Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2010 - Anul XV, nr. 42 (4333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Mediu curat

Grădiniţa „Aşchiuţă”, la un pas de „Steagul verde”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Încă o unitate şcolară din judeţul Suceava va primi titlul de „Eco şcoală” şi „Steagul verde”, ceea ce va contribui la menţinerea Sucevei pe primul loc pe ţară în ceea ce priveşte numărul instituţiilor de învăţământ Eco.

Grădiniţa „Aşchiuţă” din municipiul Suceava a finalizat, ieri, programul de evaluare premergătoare obţinerii statutului de „Eco şcoală”, în prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Agenţiei de Protecţia Mediului, ai Primăriei Suceava şi ai altor instituţii care într-un fel sau altul au sprijinit implementarea acestui proiect.

Directoarea grădiniţei, Dorina Vieriu, şi coordonatoarea proiectului, Angelica Ignat, au prezentat activităţile în care au fost implicaţi copiii şi educatorii lor pentru a se califica printre instituţiile şcolare „Eco”: colectarea de hârtie şi PET-uri, curăţenia în grădiniţă, realizarea de postere cu tematica protecţia mediului, dar şi confecţionarea unor obiecte din materiale refolosibile, cu cooperarea părinţilor.

Implicarea şi entuziasmul cu care colectivul didactic al grădiniţei „Aşchiuţă” se ocupă de educaţia ecologică a copiilor a fost remarcată atât de inspectorul şcolar Tatiana Vântur, cât şi de directorul adjunct al Agenţiei de Protecţie a Mediului Suceava, Iluţă Cocriş.

Acesta din urmă a apreciat că acţiunile educative ecologiste începute de la vârste fragede contribuie decisiv ca noua generaţie „să aibă un comportament mai prietenos faţă de mediu”.

 

Parada modei în costume din materiale refolosibile

Proiectul grădiniţei s-a încheiat cu o paradă a modei, în care copiii au defilat îmbrăcaţi în costume realizate din materiale refolosibile şi cu accesorii - pălării, genţi, cercei, bastoane etc - confecţionate din deşeuri. Atât oaspeţii, cât şi toţi părinţii au fost invitaţi ca în cursul zilei de vineri să viziteze expoziţia de pălării eco, realizări „de familie” părinţi-educatori-copii.

Pentru a primi titlul de Eco şcoală, o instituţie de învăţământ trebuie să deruleze pe parcursul a doi ani, înainte de evaluare, programe ecologice, să participe la proiecte de ecologie, să încheie parteneriate cu alte şcoli Eco sau cu instituţii de profil şi să-şi formeze un colectiv eco la nivelul şcolii.

În judeţul Suceava, aproape 30 de instituţii de învăţământ deţin Steagul verde.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădiniţa „Aşchiuţă”, la un pas de „Steagul verde”.
 Vizualizări articol: 1883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Grădiniţa „Aşchiuţă”, la un pas de „Steagul verde”3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo lor! trimis de
(20 feb 2010, 15:11:32
Felicitari tuturor - cadre, copii, parinti! Se vede ca se poate si "la noi"!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei