătărie cu care s-a năpustit asupra gestionarei de serviciu, a fost condamnat recent la patru ani de închisoare cu suspendare.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, verdictul a fost dat pe data de 12 mai a.c.., de către Judecătoria Suceava.

Tâlharul travestit, Marian Ciprian Trofin (25 de ani), a fost pus sub supraveghere de judecători, primind un termen de încercare de şase ani, timp în care nu are voie să mai comită nici o ilegalitate.

În caz contrar, suspendarea va fi revocată, va fi încarcerat şi va fi nevoit să execute pedeapsa de patru ani de închisoare.

Pe durata termenului de încercare de şase ani, Trofin trebuie să se supună mai multor măsuri de supraveghere.

Practic, tânărul nu mai poate face nici o mişcare fără să anunţe autorităţile desemnate să-l supravegheze.

Marian Ciprian Trofin trebuie să se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Suceava, desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, precum şi întoarcerea.

Dacă vrea să-şi schimbe locul de muncă, trebuie, de asemenea, să anunţe autorităţile şi să le şi explice de ce doreşte acest lucru.

 

Trebuie să-i plătească 4.000 de lei vânzătoarei pe care a atacat-o

În sentinţa pronunţată de 12 mai a.c., Marian Ciprian Trofin a fost obligat de instanţă să-i plătească 4.000 de lei cu titlul de daune morale Danielei M., vânzătoarea care era de serviciu în noaptea în care tânărul taximetrist a vrut să jefuiască magazinul.

Trofin, au stabilit judecătorii, trebuie să suporte şi cheltuielile de spitalizare ale vânzătoarei, pe care a tăiat-o la o mână, având de plătit suma de 168,49 de lei către Spitalul de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Lista plăţilor pe care trebuie să le facă tâlharul travestit nu se opreşte aici. El mai are de plătit şi suma de 1.300 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate în procesul penal.

Instanţa de judecată a decis şi confiscarea cuţitului folosit de Trofin la săvârşirea infracţiunii, un cuţit cu lungimea lamei de 18 centimetri şi lăţimea de 3 centimetri.

Decizia Judecătoriei nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

 

S-a încuiat în baie, iar strigătele de ajutor i-au fost auzite 

Tentativa de tâlhărie comisă de Marian Ciprian Trofin s-a petrecut în noaptea de 4/5 noiembrie 2009.

Aproape de miezul nopţii, Trofin s-a deghizat în femeie, şi-a pus mănuşi chirurgicale pe mâini, o eşarfă pe cap, ciorapi peste încălţăminte şi, cu cuţitul într-o poşetă, a intrat într-un magazin non-stop din zona Albina a cartierului George Enescu.

Tânăra vânzătoare s-a retras într-un colţ al magazinului şi i-a spus tâlharului care ţipa după bani că toate încasările le-a luat patronul cu câteva ore înainte.

În momentul în care a încercat să-i pună cuţitul la gât, vânzătoarea a pus mâna pe lama cuţitului, încercând să se apere, şi s-a tăiat.

A fugit disperată în magazie, însă agresorul a ajuns-o din urmă şi a început să o lovească, călcând-o în picioare.

Cu ultimele puteri, tânăra a reuşit să se ascundă în baia societăţii, încuind uşa pe interior şi ţipând după ajutor, pe un gemuleţ.

Între timp, tâlharul travestit a început să caute prin sertare, după bani.

De afară, strigătele vânzătoarei au fost auzite de doi tineri care au intrat în magazin să vadă ce se întâmplă şi atunci şi-au dat seama că sunt martorii unui jaf.

Au pus mâna pe un telefon şi au sunat la 112, rămânând în faţa uşii magazinului, fapt ce l-a împiedicat pe tâlhar să fugă.

În câteva minute, zona a fost împânzită de echipaje de poliţie, oamenii legii înconjurând imobilul în care se află şi alte magazine, tocmai pentru a nu-i lăsa agresorului o cale de scăpare.

Deşi a fugit la etajul magazinului, încercând să sară de la un geam, şi-a dat seama că nu mai are ce face, văzând poliţiştii care-l aşteptau afară, şi s-a predat.

Camerele de supraveghere din interiorul societăţii au surprins întreg jaful, care a durat aproximativ 20 de minute.

Marian Ciprian Trofin a fost arestat preventiv din data de 5 noiembrie 2009 până la 1 martie 2010, măsura de arestare preventivă fiind înlocuită cu cea de a nu părăsi localitate. Această măsură a fost la rândul ei revocată prin sentinţa de săptămâna trecută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tâlharul travestit, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare.
 Vizualizări articol: 2320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tâlharul travestit, condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ciprian spune trimis de
(20 mai 2010, 11:05:10
nui doresc puscarie. suspendare la jaf ????????cam bizar. trebuia sa se gandeasca inainte de a face fapta nu dupa .a gresit sa plateasca ce suspendare ...........;

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei