Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cercetări

Proprietarul câinilor care au sfâşiat şi omorât un bătrân riscă între doi şi şapte ani de închisoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Proprietarul câinilor care, la sfârşitul săptămânii trecute, au sfâşiat şi omorât un bătrân care mergea pe un drum public, riscă până la şapte ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.
În cursul zilei de ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au început urmărirea penală împotriva lui Onorel Apetrechioaie (38 de ani), din Rotunda, administratorul iazului din localitate şi proprietarul celor şase câini, majoritatea corcituri între pitbull şi boxer tigrat, care l-ar fi atacat pe Gheorghe Roman, în vârstă de 71 de ani, din acelaşi sat.
Apetrechioaie va fi cercetat penal pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului câinilor săi, infracţiune pedepsită de către Ordonanţa de Urgenţă nr. 55/2002, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi, cu închisoarea de la doi la şapte ani, în cazul în care, aşa cum s-a petrecut în incidentul de acum câteva zile, victima a decedat.
Gheorghe Roman a fost atacat de câinii care păzeau iazul luat în concesiune de Apetrechioaie în cursul zilei de sâmbătă, 2 ianuarie a.c.
În acea zi, în jurul orei 11:30, septuagenarul a plecat de acasă spre o pădurice aflată la aproximativ doi kilometri, de unde bătrânul strângea nuiele pentru a împleti coşărci.
La nici un kilometru de casă, însă, în dreptul iazului din zona denumită „În cot”, Gheorghe Roman a fost încolţit de câinii care i-au provocat leziuni grave ce au dus la deces.
Trupul neînsufleţit al bătrânului a fost găsit duminică dimineaţă de către doi dintre fiii săi, plecaţi în căutarea acestuia, împreună cu echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei.
„Era sfârtecat, săracu. Dezbrăcat complet, hainele sfâşiate... era mâncat de la mână şi picior. Într-o baltă de sânge...”, mărturisea o rudă de-a victimei.
Medicii legişti au stabilit, în urma necropsiei, că bătrânul a murit în urma hemoragiei externe şi a şocului traumatico-hemoragic.
În urmă cu câteva luni, tot în zona iazului de la Rotunda, o avocată a fost atacată şi muşcată de câini, având nevoie de peste 50 de zile de îngrijiri medicale.
La acea vreme, la iaz era angajat un paznic, iar acestuia i s-a făcut dosar penal şi a fost şi amendat cu 1000 de lei.
Iazul, aflat la câţiva metri de drumul de acces, nu era împrejmuit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proprietarul câinilor care au sfâşiat şi omorât un bătrân riscă între doi şi şapte ani de închisoare.
 Vizualizări articol: 853 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Proprietarul câinilor care au sfâşiat şi omorât un bătrân riscă între doi şi şapte ani de închisoare2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atat? trimis de
( 7 ian 2010, 13:31:01
Daca va fi gasit vinovat? Sunt ai lui cainii sau nu? Cum am mai spus...vina ii apartine in totalitate proprietarului cainilor. 10 ani de puscarie merita. Macar atat.
2.   Buna asta trimis de
( 7 ian 2010, 16:34:37
Risca! Vom vedea cum se pronunta instanta. Asta nu e decat un subiect bun de speta. In realitate, ma indoiesc ca va pati tare multe patronache asta. Sper din toata inima sa ma insel

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei