Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2010 - Anul XV, nr. 71 (4362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Program

30% din comunele sucevene nu au solicitat includerea în programul privind construcţia de case pentru specialişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aproximativ 30% dintre comunele sucevene nu au solicitat includerea în programul guvernamental „Renaşterea satului românesc - 10 case pentru specialişti” care urmează a fi derulat prin Agenţia Naţională de Locuinţe. Mai exact, este vorba de 30 de comune din totalul de 98. Aşa arată o situaţie înaintată Guvernului de către prefectul Sorin Arcadie Popescu.

Cele 66 de comune care vor fi incluse în programul guvernamental solicită construirea a 528 de locuinţe pentru specialişti, din care 133 cu două camere şi 395 cu trei camere. 40 dintre aceste comune solicită construirea a câte zece case, numărul maxim permis prin program. De la comunele Pătrăuţi şi Satu Mare au venit cele mai puţine solicitări, câte două case. Număr mic de locuinţe au solicitat a se construi şi localităţile Dumbrăveni, Frumosu, Horodniceni şi Ulma, câte trei. Situaţia mai arată că sunt două comune, Ostra şi Vama, care nu îndeplinesc condiţiile din cauză că nu deţin teren, însă au solicitat includerea în program. Primăria Ostra solicită construirea unui bloc de locuinţe cu patru apartamente, iar Primăria Vama un bloc de locuinţe cu şase apartamente.

În localităţile sucevene din mediul rural sunt 576 de specialişti potenţiali beneficiari ai programului guvernamental, din care 352 de cadre didactice, 111 medici şi asistenţi medicali şi 113 poliţişti.
Finanţarea programului este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului
Pentru ridicarea locuinţelor, primăriile vor pune la dispoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, instituţia care va asigura finanţarea programului, loturi de teren de minim 500 metri pătraţi. Prefectul le-a transmis primarilor să aibă în vedere gruparea în cât mai puţine locaţii a caselor ce urmează a fi construite, iar amplasamentul acestora să fie numai în satul reşedinţă de comună. Programul guvernamental prevede construirea a câte zece locuinţe de serviciu în fiecare comună. Casele vor fi repartizate spre închiriere prioritar tinerilor specialişti cu vârsta sub 35 de ani, personalului didactic (minim 50%), medicilor şi asistenţilor medicali şi poliţiştilor, acolo unde este cazul. Aceste locuinţe pot fi repartizate şi specialiştilor cu vârste peste 35 de ani.

Casele vor avea suprafaţa construită desfăşurată de 100 metri pătraţi pentru locuinţe cu două camere, respectiv de 120 metri pătraţi pentru locuinţe cu trei camere. Locuinţele construite prin programul guvernamental vor aparţine exclusiv domeniului public al comunei şi nu vor putea fi vândute. Acolo unde se consideră oportun, consiliile locale pot hotărî achitarea chiriei din bugetele locale, în condiţiile legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 30% din comunele sucevene nu au solicitat includerea în programul privind construcţia de case pentru specialişti.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
30% din comunele sucevene nu au solicitat includerea în programul privind construcţia de case pentru specialişti3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei