Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Răscoală

Bătaie între romii din Mironu pentru casele construite după inundaţii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casele construite după inundaţiile din vara lui 2008 au stârnit râcă între romii din satul Mironu, două fiind vandalizate de cei nemulţumiţi că nu se numără şi ei printre cei care au primit astfel de locuinţe. Este doar un nou scandal izbucnit în această comunitate, unde bătăile sângeroase, în care sunt implicaţi numeroşi combatanţi, au devenit deja obişnuite.

Scandalul s-a petrecut duminică seară, în jurul orei 18.00. Printr-un apel la 112, oamenii legii de la Postul de Poliţie Valea Moldovei au fost anunţaţi că în Mironu patru indivizi şi-au atacat vecinii de la două locuinţe. Pentru că nu pot face faţă în astfel de situaţii, poliţiştii de la post au cerut ajutor colegilor de la Poliţia oraşului Gura Humorului, o echipă operativă fiind trimisă de urgenţă la faţa locului.

Din cercetări rezultă că Vasile Vâjâilă, de 54 de ani, Gheorghe Vâjâilă, de 28 de ani, Ilie Vâjâilă, de 33 de ani, şi un alt Vasile Vâjâilă, de 25 de ani, rude între ei, au spart geamurile de la locuinţele aparţinând lui Nicolai Plaiu, în vârstă de 39 de ani, şi Margaretei Ţucă, de 42 de ani, pătrunzând şi în interior, unde s-au luat la bătaie cu aceştia şi alte persoane care le-au sărit în ajutor. Din toată învălmăşeala, o femeie a fost lovită cu un bolovan în cap, suferind leziuni destul de serioase. Unul dintre proprietarii de locuinţe, Nicolai Plaiu, reclamă că cei care l-au atacat în casă i-au furat suma de 9.650 de lei, în acest sens efectuându-se verificări pentru a se stabili dacă acest aspect se confirmă.

 

Alcool şi invidie

„Acum scandalurile dintre ei pleacă de la casele noi, făcute în 2008, cei cărora nu li s-au făcut locuinţe fiind nemulţumiţi şi având ciudă pe ceilalţi. Ne-am săturat de bătăile dintre ei, la două săptămâni, cel mult o lună, tot aceleaşi probleme”, s-a plâns Constantin Moroşan, primarul comunei Valea Moldovei.

„Ei nu păţesc nimic niciodată, poliţia spune că nu este temei legal pentru a se încerca arestarea lor, plus că atunci când ajung în faţa legii se împacă între ei. Pur şi simplu nu ştim ce am mai putea face”, a mai spus primarul, subliniind că nu este mulţumit deloc de cum îşi fac treaba cei trei oameni ai legii de la postul comunal. El a arătat că în Mironu sunt şase case noi construite după inundaţii, plus una care nu a fost dată încă în folosinţă.

Astfel de conflicte mocnite izbucnesc întotdeauna pe fondul consumului de alcool, aşa fiind cazul şi duminică. 

 

Mironu, „vestul sălbatic” al judeţului

După cum am mai relatat în cotidianul nostru în nenumărate rânduri, scandaluri de mare amploare izbucnite în Mironu, care au necesitat mobilizarea a numeroşi poliţişti la faţa locului, s-au soldat cu aplicarea de amenzi şi întocmirea de dosare penale, însă fără nici un rezultat. De cele mai multe ori romii implicaţi în scandaluri au jurat că nu vor mai crea probleme, uneori şi în faţa preotului din sat, însă liniştea a fost de scurtă durată.  De altfel, pentru poliţie, satul Mironu se află în capul listei privind localităţile cu risc ridicat de producere a violenţelor, fiind de departe localitatea din judeţ cu cele mai multe probleme de acest gen. 

Şi în acest ultim caz, poliţia a întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „furt calificat”, „lovire”, „distrugere” şi „violare de domiciliu”, cercetările vizându-i pe cei patru agresori din familia Vâjâilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bătaie între romii din Mironu pentru casele construite după inundaţii.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Bătaie între romii din Mironu pentru casele construite după inundaţii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(20 apr 2010, 20:18:22
iar tiganii... din nou tiganii...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei