Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 9 apr 2010 - Anul XV, nr. 81 (4372)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Conflict dezamorsat

Medicii de familie şi-au reluat activitatea obişnuită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

După o săptămână de boicot şi negocieri, medicii de familie au reluat ieri eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, a biletelor de trimitere şi a concediilor medicale. Miercuri seară, la finalul a 13 ore de discuţii aprinse, doctorii şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi cei ai Ministerului Sănătăţii au ajuns la un consens, astfel încât de ieri activitatea din cabinete a revenit la normal.

Purtătorul de cuvânt al medicilor de familie suceveni, dr. Irina Badrajan, a catalogat ieri drept „rezonabil” rezultatul negocierilor purtate cu mai-marii din sistemul sanitar, adăugând că a fost semnat şi noul Contract-cadru, document care de altfel a făcut obiectul disputei dintre guvernanţi şi doctorii nemulţumiţi de multe dintre reglementările prevăzute.

 

“A fost tot ce am putut obţine în condiţiile actuale”

“A fost tot ce am putut obţine în condiţiile actuale. Suntem mulţumiţi din punct de vedere financiar, deoarece a crescut valoarea punctului pe grupele de vârstă, precum şi valoarea consultaţiei. Pe de altă parte, pedepsele împotriva noastră nu mai sunt atât de aspre, dar, din păcate, rămâne nerezolvată problema celor 20 de consultaţii zilnice”, a spus medicul.

Dr. Irina Badrajan a arătat că această măsură de limitare la 20 a numărului de consultaţii care pot fi acordate într-o singură zi obstrucţionează accesul populaţiei la asistenţă medicală, întrucât pacientul cu numărul 21 va plăti consultaţia.

„De exemplu, eu, la 1.600 de pacienţi înscrişi pe listă, am programaţi într-o zi câte 27, 28 de bolnavi cronici şi mă întreb ce voi face cu toate cazurile acute”, a arătat medicul, care a ţinut să le mulţumească pacienţilor suceveni pentru faptul că i-au susţinut pe durata protestului.

„Pacienţii au înţeles corect situaţia şi nu şi-au manifestat nemulţumirea la modul violent. Le suntem recunoscători pentru că ne-au sprijinit moral”, a punctat medicul.

 

„Dorim să nu se mai ajungă la situaţia din acest an”

După încheierea protocolului dintre reprezentanţii medicilor de familie şi cei ai CNAS şi MS, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie, Rodica Tănăsescu, şi-a exprimat dorinţa “ca în viitor toate documentele să fie discutate din timp, pentru a nu se mai ajunge la situaţia din acest an”.

Timp de o săptămână, de la 1 aprilie, medicii de familie nu au mai eliberat pacienţilor reţete compensate şi gratuite, bilete de trimitere şi concedii medicale. Ei au oferit consultaţii bolnavilor, dar le-au prescris numai reţete simple, pe care oamenii au trebuit să şi le cumpere. Doctorii au lucrat în sistem exclusiv privat, deoarece, începând cu 31 martie 2010, toate contractele furnizorilor de servicii medicale au expirat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie şi-au reluat activitatea obişnuită.
 Vizualizări articol: 1343 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Medicii de familie şi-au reluat activitatea obişnuită5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei