Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2010 - Anul XV, nr. 71 (4362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Pătură de piatră brută peste asfalt, în centrul municipiului Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încă de la primele ore ale dimineţii de ieri, o mulţime de curioşi se adunaseră, ca la circ, în apropierea sensului giratoriu de faţa Templului Evreiesc din Rădăuţi şi priveau către câteva utilaje care lucrau cu spor pe strada 1 Mai, după ce un poliţist comunitar oprise circulaţia în zonă, fără acordul poliţiei rutiere, după cum am aflat ulterior.

Mai exact un autogreder, o wolă şi câteva vibrocompactoare răspândeau şi nivelau, în acelaşi timp, un strat consistent de piatră concasată nesortată peste asfaltul de şosea. „Am lucrat aproape 40 de ani la drumuri, dar nu înţeleg ce vor să facă aici, şi nici n-am mai văzut aşa ceva. Poate o fi vreo invenţie recentă, vreun asfalt ecologic…”, se amuza şi se minuna un bătrânel simpatic, care îşi făcea cruce în timp ce discuta cu alţi curioşi de pe trotuar.

Pe directorul general de la SC Servicii Comunale SA, Nistor Tătar, firma care are sediul pe această stradă, l-am găsit în curtea societăţii privind cu amărăciune la „teatrul de operaţiuni” din stradă.

„Aici este bătaie de joc de banii publici. Nu există nici un fel de explicaţie tehnică pentru aceste lucrări. Au acoperit căminele de canalizare şi cu siguranţă vor fi colmatate. Pentru aceste lucrări sunt necesare atât autorizaţie de construcţie, cât şi un proiect. Din aceiaşi bani cât se cheltuiesc pentru aceste lucrări fără rost, mai bine asfaltau cinci sute de metri de şosea. E bătaie de joc”, a concluzionat Tătar.

De aceeaşi părere cu Tătar a fost şi un alt specialist în domeniu, inginerul Ioan Bota: „Nu este posibil aşa ceva, nu am învăţat în şcoală de aşa soluţie şi nici nu am mai văzut până acum, numai o minte bolnavă procedează astfel…”.

 

Olărean: „Important este să asigurăm condiţii bune de transport”

Am încercat să aflăm „suportul” acestor lucrări de la directorul tehnic din Primăria Rădăuţi, Ştefan Eliade Boţic.

„Nu sunt la curent cu aceste lucrări ”, a fost singura explicaţie pe care a fost în măsură să ne-o ofere Boţic.

Cât priveşte executantul lucrărilor, se pare că acesta este firma Cosadel SRL, firmă ce aparţine fratelui consilierului local PD-L Constantin Lazăr, un apropiat de-al lui Olărean, firmă care, de cel puţin doi ani în urmă, are o relaţie de colaborare foarte bună cu primăria rădăuţeană.

Omul care a comandat lucrările, primarul Aurel Olărean, are un punct de vedere personal despre aceste lucrări. „Este cea mai bună tehnologie. Vom pune balast cât este nevoie pe drumurile din Rădăuţi. Pe strada „1 Mai” am dispus amplasarea de balast pentru a asigura condiţii bune de transport. Este o situaţie de forţă majoră pe care o vom aplica până ce vom asfalta în oraş”, a declarat primarul Olărean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pătură de piatră brută peste asfalt, în centrul municipiului Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 5939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 9 voturi
Pătură de piatră brută peste asfalt, în centrul municipiului Rădăuţi3.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cata nesimtire pe Olarean... trimis de
(26 mar 2010, 12:06:50
DIn una in alta ... fara jena
2.   Ha ha ! trimis de
(26 mar 2010, 13:49:48
CE TARE! ...OLAREANNNNNNNNNNNN!!!!!!!!! DUTE SI IMPUSCATE CA DISTRUGI RADAUTIUL SI PACAT DE ORAS CA E UN ORAS FRUMOS!
3.   Hai ca am auzit-o si pe asta =)) trimis de
(26 mar 2010, 14:44:49
ba, trebuia sa scoti asfaltul si sa pui atunci piatra, ca la tara..... suntem tara europeana cu drumuri cu piatra in mijlocul orasului ...... dao naibii de treaba... da-ti demisia primare ..... si primaria sa dea in judecata firma care a facut lucrarea
4.   Cosadel cel portocaliu! trimis de
(26 mar 2010, 18:35:10
prin toate comunele pe unde sunt primari PDL apare si aceasta firma care face niste lucrari extraordinare,pe bani multi ,pentru a avea sa dea parandarat la Gheorghe cel viteaz si drept.Ne meritam soarta fiindca votul sucevenilor l-a pus acolo ca sa-si bata joc de noi si sa ne rida in fata.
5.   Epoca de piatra! trimis de
(26 mar 2010, 21:08:48
Atata competenta pe capul acestui primar nici ca am mai auzit pe undeva! In loca sa evoluam noi ne intoarcem la drumuri de piatra si la nori de praf!!!! Oare domnul Flutur nu se autosesizeaza ca toti locuitori Radautiului am ajuns bataia de joc al acestui nesimtit, am ajuns sa suferim noi pentru esecul in afaceri a domnului Olarean ,care fura de unde poate doar sa iasa pe plus dansul??? Oare domni guvernanti,domnul prefect,domni senatori din aceste colegii electorale nu vad ca se preconizeaza,DIN NOU, ca saptamana viitoare sa ramanem fara apa,gaz si iluminat stradal(si asa vai de capul lui),datorita incapatanari si arogantei acestui specimen?????? Va asteptam in capmpanie ca o sa ma venim la vot!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei