Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proiect de promovare

Delegaţie formată din 30 de polonezi, în vizită la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O delegaţie formată din 30 de cetăţeni polonezi din localitatea Wieliszew vizitează, în perioada 2 - 10 aprilie, oraşul Siret. Proiectul, finanţat cu 3.300 de euro de Direcţia Generală Educaţie şi Cultură din cadrul Comisiei Europene, a fost iniţiat de Primăria Siret.

Delegaţia poloneză include angajaţi ai primăriei din localitatea Wieliszew, dar şi simpli cetăţeni, de la elevi în vârstă de 14 ani până la pensionari, cel mai vârstnic oaspete având 73 de ani.

După cum ne-a spus Viorel Haiura, consilierul primarului din Siret, „polonezii şi-au manifestat dorinţa de a petrece Paştele în oraşul nostru. În cadrul vizitei, vor fi incluse o serie de activităţi care vor urmări prezentarea oraşului, a tradiţiei locale şi a monumentelor din zonă. Oaspeţilor polonezi li s-a oferit posibilitatea să asiste la slujba ortodoxă de Înviere. În zilele de Paşte au fost organizate întâlniri cu comunitatea locală şi, în primul rând, cu minoritatea poloneză din Siret. Vor fi vizitate mănăstirile Putna, Suceviţa şi Voroneţ. Nu în ultimul rând, va fi vizitată Basilica Minor din Cacica”.

 

Popularizarea tradiţiilor, culturii şi potenţialului turistic al zonei

Programul, care se va încheia sâmbătă, 10 aprilie, cuprinde şi câteva acţiuni de informare, în care va fi prezentată istoria oraşului Siret. În cadrul acestor acţiuni vor fi vizitate bisericile medievale din Siret şi alte monumente din oraş. Celor 30 de polonezi li se vor prezenta şi valorile culturale ale Siretului.

„În cadrul acestor activităţi vor fi organizate şi momente artistice în cadrul cărora un loc important îl va ocupa Ansamblul Kolomeika. De altfel, Ansamblul Kolomeika, reprezentând Primăria oraşului Siret, va lua parte, în vară, la un proiect aprobat la sfârşitul anului 2009, şi derulat de primăria localităţii poloneze, care include mai multe activităţi cu specific cultural. Sperăm ca această iniţiativă să reprezinte începutul unei tradiţii în care să primim oaspeţi europeni cu prilejul principalelor sărbători, popularizând astfel, tradiţiile, cultura şi potenţialul turistic al zonei”, a precizat Viorel Haiura.

 

Wieliszew, pe scurt

Localitatea Wieliszew este situată la 30 km de Varşovia, fiind o importantă zonă de agrement pentru capitala Poloniei. Are o populaţie de peste 10.000 de locuitori şi o suprafaţă de 10.800 hectare.

Această localitate este o importantă zonă turistică, 2/3 din suprafaţa localităţii fiind inclusă în Aria Protejată Varşovia. Aici se află cel mai mare lac de acumulare din zonă. Pe malul lacului sunt construite moteluri şi locuri de campare. De asemenea, există debarcadere pentru bărci. O bună parte din teritoriul localităţii este acoperită cu păduri. În zonele împădurite şi pe malul lacului sunt amenajate piste pentru biciclişti. În total, sunt amenajaţi aproximativ 30 de km de pistă pentru biciclişti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Delegaţie formată din 30 de polonezi, în vizită la Siret.
 Vizualizări articol: 1320 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Delegaţie formată din 30 de polonezi, în vizită la Siret5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei