Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 mai 2010 - Anul XV, nr. 115 (4406)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Mondial mai sărac

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ghinion teribil pentru neamţul Ballack, accidentat pe termen lung în chiar ultima partidă a sezonului regular, adică în finala cupei! Astfel, Germania va trebui să găsească repede o soluţie, nu numai tehnică, pentru a-şi înlocui căpitanul la Cupa Mondială. Din păcate pentru selecţionerul Low, nu prea se întrevede o personalitate pe măsură în lot. Până de curând, cei mai înfipţi erau portarii, Kahn sau Lehmann, dar cu Butt nu mai e cazul. Interesant este că jucătorul care a pus, poate, capăt carierei internaţionale a lui Ballack (la vârsta sa, greu de crezut că va mai prinde turneul final de peste doi ani) este numitul Boateng, nominalizat în lotul lărgit al Ghanei, adversara din grupă a… Germaniei! Aproape singurăvine pe buze întrebarea, nu cumva…?! Oricum, păcat va fi şi pentru noi, privitorii, fiindcă o Cupă Mondială este prilejul de a vedea marii jucători ai lumii la lucru. Iar Ballack este unul dintre aceştia.

Din păcate, pe alţi câţiva nu-i vom vedea din alte cauze. Unii n-au echipe naţionale pe măsură, alţii nu s-au calificat. Dar cel mai greu de digerat este categoria celor neselecţionaţi, de multe ori din motive ce ţin de ego-ul supradimensionat al selecţionerului. S-a întâmplat şi se va mai întâmpla, nu puţini jucători asociază valoarea cu orgolii pe măsură, iar în asemenea cazuri aerul din cantonamente devine insuficient pentru atâtea personalităţi. Argentinianul Zanetti nu se încadra însă într-un asemenea tipar. Îl ştiţi cu toţii, de o “viaţă de fotbalist”. N-a creat niciodată probleme altora decât adversarilor săi! Om de bază, apoi căpitan,  pentru oricine a stat pe banca lui Inter, de la Roy Hodgson (în 1995!) la Mourinho. Păi numai în acest sezon a jucat în 37 din 38 de etape, nefiind integralist doar pentru că a fost suspendat. Iar în aceste 37 de meciuri n-a fost schimbat nici măcar o dată! Constanţa sa este binecunoscută, dar extraordinar este altceva. În majoritatea partidelor, pentru a-i face loc lui Maicon, Mourinho l-a trecut pe stânga!! Parcursul impecabil din Liga Campionilor venea să se adauge ca argument la forma perfectă a lui fundaşului argentinian. Ei bine, Maradona l-a lăsat pe dinafară! Nota bene, Zanetti, recordmanul de selecţii la naţională, a fost ignorat şi la mondialul precedent, de searbădul Pekerman. Ulterior, a fost iarăşi chemat la naţională, recunoscându-se astfel greşeala de selecţie. Iar acum, Maradona face aceeaşi greşeală, în chiar sezonul care îi încununează cariera lui Zanetti. Păcat.

Pentru că astăzi sunt răsfăţat cu ceva mai mult spaţiu decât de obicei, mă voi muta şi către lucruri mai plăcute, dintr-un punct de vedere. Anume al meu, precizare necesară deoarece s-ar putea să nu fie împărtăşit de o parte dintre cititori, iar pentru alta poate fi indiferent. Bursaspor a câştigat campionatul în Turcia! Este mostra perfectă pentru spargerea hegemoniei în sport. Triada Fener-Galata-Beşiktaş dă campioana Semilunei de un “semiveac”!  Iar înainte singura pată de culoare fusese Trabzonspor. Practic, până la surpriza Bursaspor, Turcia n-a cunoscut altă campioană! Urmărisem cu oarecare speranţă cursa lor, dar când Fenerbahce a izbutit să treacă în frunte cu câteva etape înainte de final, deja mă consolasem. În ultima etapă Fener juca acasă şi toţi suporterii aceia fanatici veniseră pregătiţi de nuntă. Dar Trabzon a izbutit egalul, le-a furat mireasa, iar acţiunile Bursei au atins cotaţia maximă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mondial mai sărac.
 Vizualizări articol: 1007 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mondial mai sărac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei