Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2010 - Anul XV, nr. 42 (4333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rezultate

Jumătate dintre candidaţii la bacalaureat, „Utilizatori Experimentaţi” ai limbii române

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prima probă a examenului de bacalaureat din acest an a fost trecută de toţi candidaţii participanţi.  6796 de elevi de clasa a XII-a s-au înscris la examen, iar dintre aceştia, 6653 au fost prezenţi la prima probă, cea de competenţe lingvistice la limba şi literatura română. Toţi candidaţii evaluaţi au primit calificative şi nici unul dintre ei nu a fost eliminat din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

894 dintre elevii de clasa a XII-a au cunoştinţe de nivel mediu la limba şi literatura română, iar cei mai mulţi dintre candidaţii care au obţinut calificativul „Nivel Mediu”, 134 la număr, au fost testaţi la Colegiul Agricol din Fălticeni, precum şi Grupul Şcolar „Ion Nistor” din Vicovu de Sus, unde s-au obţinut 95 de calificative „Nivel mediu”.

2162 dintre elevii de clasa a XII-a intraţi în bacalaureat au obţinut calificativul „Utilizatori Avansaţi” ai limbii române, iar numărul cel mai mare de elevi care au obţinut acest calificativ, şi anume 255 de candidaţi, au fost evaluaţi tot la Colegiul Agricol din Fălticeni.

În ceea ce priveşte calificativul „Utilizator Experimentat” al limbii române, acesta a fost obţinut de peste 3500 dintre candidaţii de la bacalaureat.

 

Între 19 şi 29 aprilie 2010 va avea loc următoarea probă orală

Numărul cel mai mare de elevi cu calificativul „Utilizator Experimentat” este la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, unde 230 de candidaţi evaluaţi au primit acest calificativ la prima probă.

Indiferent de calificativul obţinut la examen, elevii au fost declaraţi admişi şi vor continua examenul cu următoarea probă orală, pe care o vor susţine între 19 şi 29 aprilie 2010, când va avea loc evaluarea competenţelor digitale.

143 dintre elevii de clasa a XII-a nu vor mai da bacalaureatul în această primă sesiune de examene, deoarece, deşi s-au înscris, au absentat de la prima probă, ceea ce le interzice susţinerea celorlalte examene.

Ultima probă orală a bacalaureatului va avea loc în perioada 31 mai – 4 iunie 2010, la limba modernă.

După încheierea anului şcolar, vor debuta probele scrise ale examenului, prima dintre acestea fiind programată pe 28 iunie 2010, la limba şi literatura română. Urmează apoi, pe 30 iunie 2010, proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie 2010  se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării. Pe 2 iulie 2010 se vor afişa rezultatele şi se vor putea depune eventualele contestaţii.

Rezultatele finale se vor afişa pe 7 iulie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jumătate dintre candidaţii la bacalaureat, „Utilizatori Experimentaţi” ai limbii române.
 Vizualizări articol: 1032 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Jumătate dintre candidaţii la bacalaureat, „Utilizatori Experimentaţi” ai limbii române3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei