Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aventură penală

Maşină cumpărată de trei minori pentru plimbări prin Suceava, sechestrată de Poliţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei minori din Suceava au fost protagoniştii unei aventuri care i-a lăsat mască pe poliţişti. Unul dintre ei a reuşit să-şi convingă prietena să-i dea împrumut o sumă mare de bani şi, împreună cu doi amici, a cumpărat un autoturism scos la vânzare de un bărbat din Blaj-Alba. Au ieşit apoi la plimbare pe străzile Sucevei, însă nu au apucat să se bucure prea mult de maşină, atrăgând atenţia unei patrule de poliţie.

 

Cazul a ajuns în cercetarea poliţiei în noaptea de luni spre marţi, la puţin timp după miezul nopţii. După cum am relatat şi în numărul de ieri al cotidianului, o patrulă de la Poliţia municipiului Suceava, aflată în misiune de supraveghere a traficului pe strada Mitropoliei, în zona Mănăstirii Sf. Ioan, a sesizat la un moment dat că un autoturism VW, cu numere de înmatriculare de Italia, se deplasează în mod sinuos.
Când a observat duba poliţiei în spate, iar oamenii legii i-au făcut semnal regulamentar de oprire, acustic şi luminos, şoferul a accelerat şi a încercat să-şi piardă urma, fugind până pe strada din faţa Direcţiei de Finanţe Publice Suceava, unde a oprit.
La volan era un minor în vârstă de 15 ani, iar în maşină se mai aflau doi adolescenţi, ambii de 16 ani. Cum minorii nu aveau nici un act al maşinii asupra lor, poliţiştii de la „Ordine Publică” au hotărât să aducă autoturismul la sediul poliţiei, unde cei trei aveau să fie ulterior audiaţi, în prezenţa părinţilor.

 

Maşina, „sechestrată” la poliţie, până la lămurirea situaţiei

Surse din rândul anchetatorilor au mărturisit că cei trei puşti au achiziţionat maşina cu suma de 1.300 de euro, vechiul proprietar trimiţând-o spre Suceava cu o autospecială, pe o rampă mobilă, în cursul zilei de luni. Cei trei minori au aşteptat lăsarea întunericului şi au ieşit pe străzile Sucevei, plimbându-se până în jurul orei 0.30, când au fost depistaţi de poliţie.
De două zile, autoturismul este indisponibilizat în faţa sediului Poliţiei municipiului Suceava, practic VW-ul având trei proprietari. Poliţiştii aşteaptă acum ca părinţii copiilor să se înţeleagă cui rămâne maşina şi, după lămurirea acestor aspecte, să o ridice.
Problemele din acest caz nu se opresc însă aici. Poliţiştii au aflat că unul dintre puşti a luat o sumă mare de bani, peste 1.000 de euro, de la prietena sa. Băiatul i s-a plâns fetei că are nevoie urgentă de bani pentru a-şi achita o serie de datorii, până ce părinţii îi vor trimite o sumă din străinătate. Tânăra, ai cărei părinţi au o situaţie financiară foarte bună, s-a lăsat convinsă, oferindu-i banii ceruţi.
Imediat ce a pus mâna pe valută, puştiul şi prietenii săi şi-au cumpărat maşină, după un plan pus la punct dinainte.

 

Au vrut maşină ca să aibă cu ce se plimba prin Suceava

Anchetatorii au rămas uimiţi de cât de destinşi au fost aceştia pe parcursul audierilor, mărturisind senin că au luat maşina pentru a avea cu ce se plimba prin Suceava şi se pregăteau chiar să o înmatriculeze.
Din toată această poveste (ale cărei iţe nu au fost încă lămurite pe deplin de poliţişti, cercetările fiind continuate, iar declaraţiile minorilor fiind contradictorii), cu un dosar penal s-a ales doar puştiul de 15 ani, care se afla la volan în momentul în care poliţia a reperat maşina. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere, însă, având în vedere vârsta pe care o are, mai mult ca sigur nu va păţi mare lucru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maşină cumpărată de trei minori pentru plimbări prin Suceava, sechestrată de Poliţie.
 Vizualizări articol: 749 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 11 voturi
Maşină cumpărată de trei minori pentru plimbări prin Suceava, sechestrată de Poliţie2.8511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Fraieri trimis de
( 7 ian 2010, 13:11:56
1300 p golf de italia? e 1700 un golf de romaniahappy

ma rog..

inteligent plan, doar ca uitau ca nu au permis ....

ce sa zic ? bv pustiulicului ca nu a facut accident .... sunt altii cu permis care fac accidente ... asa ca bv luilaughing
2.   Tupeu trimis de
( 7 ian 2010, 13:22:50
Frumoasa initiativa a pustiului. Si eu as fi facut la fel daca as fi fost de varsta lui. Doar ca mi-ar fi fost mai greu sa gasesc pe cineva care sa imi imprumute o asa suma de banilaughing Bine ca n-a patit nimic in putinul timp cat s-a plimbat cu masina si ca n-a cauzat nici un accident. Pustiul e inteligent, doar ca mai are de asteptat putin pana sa isi ia permisul. Asa eram si eu nerabdator dupa permis. Acum ca il am, m-am si plictisit de condusrolling on the floor
2.1  RE: Tupeu trimis de
( 7 ian 2010, 16:26:51
Stiu la ce te referi...am trecut toti prin "driving license fever". Dupa aia ne-am revenit
3.   =)) trimis de
( 7 ian 2010, 20:40:39
Dar nr de tel al prietenei pline de bani nu`l publicati?laughing
3.1  RE: =)) trimis de
( 7 ian 2010, 22:49:16
da..plina cu banii de la colindat si mers cu capra
3.2  RE: =)) trimis de
( 8 ian 2010, 00:10:02
Sau de la colindat prin alta partelaughing Nu zic unde, nu vreau sa fiu nepoliticos...poate va dati seama...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei