Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2010 - Anul XV, nr. 71 (4362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Şcoală cu ştaif

Sute de elevi, înghesuiţi într-o sală de sport mai veche de un secol

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproape 900 de elevi ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava fac orele de educaţie fizică într-o sală de sport de câţiva metri, construită în anul 1897.

13 metri lungime şi nouă metri lăţime, atât măsoară sala de sport a Colegiului „Ştefan cel Mare”, o şcoală cu renume în judeţ şi nu numai, o şcoală a cărei clădire este monument istoric, o şcoală care în toamna acestui an va aniversa 150 de ani de la înfiinţare.

Profesoara Adriana Cojocaru, şefa catedrei de educaţie fizică din cadrul colegiului, a spus că „orele se desfăşoară foarte greu, este aglomerat, este foarte dificil să faci ore cu o clasă întreagă în aceste condiţii”.

Dacă în judeţ sunt atâtea localităţi mici în care s-au construit săli de sport ca pe bandă rulantă, iar acum acestea sunt de fapt locaţii numai bune pentru nunţi şi cumetrii, o şcoală cu renume în Suceava, aşa cum este „Ştefan cel Mare”, a primit aprobare pentru construirea unei săli de sport abia acum doi ani de zile, când ministru al Educaţiei era Cristian Adomniţei, fost ştefanist. Directorul Colegiului „Ştefan cel Mare”, Dan Popescu, a declarat că „proiectul pentru sală este unul deosebit, în concordanţă cu clădirea liceului, care este monument istoric”. Directorul Popescu a spus că a primit oferte pentru construirea unei săli standard, cu structură metalică, însă a refuzat, pentru că nu era adecvată pentru o şcoală construită acum un secol şi jumătate, clădire monument istoric.

 

Noua sală, o groapă mare şi maluri de pământ care se risipesc

În cele din urmă, în anul 2008, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava au demarat lucrările la noua sală de sport, un proiect de două milioane de euro şi care trebuia să fie finalizat în termen de 23 de luni. În luna septembrie 2008, ministrul Educaţiei la acea dată, Cristian Adomniţei, aflat în vizită la colegiul sucevean, a declarat că termenul de 23 de luni este prea mare.

„Public spun că-mi doresc ca lucrările să se realizeze în 18 luni şi nu în 23 de luni, un termen mult prea mare, după opinia mea”, a spus ministrul Cristian Adomniţei în anul 2008. Cât a fost ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei a alocat un milion de lei pentru demararea lucrărilor la sală. Aceştia sunt, din păcate, singurii bani pe care colegiul sucevean i-a primit pentru sala de sport, fonduri cu care s-a realizat proiectul şi s-au făcut fundaţiile. Câteva luni mai târziu, după ce Adomniţei nu a mai fost ministru, au stagnat toate lucrările de construcţie, iar de atunci şi până astăzi, noua sală de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” este de fapt o groapă imensă, maldăre de pământ şi maluri care se risipesc.

„Am făcut demers către toate instituţiile, Primărie, Inspectoratul Şcolar, Consiliul Judeţean, Ministerul Educaţiei, cred că am trimis cel puţin câte trei memorii către fiecare dintre aceste instituţii şi am cerut finanţare pentru continuarea lucrărilor, însă fără nici un rezultat până acum”.

În toamna acestui an, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” va găzdui o serie de manifestări dedicate celor 150 de ani de învăţământ de performanţă la Suceava. Cel mai probabil, aniversarea va găsi liceul în aceeaşi stare ca şi acum, cu o groapă mare în curte şi cu lucrările de construcţii stagnate, având în vedere faptul că finanţările întârzie să apară.

„Deşi s-a tot spus că nu se mai încep construcţii noi şi se dau bani pentru finalizarea celor care au demarat deja, nu am primit nici un ban. Pentru aniversarea din toamnă o să facem o machetă a sălii şi terenului de sport, pentru a o prezenta, pentru că pentru a vedea sala propriu-zisă se pare că o să mai treacă ceva timp”, a mai spus directorul colegiului, Dan Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de elevi, înghesuiţi într-o sală de sport mai veche de un secol.
 Vizualizări articol: 1651 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Sute de elevi, înghesuiţi într-o sală de sport mai veche de un secol4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei