Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 feb 2010 - Anul XV, nr. 31 (4322)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme multe

Activitatea şcolilor de şoferi, sub imperiul neregulilor şi al nemulţumirilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul de criză nu putea să nu afecteze şi activitatea şcolilor de şoferi şi a instructorilor auto din judeţul Suceava, noi prevederi legale introduse de curând şi încă puţin cunoscute şi goana după clienţii din ce în ce mai puţini agitând spiritele în breaslă. Cei mai nemulţumiţi par a fi instructorii auto independenţi, însă şi o parte a şcolilor de şoferi au probleme seriose.

 

Sâmbătă dimineaţă, instructorii şi reprezentanţii şcolilor au fost invitaţi la şedinţa de bilanţ al activităţii pe anul 2009, organizată de Serviciul Public, Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava şi Autoritatea Rutieră Română (ARR), Agenţia Suceava, instituţiile care le monitorizează activitatea.
Conform evidenţelor ARR Suceava, în judeţ există 60 de şcoli de şoferi şi 42 de instructori auto independenţi. Numeric, şcolile de şoferi nu au scăzut faţă de anii precedenţi, însă pe piaţă se ştie cu certitudine că o parte a unităţilor sunt în prag de faliment şi nu mai pot îndeplini toate cerinţele cerute de lege.
Pe acest fond, reprezentanţi ai celor două instituţii au prezentat un scurt bilanţ al activităţii pe anul trecut, după care s-a trecut la înşirarea abaterilor constate în 2009.

 

Neregulile descoperite la sediul şcolilor şi în dosarele de înscriere

Referitor la controalele făcute de inspectorii ARR la sediul şcolilor de şoferi, s-au descoperit foarte multe deficienţe, din care putem aminti: planurile de lecţii pentru conducerea autovehiculelor şi legislaţie rutieră nu sunt actualizate în conformitate cu programa de învăţământ aprobată prin Ordinul MEC nr. 3680/2004, examenul medico-psihologic pentru instructori nu se efectuează la termen, ci numai cu ocazia reautorizării, lipsa dotărilor minime obligatorii ale sălilor de legislaţie, de asemenea anul trecut mai constatându-se că o serie de şcoli nu au completată baza materială cu autovehicule care să îndeplinească condiţiile de conformitate.
Unităţile sancţionate pentru abaterile constate la sedii sunt SC Service Prompt SRL Suceava, SC Star Safir SRL Gura Humorului şi SC Daltex SRL Fălticeni, sancţiunile contravenţionale fiind de câte 4.000 de lei.
O altă categorie de încălcări ale legii au fost descoperite în dosarele candidaţilor, depuse la sediul Serviciului de Permise, în vederea obţinerii permisului de conducere. Dosare de şcolarizare incomplete, nerespectarea perioadei minime de şcolarizare, neconcordanţa între datele de identitate ale persoanei şi cele înscrise în fişa de şcolarizare sunt câteva din abaterile constatate.

 

Nemulţumiri mari în rândul instructorilor independenţi

O problemă aparte în cadrul şedinţei a reprezentat-o situaţia instructorilor auto autorizaţi, a căror activitate a fost modificată substanţial de ordinul 1019/2009. Reprezentanţii ARR au ţinut să le precizeze acestora că nu pot lucra decât în colaborare cu o singură şcoală autorizată, care să asigure pregătirea teoretică, şi, cel mai important, nu au voie să aibă contact financiar cu elevul, această relaţie fiind exclusiv între cursant şi şcoală, cu obligaţia celei din urmă de a răspunde în faţa ARR pentru instructor.
De la apariţia noului ordin, printre instructorii independenţi au apărut şi foarte multe nemulţumiri, aceştia considerându-se nedreptăţiţi şi puşi la zid de noile prevederi. Reprezentanţii ARR i-au invitat la discuţii pentru lămurirea cât mai multor aspecte incerte, totodată avertizându-i că trebuie să respecte legea dacă nu vor să fie sancţionaţi.

 

Avertisment cu privire la tentaţia faptelor de corupţie

După ce le-a prezentat noutăţile legislative pentru 2010, comisarul şef Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Public, Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, le-a transmis celor prezenţi în sală şi un avertisment cu privire la corupţie.
„Ţin să vă avertizez că acest aspect nu este o glumă, de la nivelul Direcţiei de Permise vor fi trimise echipe de control în ţară şi multă lume este cu ochii pe noi. Avem câteva exemple şi din trecut şi de aceea vă cer să fiţi foarte atenţi”, a fost mesajul comisarului şef, cu referire la cele câteva cazuri de flagrant la luarea de mită, organizate de în anii precedenţi de ofiţerii de la „Anticorupţie”.
 


34,5% dintre candidaţi au luat permisul anul trecut

Cifrele statistice ale Serviciului Public, Comunitar, Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava arată că anul trecut rata de promovare a examenului de permis de conducere a fost de 34,5% din totalul candidaţilor, mare parte dintre ei repetând examenul pentru a-l putea promova.
Comisarul şef Florin Chiaptanaru a precizat că judeţul se află pe locul III la nivel naţional în ceea ce priveşte procentul de promovabilitate, media naţională cifrându-se în jurul procentului de 28%.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activitatea şcolilor de şoferi, sub imperiul neregulilor şi al nemulţumirilor.
 Vizualizări articol: 575 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 6 voturi
Activitatea şcolilor de şoferi, sub imperiul neregulilor şi al nemulţumirilor4.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei