Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 feb 2010 - Anul XV, nr. 42 (4333)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Candidaturi la grămadă, ca la rugby

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În jocul acela englezesc, având aceleaşi rădăcini ca şi fotbalul (sper să nu mă înşel), dar diferit prin regulament şi minge, care e ovală ca o pepenoaică, numit rugby, e un moment care mă amuză teribil. El e dictat de arbitru şi reprezintă o pedeapsă. Jucătorii îşi vâră capetele, în poziţie aplecată, între picioarele crăcănate ale altor jucători din aceeaşi echipă şi se pun pe împins, formând o îmbulzeală organizată. Cealaltă echipă purcede la fel. Avem imaginea a două grămezi de funduri care se contrează vârtos. Zic de funduri pentru că doar bucile închiloţate ale acestor luptători se văd, capetele fiind adăpostite între picioarele confraţilor. Care pulpe şi funduri împing mai cu spor, dând îndărăt echipa adversă, au câştig de balon.

În PSD şi PNL, ambele partide din opoziţie, se petrec în această perioadă mari pregătiri pentru alegeri prin votul la grămadă. Ca la rugby. Fiecare lider îşi alege jucătorii cei mai vânjoşi, cei mai tari la pungă şi la influenţă, şi intră la bătaie. În acest fel, un lider cu şanse mai mici sau care ar putea primi o sancţiune pentru prestaţii care au lăsat de dorit, pitit între picioarele celorlalţi, nu mai e atât de vizibil. Se votează grămada. În PSD, Mircea Geoană  are destule motive să se teamă şi înghite fără crâcnire mesajele  trimise din Ferentari de asociatul întru grămadă Vaghelie. Îşi bagă Vanghelie în preşedinte ce are el mai preţios, din punct de vedere intelectual, fireşte, îşi bagă. Geoană se face că nu icneşte. Politică mare, politicieni de calibru, pregătiţi mereu să lupte de la egal la egal cu Riţi, Piţi, Nuţi, EBA. Oricum sunt convins că din tribună, de sus, Zeus râde de se ţine cu mâinile de burtă. Mai puţin vesel a fost Ion Iliescu, bătrânul fondator atrăgând atenţia că prin alegerile la grămadă partidul ar putea, vorba lui Vanghelie, să se ducă dracului, adică să se facă bucăţele.

Jocul englezesc la grămadă bântuie şi prin bătătura liberală. În mod cu totul inexplicabil, susţinătorul acestei anomalii elective este chiar Crin Antonescu. Părerea mea este că actualul preşedinte, abandonat cu totul de partid la alegerile prezidenţiale şi care şi-a făcut singur-singurel un scor de invidiat, poate fi reales şi dacă îşi anunţă doar candidatura şi pleacă în Brazilia sau la Tulcea în timpul votului. Nu cred că liberalii sunt idioţi renunţând să valorifice potenţialul uman şi politic al lui Crin Antonescu.

Şi atunci ce l-a apucat pe fostul candidat la preşedinţia ţării să opteze pentru anomalia alegerilor la grămadă? Crede că va suplini, croindu-şi pe criterii personale echipă, lipsa echipei din campania prezidenţialelor?

Fals. Umblă după reţeta lui Băsescu, lider al PD-L, înconjurat de vasali dispuşi în orice clipă să-i lingă picioarele, să-i încheie şliţul dacă, venind la privată, a uitat să-şi tragă fermoarul? Ne amintim scena aceea cu un primar care freca, învelit în tricolor, nădragii prezidenţiali care făcuseră cunoştinţă cu noroiul. Nu-l văd pe Crin Antonescu astfel şi cu atât mai aiurea mi se pare opţiunea pentru votul la grămadă în congresul liberalilor din martie.

Pe Geoană îl înţeleg. Tremură ginşii pe el că ar putea cădea de la înălţimea scaunului pe care au şezut Iliescu şi Năstase, ajungând un simplu membru de partid.

Dar Antonescu? Să-l fi apucat brusc pasiunea pentru jocul cu balonul oval, ăla în care capetele se pitesc sub funduri? El are – cel puţin aşa mi s-a părut până acum – un cap care nu trebuie ascuns sub fundul nimănui.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Candidaturi la grămadă, ca la rugby.
 Vizualizări articol: 1962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Candidaturi la grămadă, ca la rugby5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei