Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 feb 2010 - Anul XV, nr. 45 (4336)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concluzii

Chioşcurile din şcoli, adevărate „bombe calorice”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chioşcurile din şcoli sunt adevărate „bombe calorice”, orele de sport ar trebui să fie permisive, iar brânza topită scoasă din programul „Laptele şi cornul”. Acestea sunt câteva din concluziile desprinse ieri, cu ocazia unei mese rotunde cu tema „Parteneri pentru sănătate:cum să investim în păstrarea sănătăţii populaţiei judeţului nostru”, găzduite de Prefectura  Suceava. Manifestarea a fost organizată în cadrul proiectului naţional “Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România”, derulat în judeţ de Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică Suceava, şi finanţat de Guvernul Norvegiei.

 

„Nu avem bani de mere, dar consumăm băuturi răcoritoare carbogazoase scumpe”

Cristina Vladu, lider de proiect, a afirmat ieri că „suntem din ce în ce mai bolnavi, banii din sistemul de sănătate nu mai ajung, iar comportamentele se modifică greu”. „Nu avem bani de mere, dar consumăm băuturi răcoritoare carbogazoase scumpe. Aceste firme au şi un marketing agresiv, în schimb noi nu ştim să vindem un comportament sănătos”, a spus Cristina Vladu, adăugând că, în opinia ei, nu doar Ministerul Sănătăţii şi Direcţia de Sănătate Publică ar trebui să ia măsuri în acest sens, apreciind că „o astfel de sarcină este a societăţii ca întreg”.

Prezent la manifestare, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, a opinat că o mare responsabilitate în alimentaţia copiilor o au părinţii.

„Degeaba vorbim, dacă părinţii le dau bani şi îi trimit să mănânce la fast-food”, a spus medicul, subliniind că o mare importanţă

asupra sănătăţii tinerilor o reprezintă mişcarea fizică.

„Orele de educaţie fizică sunt ocolite de elevi pentru că sunt foarte solicitante. Profesorii spun că baremele sunt impuse de minister, dar trebuie înţeles faptul că nu toţi elevii pot face performanţă. Ei trebuie doar să facă mişcare” a explicat şeful DSP Suceava.

 

Brânza topită din programul „Laptele şi cornul”, „total neindicată pentru copii”

Discuţiile de la masa rotundă au inclus şi chioşcurile din incinta unităţilor şcolare, care, în opinia şefului Centrului Judeţean de Diabet şi Boli Nutriţie din cadrul Spitalului Suceava, dr. Gabriela Creţeanu, sunt nişte „bombe calorice”. „În aceste chioşcuri ar trebui să existe doar iaurturi, fructe şi legume” a spus medicul.

La rândul său, dr. Daniela Cojocaru, specialist în sănătatea publică la DSP Suceava, a arătat că autorităţile centrale nu s-au consultat cu responsabilii din domeniu înainte de a implementa anumite proiecte ce vizează sănătatea copiilor. Medicul a adus drept argument programul guvernamental „Laptele şi cornul”, unde este introdusă brânza topită, aliment ce este „total neindicat pentru copii” din cauza compoziţiei.

„Nu este un produs toxic, dar nu este recomandat pentru copii. Şi, în nici un caz nu poate fi mâncat zi de zi”, a spus dr. Daniela Cojocaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chioşcurile din şcoli, adevărate „bombe calorice”.
 Vizualizări articol: 2395 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Chioşcurile din şcoli, adevărate „bombe calorice”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Salate trimis de
(24 feb 2010, 11:45:22
In scoli ar trebui sa se vanda salata cu ulei de masline, sa nu mai fie bombe calorice. In orice magazin din romania si din lume gasesti bombe calorice. Investiti bani puternici in cantinele scolare.... si poate va iesi ceva.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei