Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2010 - Anul XV, nr. 42 (4333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mărturisiri

Preţul vieţii mamei şi fetiţei împuşcate: 13.000 de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Surse din rândul anchetatorilor dublului asasinat de la Siret ne-au mărturisit că prinderea asasinilor soţiei şi fetiţei lui Vasile Hriţcu este o chestiune de câteva zile, iar aseară, anchetatorii lucrau la realizarea portretelor robot ale suspecţilor, după semnalmentele oferite de mai mulţi martori.

Ieri, după două zile de la macabra descoperire, Vasile Hriţcu a revenit la apartamentul de pe strada Laţcu Vodă, nr. 16 B.

Însoţit de criminalişti, valutistul a verificat fiecare încăpere, pentru a stabili ce bunuri îi lipsesc din casa răscolită, miercuri după-amiază, de criminali.

 

Soţia l-a sunat şi i-a spus că sunt doi ucraineni la uşă

Suspiciunile că din apartamentul familiei Hriţcu ar lipsi o sumă de bani au fost confirmate chiar de către Vasile Hriţcu, la ieşirea din bloc.

„Lipsesc în jur de 13.000 de euro”, a declarat bărbatul, precizând că singura variantă pe care o ia în calcul este jaful.

Vasile Hriţcu a mărturisit că în intervalul în care se presupune că ar fi avut loc dublul asasinat (13:00-15:00) ar fi trebuit să fie acasă şi doar o modificare de program, apărută cu câteva ore înainte, a făcut ca el să plece din Siret.

Plecarea cu fiul său, Cristi, în vârstă de 14 ani, la Suceava, pentru un consult medical, a fost stabilită în dimineaţa zilei de miercuri, cu câteva ore înaintea crimei.

„În momentul ăla trebuia să fiu şi eu acasă. Eu m-am programat la doctor cu băiatul, în momentul în care m-am dus la doctor cu fetiţa, dimineaţă. Ei (n.r. - asasinii) nu aveau de unde să ştie că eu merg, eu trebuia să fiu în casă”, mai spune bărbatul, recunoscând că obişnuia să ţină sume mari de bani în casă.

Valutistul a declarat că, după finalizarea anchetei, va continua să locuiască în apartamentul cu pricina şi că nu se gândeşte să se mute.

El a confirmat informaţia prezentată în exclusivitate, ieri, de Monitorul, potrivit căreia, cu puţin timp înaintea crimei, a fost sunat pe telefonul mobil de soţia sa, Carmen, care i-a spus că au venit la uşă doi ucraineni: „Mi-a spus doar că erau două persoane, care nu ştiu româneşte şi nu se înţelegea bine cu ei în ucraineşte. N-am mai apucat să întreb şi altceva că a închis brusc”.

 

„Sigur a fost jaf”

Vasile Hriţcu e ferm convins că mobilul dublului asasinat a fost jaful şi exclude celelalte variante vehiculate.

„Sigur a fost jaf. Ce s-a spus la televizor nu e nici 0,01% adevărat. E jaf, eu merg pe asta. Altceva nu. Ţinând cont că nu am făcut rău la nimeni, n-am făcut alte şmecherii ca să fiu ameninţat… Întrebaţi orice persoană de pe stradă despre mine… ”, a mai declarat, ieri, bărbatul, precizând că nu a cerut nici pentru el, nici pentru băiatul său protecţia poliţiei.

Vasile Hriţcu a precizat că nu are datorii la nimeni şi că nu a fost implicat în contrabanda cu ţigări aduse din Ucraina, aşa cum s-a vehiculat la un moment dat.

Bărbatul a adăugat că anchetatorii i-ar fi mărturisit că au doi suspecţi şi că sunt foarte aproape de a da de urmele acestora.

De cealaltă parte, poliţiştii şi procurorii care investighează acest caz nu au exclus varianta unor reglări de conturi şi a unei răzbunări.

 

“Atâta cruzime… Pentru ce?!”

La Bălineşti, localitatea natală a soţilor Hriţcu, e jale mare.

Sicriele cu trupurile neînsufleţite au fost depuse în casa părinţilor lui Carmen Hriţcu.

Mai toată suflarea satului a venit, ieri, la priveghi, să aprindă o lumânare, să se închine la căpătâiul celor două şi să transmită condoleanţe familiei îndoliate.

“Atâta cruzime… Pentru ce?!”, plângea o bătrână din sat.

“Toată lumea e blocată. Erau nişte oameni foarte de treabă, foarte omenoşi, foarte respectuoşi”, povestea o cunoştinţă a soţilor Hriţcu.

Carmen şi Raluca Hriţcu vor fi conduse pe ultimul drum, duminică, în jurul prânzului, urmând a fi îngropate, împreună, în cimitirul din sat.

 

“S-au prelevat foarte multe probe”

Echipa de criminalişti formată din ofiţeri de la Suceava şi specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a finalizat, ieri, în jurul orei 14:00, cercetările în apartamentul familiei Hriţcu, după aproape două zile de la descoperirea celor două cadavre.

Unul dintre criminalişti a lăsat să se înţeleagă că asasinii nu au fost tocmai nişte profesionişti şi că au lăsat urme suficiente pentru a fi probaţi.

“S-au prelevat foarte multe probe”, a declarat ofiţerul criminalist.

 

Fortăreaţa Siret

Zona Siret, inclusiv drumul spre vama cu Ucraina (PTF Siret), a fost împânzită, ieri, de filtre de poliţie, pe lângă poliţişti de la Rutieră şi agenţi de la posturile comunale fiind implicaţi şi judiciarişti din cadrul formaţiunilor de Investigaţii Criminale, jandarmi, precum şi luptători ai Serviciului Poliţiei de Intervenţie Rapidă.

E foarte posibil ca oamenii legii să aibă informaţii că autorii dublului asasinat nu au părăsit zona Siret şi vor astfel să le închidă orice cale de scăpare.

La Siret, se vehicula, ieri, şi o altă variantă, potrivit căreia autorii ar fi fost deja identificaţi, în persoana unor cetăţeni ucraineni, care urmau să fie predaţi anchetatorilor de autorităţile din Ucraina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preţul vieţii mamei şi fetiţei împuşcate: 13.000 de euro.
 Vizualizări articol: 22187 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.38/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 39 voturi
Preţul vieţii mamei şi fetiţei împuşcate: 13.000 de euro4.4539

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   UNDE-I CRIZA ? trimis de
(20 feb 2010, 21:17:44
DINCOLO DE DRAMA PRIN CARE TRECE VASILE HRITCU ,TREBUIE SA REMARCAM FAPTUL CA ACESTA S-A DESCURCAT DESTUL DE BINE PE TIMP DE CRIZA.NU-I LA INDEMINA ORICUI CA IN ACEASTA PERIOADA SA AIBA IN CASA SUMA DE 13OOO DE EURO,LUCRU CE POATE FI CONFIRMAT DE FOARTE MULTI DINTRE BUGETARII CARE-I DAU ATITA BATAIE DE CAP LUI BOC CUM SA LE MAI TAIE DIN VENITURI DAR NU NUMAI DE ACESTIA.SI ACEST CAZ ARATA FAPTUL CA NU ESTE NICI O CRIZA,BANI SUNT FOARTE MULTI DAR NU LA CEI CARE OPTEZA PENTRU UN MOD DE VIATA OBISNUIT,CARE-SI VAD DE SERVICIU,DE FAMILIE,ETC.,PENTRU CARE GUVERNUL NU ARE BANI SI INVENTEAZA TOT FELUL DE ARTIFICII PENTRU A LE DA CIT MAI PUTINI BANI.IN SCHIMB, PENTRU PERSOANELE CARE DERULEAZA TOT FELUL DE AFACERI DUBIOASE SI INVART SUME COLOSALE DE BANI GUVERNUL NU ARE TIMP SA SE OCUPE.DACA S-AR CREEA CONDITII ADECVATE PENTRU MEDIUL DE AFACERI SI STATUL NU AR JUPII INTREPRINZATORII AR FI PUTINI CEI CARE AR OPTA SA INTRE IN ASTFEL DE AFACERI CARE LE PUN IN PERICOL SIGURANTA LOR SI A FAMILIILOR.
2.   Janik trimis de
(21 feb 2010, 05:14:38
stii ce a zis Dabija?De ce cei neputinciosi sau incapabili mereu arunca vina pe guvern sau se dau cinstiti ?mai taticule daca tu nu ai fost in stare sa te descurci sa poti avea si tu sume mai mari de bani de ce iti este ciuda?Omul avea afacerea lui si ca o casa de schimb valutar e normal sa aiba multa valuta.Greseala mare a domnului Hritcu a fost ca schimba acasa valuta si astfel le-a dat idei raufacatorilor ...Dumnezeu sa le odihneasca !
3.   JANIK trimis de
(21 feb 2010, 09:53:52
JANIK, din cauza unora ca tine suntem noiin situatia in care suntem, ca si popor. Cei ca tine au iesit in fata si s-au apucat sa conduca. Este in natura "intelectualului" din voi sa comentati. Banuiesc ca esti exact genul cotcodac: nu ai avea tupeu nici macar sa te aperi pe tine, daramite sa intervii in favoarea cuiva cand vezi ca se face o nedreptate...stai si cotcodacesti de pe dupa uluci... Sincer sa fiu, nu mi-ar parea rau sa aud ca se intampla ce s-a intamplat cu familia de la Siret, unora ca tine. Macar s-ar mai subtia randurile de lasi, imbecili si cretini, care macar ar trebui sa stea la locul lor, cu ciocul mic.
Asteapta tu ajutorul guvernului si al sfantului duh in continuare.
Halal creier ai.
3.1  RE: JANIK trimis de
(21 feb 2010, 11:35:50
VASEA007, daca acei 13000 Euro ar fi fost ai tai, ce ai fi facut cu ei?
Tin si eu sa cred ca bani exista dar nu sunt in mana cui trebuie. Banii nu se tin in casa la saltea. Banii se investesc! pentru a putea creea locuri de munca, pentru a scoate profit... Diferenta din schimb valutar e profitul lenesului.

4.   JANIK. trimis de
(21 feb 2010, 11:45:50
Intradevar activitatea pe care o desfasura Hritcu nu este tocmai legala dar este tolerata de autoritati . In ceia ce priveste ca guvernul nu are grija de intreprinzatori as spune ca si guvernanti sant stransi cu usa si reactioneaza pentru a iesi din criza. In alta ordine de idei as remarca ca Janik are vederi putin totalitare , ar trebui sa-si dea seama ca or ce activitate care aduce bani nu trebuie privita ca o afacere oneroasa , bineinteles sa fie si autorizata. Multi asteapta sa le spuna cineva ce sa faca , or acum nu mai este timp de asteptat cine are curaj si minte ia viata in piept cine nu sta si ,, cotcodaceste''.
5.   Nenorociti trimis de
(22 feb 2010, 10:40:13
baaaaaaaaaaaaa ,aia mor de jele si voi hahalelelor va ganditi la banii omului, cainii mor de drum lung si calicii de grija altuia

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei