Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 mar 2010 - Anul XV, nr. 71 (4362)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Proteste

Liber la chiul în cele două ore de grevă de astăzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Greva de socializare anunţată de profesorii suceveni pentru astăzi, între orele 8:00-10:00, este pentru elevi oportună pentru a lipsi de la ore şi pentru a avea parte de un somn prelungit dimineaţa.

Primele două ore din orarul elevilor de astăzi debutează cu greva dascălilor. Liderii de sindicat ai profesorilor din judeţ au anunţat că greva se va derula în toate şcolile din Suceava, iar timp de două ore, deşi vor fi în clase, profesorii nu vor susţine activităţi didactice. Aşadar, elevii nu vor fi ascultaţi, la ore nu se va preda, şi mai mult decât atât, eventualele absenţe nu vor fi consemnate în catalog.

„S-a stabilit declanşarea grevei de scurtă durată, de două ore, în data de 26 martie. Copiii vor fi la clasă, însă se vor face activităţi de socializare, nu activităţi didactice”, a spus Constantin Cernica, preşedintele Sindicatului Judeţean „Spiru Haret”.

 

Grevă generală de o zi, pe 22 aprilie

Potrivit liderului de sindicat Constantin Cernica, nici o şcoală din judeţ nu a anunţat ieri că nu doreşte să participe la greva de două ore din această dimineaţă. Totodată, dascălii sunt hotărâţi să nu se oprească aici dacă problemele lor nu găsesc soluţionare.

„Am decis să nu mai acceptăm protocoale, pentru că gravitatea stării învăţământului nu se mai poate rezolva decât prin ordonanţe de urgenţă. S-a decis declanşarea grevei de o zi în data de 22 aprilie”, a mai declarat Constantin Cernica, liderul Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” Suceava, afiliat Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), care numără circa 8.500 de membri.

Neplata salariilor, comasarea claselor, reducerea numărului de profesori, desfiinţarea de şcoli şi nepunerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti sunt doar câteva dintre nemulţumirile invocate de cadrele didactice şi a căror nesoluţionare îi determină pe aceştia să declanşeze protestele şi să ajungă până la intrarea în grevă generală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Liber la chiul în cele două ore de grevă de astăzi.
 Vizualizări articol: 711 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Liber la chiul în cele două ore de grevă de astăzi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei