Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 apr 2010 - Anul XV, nr. 90 (4381)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Războiul” Olărean vs. Sticleţ

„Science fiction”, şicane şi plângeri penale la vârful administraţiei rădăuţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Debutul acestei săptămâni a adus în primăria rădăuţeană încă o situaţie, cel puţin jenantă, din conflictul deja consacrat dintre primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, şi cel de-al treilea viceprimar din mandatul 2008-2012, Simion Sticleţ.

 

Plângere penală

Ieri dimineaţă, în jurul orei 07.45, vicele Sticleţ a avut o mare surpriză când a ajuns în faţa biroului său, în sensul că încuietoarea de la uşa dinspre holul instituţiei fusese blocată, iar tăbliţa cu inscripţia „viceprimar” dispăruse de pe aceasta. Obişnuit cu acest gen de şicane din partea primarului (în luna martie biroul viceprimarului a fost evacuat în lipsă), Sticleţ a constituit o comisie care a constatat situaţia de la uşa de acces. După ce a consultat ofiţerul de serviciu şi o parte din personalul primăriei cu privire la cele întâmplate şi după ce a fost întâmpinat cu un unanim „nu ştiu”, viceprimarul a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi o plângere penală.

„Aceste fapte le consider abuz în serviciu din partea primarului municipiului Rădăuţi”, spune Simion Sticleţ în plângerea adresată prim-procurorului Viorel Damu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi. Însă, ca într-un episod de serial science fiction, la întoarcerea de la Parchet pe viceprimar îl aştepta o nouă surpriză. Uşa de la biroul său era întredeschisă…Vizibil iritat de situaţie, Sticleţ a intrat în biroul lui Olărean şi l-a întrebat: „de ce vă bateţi joc, domnule primar? În martie aţi procedat la fel…”.

La fel de iritat de apariţia lui Sticleţ, dar şi de faptul că vicele era însoţit de câţiva jurnalişti, primarul a răspuns: „nu cunosc, nu ştiu, nu am nici un fel de implicare. Voi verifica şi vă voi da răspuns…” a încheiat Olărean.

Viceprimarul municipiului Rădăuţi a ţinut să precizeze: „Îmi pare rău de situaţia creată şi de faptul că l-am sprijinit pe Olărean în campania (n.r. electorală) pentru primărie. Liderii organizaţiei judeţene vor analiza situaţia şi vor decide, aceasta în condiţiile în care, în curând, vor fi organizate alegerile pentru şefia organizaţiei municipale. Cât priveşte ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.r. ieri), consider că am fost jignit din nou, la fel ca în martie, chiar astăzi am fost nevoit să ţin audienţele în faţa primăriei. La fel ca şi cu gluma proastă care circula prin primărie după ce mi-au sigilat primul birou. Sub cuvântul „Renovare” de pe foaia de hârtie lipită pe uşă, cineva scrisese „Termen 30.06.2012”.

 

Lipsă de reacţie din partea Organizaţiei Judeţene a PD-L Suceava

De neînţeles pare şi lipsa de reacţie din partea Organizaţiei Judeţene a PD-L Suceava, în condiţiile în care cei doi fac parte din formaţiunea condusă de Gheorghe Flutur, Aurel Olărean – preşedinte, Simion Sticleţ – vicepreşedinte la organizația municipală,  şi poate că desemnarea temporară a lui Vasile Ilie, în toamna anului trecut, la şefia organizaţiei din Rădăuţi a fost un avertisment neperceput de preşedintele PD-L Rădăuţi, Aurel Olărean. „Războiul” dintre primar şi viceprimarul Sticleţ a apărut la mai puţin de două luni de la instalarea celui din urmă, în condiţiile în care Simion Sticleţ i-a urmat în această calitate lui Dorin Vataman, viceprimar demisionar după 50 de zile, şi lui Constantin Galan, „victima” unei situaţii de conjunctură din Consiliul Local, după 11 luni în calitate de viceprimar în mandatul 2008-2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Science fiction”, şicane şi plângeri penale la vârful administraţiei rădăuţene.
 Vizualizări articol: 1989 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Science fiction”, şicane şi plângeri penale la vârful administraţiei rădăuţene5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo Olarean! trimis de
(20 apr 2010, 12:31:09
Radautenii au ce-au votat in 2008! La fel ca si partidul din care face parte ,unde tartorul este Flutur care nu este departe de Olarean numai ca el este un pic mai scolit.Canoanele trebuie suportate pina in 2012, cu drept de prelungire daca ve-ti fii tot cu mintea incetosata.Asa ca ,treziti-va!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei