Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2010 - Anul XV, nr. 71 (4362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sfârşit tragic

Ciosnar, câmpulungeanul condamnat pentru tentativă de omor, s-a sinucis la Iaşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ovidiu Ciosnar, individul din Câmpulung Moldovenesc condamnat pentru tentativă de omor, s-a sinucis la Spitalul „Sf. Spiridon” după ce, cu câteva zile mai devreme, încercase acelaşi lucru într-o celulă a Penitenciarului din Botoşani, acolo unde era închis pentru că avea de ispăşit o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni. Bărbatul s-a aruncat de la etajul I al Clinicii ORL şi a căzut pe parbrizul unei maşini, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

 

Nenorocirea s-a petrecut în timp ce cadrele medicale din Iaşi îl duceau pe Ovidiu Ciosnar la pansat. Marţi dimineaţă, bărbatul şi-a băgat în gât un cuţit artizanal confecţionat din coada unei linguri de lemn, provocându-şi o tăietură în zona gâtului de circa 12 centimetri. Pentru că leziunile erau destul de grave, medicii de la Spitalul Judeţean Botoşani au decis să-l transfere la Iaşi. Primele ore ale spitalizării au decurs normal, dar ieri, suceveanul a profitat de un moment de neatenţie al asistentelor şi gardienilor şi a fugit dintre ei, a păşit pe un scaun, iar apoi a deschis un geam şi a sărit. Deşi se afla la etajul I al Spitalului „Sf. Spiridon”, Ovidiu Ciosnar a decedat. El a căzut pe parbrizul unei maşini, iar leziunile provocate în cădere, amplificate de cele deja existente după incidentul de la Botoşani, s-au dovedit suficient de grave pentru a-i provoca decesul.

Medicii ieşeni au încercat mai bine de o oră să-l resusciteze, dar toate eforturile s-au dovedit zadarnice. Ovidiu Ciosnar a decedat ieri după amiază, iar reprezentanţii Administraţiei Penitenciarelor au demarat o anchetă pentru a stabili cine este vinovat de moartea bărbatului.

 

Şi-a băgat un cuţit în gât la Penitenciarul din Botoşani

Este surprinzător ceea ce s-a întâmplat la spitalul din Iaşi, mai ales că Ovidiu Ciosnar a dat semne că ar putea crea probleme chiar în Penitenciarul din Botoşani. La începutul acestei săptămâni, Ovidiu Ciosnar a fost găsit într-o baltă de sânge, cu gâtul tăiat, în toaleta celulei din Penitenciarul Botoşani, acolo unde era închis din toamna anului trecut.

„Pacientul a fost adus în stare gravă, cu o plagă tăiată regiune cervicală anterioară complexă, de aproximativ 12 centimetri, dispusă transversal. S-a decis explorarea plăgii în sala de operaţii ORL şi ulterior a fost orientat către o clinică de specialitate din centrul universitar Iaşi", a precizat Petre Rădăuceanu, medic şef al UPU Botoşani. Ciosnar a ajuns în această situaţie după ce s-a tăiat în zona gâtului cu un cuţit artizanal pe care l-a realizat dintr-o lingură de lemn.

"Mi s-au scos nişte vorbe în Penitenciar, care să mă denigreze. Şi eu am vrut să le arăt colegilor mei că sunt o persoană demnă", a spus câmpulungeanul.

Ovidiu Ciosnar a fost condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor. Faptele s-au petrecut în 2004, dar timp de doi ani dosarul a stat la Parchet pentru că Ovidiu Ciosnar a încercat să-i convingă pe anchetatori că în momentul în care i-a atacat şi lovit pe Ioan Dănuţ Dariciuc şi Lucian Gabriel Bărbulescu, doi tineri din Câmpulung Moldovenesc, nu a avut discernământ. Totul s-a lămurit după o expertiză efectuată la Institutul de Medicină Legală Mina Minovici Bucureşti, iar în 2006 Ovidiu Ciosnar a fost trimis în judecată.

Nici procesul nu a fost lipsit de surprize, iar prima instanţă, Tribunalul Suceava a schimbat încadrarea juridică a faptelor din tentativă de omor în vătămare corporală gravă, pedeapsa aplicată în acest caz fiind de 3 ani cu suspendare. În apel situaţia s-a schimbat, iar Curtea de Apel Suceava a revenit asupra modificărilor de la Tribunal şi l-a condamnat pe Ovidiu Ciosnar la 7 ani şi 6 luni de închisoare, pedeapsă menţinută şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciosnar, câmpulungeanul condamnat pentru tentativă de omor, s-a sinucis la Iaşi.
 Vizualizări articol: 1572 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.31/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 13 voturi
Ciosnar, câmpulungeanul condamnat pentru tentativă de omor, s-a sinucis la Iaşi4.3513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pacat de parinti.. trimis de
(26 mar 2010, 11:14:09
destine distruse si familii devastate pentru un orgoliu prostesc,nimeni nu si`a dorit sa moara,el insa a dorit moartea celor doi batuti cu bata...
2.   Dumnezeu sa il ierte! trimis de
(26 mar 2010, 11:23:01
Nu mai are nici un rost sa ii criticati faptele. Fiecare om greseste, mai mult sau mai putin. Sa spuna lumea ce-o vrea, dar stiu sigur ca era un om bun. Daca a batut niste golani nu inseamna ca e un criminal. Se stie ca cei doi campulungeni nu sunt "lemn de biserica". Dumnezeu sa il odihneasca in pace si condoleante familiei sale
2.1  RE: Dumnezeu sa il ierte! trimis de
(26 mar 2010, 11:47:22
usa de biserica, dragul meu, nu lemn.

sau daca vrei poti zice usa de lemn.
2.2  RE: Dumnezeu sa il ierte! trimis de
(26 mar 2010, 15:39:30
Mai consulta DEX-ul cand te plictisesti....exista mai multe expresii cu acelasi inteles;)
3.   Statuie trimis de
(26 mar 2010, 14:03:23
"...si eu am vrut sa le arat colegilor mei ca sunt o persoana demna". O sa se gaseasca cineva sa-i faca statuie ??
4.   Articol trimis de
(26 mar 2010, 14:20:53
Ovidiu Ciosnar, un tanar in varsta de 30 de ani, din comuna Vama. La mijlocul lui aprilie anul trecut, Ciosnar a batut grav doi tineri din Campulung Moldovenesc, pe motiv ca una dintre victime a omis sa-l salute. Agresorul a fost arestat pentru 30 de zile, insa la scurt timp si-a facut rost de un certificat medical care atesta ca ar suferi de grave probleme de sanatate
, pe care le-ar fi capatat in urma altercatiei cu cei doi. In certificatul medico-legal eliberat de Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Spiridon" Iasi se specifica faptul ca Ciosnar ar avea "importante tumefieri ale partilor moi ale hemifaciesului stang, contuzie edematoasa frontala dreapta, edem moderat supratentorial si asimetrie a coarnelor frontale ale ventriculilor laterali". Ba mai mult, in finalul documentului se mentioneaza si ca "faptele pentru care este cercetat au fost comise fara discernamant, iar comisia recomanda obligarea la tratament prin internare intr-o clinica de specialitate".
5.   Rezultat final trimis de
(26 mar 2010, 17:17:45
......dar s`a solicitat o contra expertiza la institutul de medicina legala Mina Minovici,Bucuresti,unde a fost gasit sanatos tun``bun de armata``cum s`a exprimat procurorul de caz...a fost judecat si condamnat dupa legile tzarii.
6.   Urmatorul... trimis de
(26 mar 2010, 21:52:36
Ce asa mare tam-tam �n jurul borfasului? S-a sinucis, bravo lui! Nu e nicio paguba pentru societate. Noi sa fim sanatosi.
7.   Dumnezau sa-l ierte! trimis de
(27 mar 2010, 10:21:20
Dumenzeu sa-l ierte! Condoleante parintilor, fratelui , cumnatei sa fie tari si sa treaca peste aceste momente grele.
Aviz amatorilor : daca nu il cunoasteti ( si ma refer la cei care au adresat numai vorbe urate ) sa se abtina de la comentarii daca nu il cunosc.
HAGBARD - daca nu l-ai cunsocut personal..abtine-te de la comentarii la adresa lui.
8.   Un borfas de mana a doua............ trimis de
(27 mar 2010, 12:01:49
Da eu l-am cunoscut. Un adevarat borfas. Prin ce s-a remarcat? Numai batai, scandaluri si probleme aduse familiei. A avut bani si posibilitati sa faca bani de murea lumea. De ce fratesu e om cumsecade si stie sa administreze o afacere? Acest derbedeu era o lepra, iar cand se imbata ca un porc, de smecher ce era batea lumea pe strada, oameni cu sacose in mana , simpli cetateni, chiar si pensionari. Sincer ma bucur ca a crapat si nu cred ca sunt singurul....
9.   Un nash de botez deosebit:) trimis de
(28 mar 2010, 23:28:23
Cand s-a nascut, Dumnezeu i-a dat o soarta... acea soarta a facut ca el sa plece astazi de langa noi ca un mire. Cei care i-au dorit raul o sa ajunga sa aiba mari regrete, cel putin sper acest lucru. A fost o persoana deosebita si de aceea sunt mandra ca ma numar printre finii sai. Dumnezeu sa te odineasca in pace nasule! Cei care te-au cunoscut stiu ce fel de om ai fost si nu o sa te uite niciodata.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei