Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2010 - Anul XV, nr. 71 (4362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Au venit!

Aşa arată maşinile cu noile radare ale poliţiştilor de la Circulaţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Autospecialele marca Dacia Logan ale Poliţiei, dotate cu noile radare, au ajuns miercuri seară în judeţul Suceava, oamenii legii care le-au preluat de la Bucureşti ducându-le direct la subunităţile de poliţie din judeţ pentru care au fost repartizate. În total, în judeţ au ajuns zece maşini, care vor acţiona în trafic alături de cele patru deja existente. 

În municipiul Suceava au rămas două dintre maşinile dotate cu noile radare, una fiind repartizată Poliţiei municipale, iar una Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Autospecialele care vor acţiona cu precădere în municipiul reşedinţă de judeţ şi comunele limitrofe au numerele de înmatriculare B-19-XPJ şi B-19-XPO, celelalte având şi numere asemănătoare, singura diferenţă fiind la ultima literă.

 

Încă nu se ştie când intră radarele pe străzi 

Deocamdată, agenţii Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava şi ai subunităţilor din teritoriu nu au foarte multe informaţii privind cum funcţionează noile radare, de instruirea lor urmând a se ocupa un coleg care a urmat un curs de instruire la Bucureşti şi a dobândit calitatea de operator instructor.

Neoficial, oamenii legii recunosc că va mai dura ceva timp până când cele zece autospeciale Logan MCV şi noile radare vor începe să fie folosite efectiv pe străzi, pe lângă instruirea celor care le vor folosi mai fiind nevoie şi de un soft pentru ca acestea să poată fi scoase pe străzi. Acesta din urmă ar urma să fie implementat începând cu 1 aprilie, data de la care cele zece aparate de măsurare a vitezei vor intra efectiv pe străzi nefiind încă stabilită.

 

Caracteristicile şi dotările noilor maşini

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a anunţat că în foarte scurt timp va face, în faţa presei, o prezentare în detaliu a noilor maşini şi a aparatelor radar, pentru ca opinia publică să afle cum funcţionează acestea şi cum vor fi folosite.

Pentru şoferi, marea problemă va fi că noile radare nu mai sunt reperate la timp de detectoarele montate pe maşini. Practic, detectoarele îşi fac treaba în continuare, însă vor semnala prezenţa radarelor chiar în momentul înregistrării, deoarece aparatele funcţionează în regim de stand-by, pornind instantaneu, atunci când agentul apasă un buton.

Lista performanţelor acestor radare este însă mult mai lungă, poliţiştii fiind de părere că procesele verbale de amendare încheiate de acum încolo vor fi aproape imposibil de contestat cu succes în instanţă.

În privinţa maşinilor pe care sunt montate acestea, este vorba de autoutilitare tip Logan MCV, cu motoare 1,5 DCI şi 86 CP, inscripţionate cu însemnele poliţiei. Pe lângă dotările standard, maşinile Poliţiei au în dotare etilotest pentru stabilirea alcolului pur în aerul expirat şi staţie de emisie-recepţie fixă si mobilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aşa arată maşinile cu noile radare ale poliţiştilor de la Circulaţie.
 Vizualizări articol: 1230 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 6 voturi
Aşa arată maşinile cu noile radare ale poliţiştilor de la Circulaţie3.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(26 mar 2010, 11:08:07
Asemenea masina am vazut ieri in Radauti , stand la semafor. Din prima clipa mi-am dat seama ca e noua masina de politie cu radare , chiar daca pe masina nu era inscriptionata "Politia Rutiera" ci era scris simplu " Politia " .
2.   :)) trimis de
(26 mar 2010, 11:47:23
Astia chiar sunt belea. Oare cati ani trebuie sa mai treaca sa fie masinile inscriptionate corect..."Politia" si nu "Aitilop"
2.1  RE: :)) trimis de
(26 mar 2010, 13:07:20
Esti total pe dinafara,domnule! Se pare ca tu nu prea ai multi ani!!!!
2.2  RE: :)) trimis de
(26 mar 2010, 14:36:17
Encipi......... tu cand esti la volan, si te uiti in uglinda retrovizoare cum iti apare scris??? Vorba lui ionutu, esti pe dinafara
2.3  RE: :)) trimis de
(26 mar 2010, 19:07:36
Eu cred ca amndoi Ionutu si Suceveanul sunt pe dinafara, fiindca nu stiu sa sesizeze ironia cand este prezenta, deci insipizi.
3.   CAINII trimis de
(26 mar 2010, 12:18:52
O sa-i vedeti de acum pe acesti caini asteptand prada,radarul vechi acel logan de culoare albastra o sa-l primeasca cei de la marginea,deci alti caini care o sa aiba nevoie de bani pentru sarbatorile pascale....drumurile nu stiu sa le faca....
4.   RADARE trimis de
(26 mar 2010, 12:20:01
N-o sa ne mai putem caca de atatea radare....
5.   PENTRU SKYLACI 4 trimis de
(26 mar 2010, 12:50:28
BA O SA POTI SA FACI CEEA CE DORESTI SI CHIAR SA -L SI MAN�NCI.
6.   :)) trimis de
(26 mar 2010, 14:38:48
cica nu se stie cand vor intra in functiunerolling on the floor)))))))

ieri in vadu moldovei opeau masini fara numar fara numar fara numarlaughing (autospeciala de la falticeni)winking au invatat sa butoneze radarul mai rapid probabilhappy
7.   PENTRU JANIK trimis de
(26 mar 2010, 20:24:40
Tu ori esti militian ori tii cu ei....tu nu vezi ca stau numai la panda ?
De ce nu sta pe un drum plin de gropi ?
De radare ultraperformante au bani dar sa plombeze cateva gauri nu au,iti doresc ca tu si cu toti politistii sa va rupeti masinile prin gropi,cat despre rahat n-ai decat sa-l mananci tu !
8.   ... trimis de
(26 mar 2010, 21:21:18
Le scot doar ca sa se invete cu ele. Sunt dotate cu radar performant, dar... au o mica problema cu soft-ul folosit (poate fi contestat). Pana in aprilie nu prea au ce face cu ele.
9.   Uitasem :) trimis de
(27 mar 2010, 00:04:50
politistii care le conduc trebuie sa refaca orele de condus de la scoala de soferi ..... 4 loganuri dintr-un foc au busit cei din baia mare sau satu marerolling on the floor daca nu stiu sa le conduca de unde sa stie sa foloseasca radarul ?
10.   Doar radarele... trimis de
(27 mar 2010, 07:14:53
Intr-un articol citit in presa redactorul numea aceste radare "inteligente".Cu totii am fi vrut sa fie politistii asa,saracii,nu aparatele!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei