Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Curse anulate

Aeroportul din Suceava a pierdut 5.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea a pierdut aproximativ 5.000 de euro din momentul în care s-a luat decizia opririi curselor aeriene, ca urmare a închiderii spaţiului aerian din România. Potrivit spuselor vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Vasile Ilie, suma de bani reprezintă contravaloarea serviciilor prestate de aeroport pentru zborurile efectuate de cele trei companii care operează din Suceava, Tarom, Blue Air şi Carpatair. Ilie a spus că de la închiderea aeroportului, de sâmbătă dimineaţa de la ora 7:00, au fost anulate zece curse aeriene, pierderea medie pentru un zbor fiind de aproximativ 500 de euro.

„Sperăm ca aeroportul să fie deschis în cursul dimineţii zilei de marţi (n.r. – astăzi), pentru că deja pierderile se ridică la peste 5.000 de euro”, a declarat vicepreşedintele CJ Suceava.

El a arătat că în primul trimestru al acestui an s-a înregistrat o creştere de peste 60% a numărului de zboruri de pe aeroportul „Ştefan cel Mare”, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ilie a mai spus că şi în ceea ce priveşte veniturile înregistrate în primele trei luni ale acestui an, acestea s-au dublat comparativ cu primul trimestru al anului 2009.

 

Aeroportul a încasat 600.000 de lei în primul trimestru din 2010

Dacă în primele trei luni din 2009 veniturile înregistrate au fost de 313.000 de lei, de la începutul acestui an aeroportul a încasat 600.000 de lei. Vicepreşedintele CJ Suceava a precizat că şi numărul pasagerilor a crescut de la 4.412 în primul trimestru din 2009 la 7.019 de pasageri în primele trei luni ale anului 2010.

Nu în ultimul rând, Ilie a spus că numărul de curse a crescut de la 269, în primul trimestru din 2009, la 451, în aceeaşi perioadă a anului în curs.

Pe de altă parte, directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare”, Dumitru Sahlean, a precizat că cel mai probabil cursele din Suceava vor fi reluate de astăzi dimineaţa. Sahlean a spus că dacă aeroportul se va deschide, primul zbor va fi al companiei Blue Air, către Roma. El a mai adăugat că în după amiaza zilei de astăzi pe aeroport ar urma să aterizeze cursele Bucureşti – Suceava, Timişoara - Suceava şi Roma – Suceava.

Dumitru Sahlean a precizat că până în după amiaza zilei de ieri, singurele aeroporturi din România care mai erau închise erau cele din zona Moldovei, Suceava, Iaşi şi Bacău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aeroportul din Suceava a pierdut 5.000 de euro.
 Vizualizări articol: 618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Aeroportul din Suceava a pierdut 5.000 de euro3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe cind cursa aeriana, Suceava-Viena? trimis de
(20 apr 2010, 14:27:49
Daca se va relua cit mai repede cursa Suceava-Viena, sper ca vom fi destui care sa contrinuim pentru recuperarea banilor. Iasul o sa ne-o ia inainte... pacat ca nu avem si noi mindria noastara bucovineana!
2.   Idee trimis de
(20 apr 2010, 22:14:02
ba lungule, dupa ce mariti cet-ul , baga-ti cardanu' si-n aeroport. si asa nu e rentabil, pierde mii de euro zilnic. cinema-ul modern , ce se aude ? l-ai maritat, sau il darami, ca trec tevi pe dedesupt care trebuie schimbate ??

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei