Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2010 - Anul XV, nr. 42 (4333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Oraş inundat

Străzile Sucevei, spălate de râuri de zăpadă topită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şuvoaie de apă revărsate din toate părţile, zăpadă clisoasă, îmbibată cu apă şi pe alocuri adevărate lacuri de acumulare, aşa arătau ieri străzile şi trotuarele Sucevei, după ce încălzirea vremii a dus la topirea mormanelor de zăpadă rămase după puternicele ninsori de la finele săptămânii trecute.

Razele soarelui şi temperaturile pozitive înregistrate ieri au dat startul transformării Sucevei într-un oraş brăzdat de pârâuri, care se revărsau în lacuri de acumulare apărute instantaneu în toate locurile în care canalizarea nu a funcţionat cum trebuie ori unde asfaltul străzii e plin de gropi imense.

Această situaţie ar fi putut fi evitată dacă mormanele de zăpadă ar fi fost cărate în afara oraşului, dar conducerea Primăriei Suceava a spus că astfel de operaţiuni, ale căror costuri au fost estimate la peste cinci miliarde de lei vechi, nu pot fi suportate din bugetul local, mai ales într-un an de criză, în care abia se găsesc bani pentru alte investiţii absolut necesare.   

 

Trecătorii, udaţi de apa de pe acoperişul blocurilor

Ocupaţi cu ocolirea bălţilor şi mormanelor de zăpadă îmbibată cu apă, de multe ori trecătorii au fost udaţi din plin de apa revărsată de pe acoperişul blocurilor, ca de ploaie.

Astfel de situaţii penibile, în care trotuarele au devenit adevărate capcane cu apă, puteau fi lesne întâlnite în zona centrală a Sucevei, pe strada Nicolae Bălcescu, unde, din cauză că blocurile nu au o instalaţie de scurgere care să centreze apa rezultată din topirea zăpezii şi să o direcţioneze, prin burlane, către reţeaua de canalizare, toată apa se scurge în capul trecătorilor.

 

Mormane de zăpadă şi ţurţuri căzuţi de pe acoperişuri

Asediul apelor a fost completat cu pericolul reprezentat de mormanele de zăpadă care se prăbuşeau de pe acoperişuri, precum şi de ţurţurii de gheaţă care se desprindeau de la înălţime, punând trecătorii în pericol.

În mod normal, îndepărtarea zăpezii şi ţurţurilor de pe acoperişuri este o obligaţie a locatarilor clădirilor, dar, în numeroase cazuri, sucevenii au apelat la serviciile pompierilor, care au intervenit acolo unde astfel de operaţiuni nu puteau fi făcute fără echipament de specialitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile Sucevei, spălate de râuri de zăpadă topită.
 Vizualizări articol: 2459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Străzile Sucevei, spălate de râuri de zăpadă topită5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aceleasi locuri trimis de
(20 feb 2010, 13:14:12
Domnilor ziaristi, peisaje cu baltoace mari in care te afunzi daca te pune naiba sa calci sau sa treci cu masina, sunt si pe alte strazi din oras. De ce va limitati de fiecare data sa faceti poze in aceeasi locatie? Poate pentru ca nu vi se deconteaza deplasarile prin munshipiu de catre patronul ziarului sau pentru ca vine primavara si va prinde astenia? Sau poate ca nu. Indiferent de anotimp putem observa ca fotografiile sunt realizate langa cladirea (sau din caldirea) unde se afla redactia. Doar unghiurile difera. Ne insultati inteligenta.
2.   Hah trimis de
(20 feb 2010, 22:44:22
Macar curata mizeria din gropi. Le face adanci si curate laughing)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei