Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2010 - Anul XV, nr. 42 (4333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Record mondial

Om de zăpadă înalt de nouă metri, la Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un grup de tineri din oraşul Cajvana au construit un om de zăpadă uriaş, cu o înălţime de nouă metri şi o circumferinţă de 11,5 metri. Băieţii au lucrat la uriaşul alb peste 20 de ore, joi seară figurina de zăpadă având forma finală. Omul de zăpadă uriaş a „înghiţit”, după cum ne-au spus meşterii locali, circa 16 metri cubi de zăpadă.

Puţin diferit de oamenii de zăpadă obişnuiţi, pe care îi fac copiii, cu nas din morcov şi ochi din cărbune sau fasole, omul de zăpadă de la Cajvana a fost accesorizat cu două ghivece de flori în loc de ochi, un capăt de uluc sau jgheab în loc de nas, o blană de oaie, care imita gura, trei cauciucuri în loc de nasturi, un lighean vechi acoperit de o cuvertură, drept pălărie. Pentru braţele omului de zăpadă, tinerii au folosit câteva crengi rupte dintr-o răchită.

 

Au doborât recordul mondial

Băieţii au dorit, iniţial, să facă un om de zăpadă de vreo patru metri, care să bată recordul local. După ce au adunat zăpadă de prin curţile vecinilor, cei opt tineri căjvăneni, cu vârsta cuprinsă între 16 şi 23 de ani (Ionică Telehoi, Cornel Iacoban, Daniel Gurău, Ştefan Şoldan, Nicu Boca, Iosif Iacoban, Vasile Boca şi Grigore Boca) au dorit să ştie cât a avut cel mai mare om de zăpadă construit la noi în ţară. Tinerii au găsit pe internet, pe site-ul www.infomm.ro, că „cel mai înalt om de zăpadă din lume se află în Straja, judeţul Hunedoara, România. Acesta a fost finalizat pe 31 ianuarie, la Festivalul Oamenilor de Zăpadă din Straja, aflat la cea de-a doua ediţie. Peste 100 de turişti au lucrat în ultimele 10 zile pentru a crea cel mai mare om de zăpadă din lume, fiind demn de a intra în Cartea Recordurilor”.

Atunci tinerilor le-a venit ideea că ar putea să depăşească recordul mondial şi să construiască un om de zăpadă de nouă metri, lucru care le-a şi reuşit.

Imaginile de la faţa locului ne-au arătat că omul de zăpadă din Cajvana a devansat recordul din Guinness Book, de 6 metri înălţime, dar şi omul de zăpadă din Straja, de 8 metri şi 10 centimetri.

 

A „înghiţit” 16 metri cubi de zăpadă

Pentru realizarea gigantului alb, în apropierea şcolii noi din Cajvana, tinerii au folosit o schelă metalică, scripeţi, frânghie, un lighean în care puneau materia primă, zăpada combinată cu apă, o scară şi multă mână de lucru. Lucrarea a început încă de sâmbătă, când băieţii au mers prin vecini, prin curţile oamenilor, pentru a aduna zăpada, cu căruţele, numai bună pentru modelat, din cauza temperaturilor destul de ridicate din ultimele zile.

„Dacă omătul era aspru, nu puteam să-l modelăm uşor. De aceea, am ales această perioadă. Pe de altă parte, există şi un dezavantaj. Temperaturile ridicate nu o să-l ajute pe omul nostru de zăpadă să reziste prea mult şi, din păcate, nu va putea fi văzut de multă lume. Oricum, vrem ca anul viitor să facem unul şi mai mare, într-o zonă mai vizibilă, pentru a putea fi admirat de lume”, ne-a povestit Ionică Telehoi.

Tinerii au filmat fiecare etapă de lucru din construcţia omului de zăpadă uriaş. Deşi intenţia lor nu a fost să fie înscrişi oficial în cartea recordurilor cu „omul alb” de nouă metri, s-au bucurat când copii de la şcoală, vecinii, oamenii din Cajvana s-au oprit preţ de câteva clipe pentru a admira marele om de zăpadă.

„Am depăşit recordul mondial, după cum am citit pe internet, acum urmează să ne ambiţionăm şi să facem unul şi mai mare, mai trainic, care, de ce nu, să atragă turişti în oraş”, ne-a povestit Cornel Iacoban.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Om de zăpadă înalt de nouă metri, la Cajvana.
 Vizualizări articol: 2036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.24/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 25 voturi
Om de zăpadă înalt de nouă metri, la Cajvana4.2525

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Matematica lui peste trimis de
(20 feb 2010, 12:21:20
diametru de 11,5 metrii ?laughing

asta ar insemna sa fie mai ,,lat" decat inalt(9m)happy
2.   ... trimis de
(20 feb 2010, 16:43:31
Oricum e naspa! Nu-mi place cum arata! Cumva partea de sus imita caramizile sau cum?laughing La cat de banosi sunt cajvanenii, putea sa vina unu cu un excavator ceva...si sa adune niste zapada pe care sa o muleze frumos cu ajutorul tinerilor initiatori, sub forma unui om de zapada veritabil. De remarcat faptul ca baietii s-au chinuit cum au putut si ca le-a iesit ce si-au propus: doborarea recordului. Bravo voua!
2.1  RE: ... trimis de
(21 feb 2010, 23:44:06
si ce daca cajvanarii au bani?!toti sunt castigati prin munca si sudoare prin suferinta si sacrificii..e usor sa stai in spatele unui compiuter si sa comentezi...
3.   :))) trimis de
(20 feb 2010, 16:48:59
da, ai dreptate, au vrut sa zica circumferita bazei
4.   "Mare realizare" trimis de
(20 feb 2010, 21:33:00
O fi fost imaginea baronului Marza in anii de glorie.Ha,ha,ha,ha!Cajvana "orasul recordurilor" se poate infrati cu Bucuresti.Acolo,un "derbedeu" Oprescu se numeste,a inscris in GB cel mai mare carnat din lume si cei mai multi Mos Craciuni.Frumos nu?Macar cu asta ne putem mandri,iar Victor Socaciu spunea intr-un cantec urmatoarele:"nu disperati,findca e sigur/la noi prostia e eterna" si "ce buget ar avea statul/dintr-un impozit pe prostie".
5.   :D trimis de
(20 feb 2010, 22:33:08
Ma cam sperie
6.   "arhitectu" trimis de
(20 feb 2010, 22:42:55
da de ce crezi ca e naspa????
pentru ca n-ai reusit sa faci si tu unul asa de mare????
farmecul e sa fie construit cu ligheanul, roaba si lopata si nu cu utilaje!!!
7.   Bravo voua!! trimis de
(21 feb 2010, 23:40:09
sunt foarte mandra de asa lucrare!!nu toti au curaj sa inceapa asa ceva...mai in gluma...mai in serios...a iesit o ditamai' capodopera!bafta pe la anu' baieti!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei