Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS:210.000 de persoane vaccinate până în 3 ianuarie, după această dată cererile au crescut de 10 ori

Joi, 7 Ianuarie 2010 (17:36:36)

Aproximativ 210.000 de persoane s-au vaccinat până în 3 ianuarie 2010, iar după această dată numărul solicitărilor a crescut de zece ori, în condiţiile în care rata de transmitere a virusului a crescut de la 3-4% la 8-10%, a anunţat, joi, Ministerul Sănătăţii.

"Ne bucură faptul că românii încep să înţeleagă importanţa vaccinării şi că aceasta reprezintă singura modalitate de protecţie în perioadă de pandemie. Îmi pare rău însă că a trebuit să se prăpădească 73 de persoane ca să înţelegem acest lucru", a declarat, joi, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel, într-o vidoeconferinţă cu prefecţii şi directorii direcţiilor de sănătate publică.

În cadrul videoconferinţei, Direcţiile de sănătate publică judeţene au informat că stocurile de vaccin gripal pandemic Cantgrip au fost epuizate şi s-a cerut suplimentarea acestora cu peste 120.000 de doze.

Adrian Streinu-Cercel a atras atenţia tuturor responsabililor locali că acţiunea de vaccinare este foarte importantă şi trebuie accelerată în această perioadă de pandemie, când rata de transmitere a virusului a crescut de la 3-4% la 8-10%.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, campania de vaccinare este gratuită şi a fost extinsă la toate categoriile de persoane, atât cele asigurate, cât şi cele care nu au asigurări de sănătate.

Direcţiile de sănătate publică sunt obligate să organizeze în regim de urgenţă centre de vaccinare antipandemică în unităţile sanitare, mai ales în cele de boli infecţioase, pentru a creşte rata de vaccinare în această perioadă de val pandemic. Aceste centre sunt destinate în special persoanelor neasigurate sau care nu au medic de familie.

Secretarul de stat a atenţionat mediciii de familie că s-au primit reclamaţii din partea pacienţilor că în cabinetele de medicină primară nu există vaccin sau medicii nu vor să vaccineze împotriva gripei A/H1N1.

"Orice refuz de a vaccina cetăţenii sau obligarea acestora de a semna declaraţii prin care să îşi asume eventualele reacţii adverse ale vaccinului reprezintă acţiuni care pot fi sancţionate", a spus Adrian Streinu Cercel.

Atât în unităţile sanitare, cât şi în cabinetele de medicină de familie este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie. De asemenea, în spitale este necesară asigurarea asistenţei medicale specifice, asigurarea stocurilor de medicamente antivirale şi a medicamentelor antibiotice cu spectru larg.

Ministerul Sănătăţii a livrat în toate judeţele, în perioada 26 - 30 noiembrie 2009, 1.340.000 de doze de vaccin pandemic, 140.000 pentru imunizarea a aproximativ 70% din personalul medical, un milion pentru vaccinarea studenţilor şi a liceenilor, iar aproximativ 200.000 pentru serviciile speciale, respectiv Armata, Poliţia de Frontieră şi Ministerul Administraţiei şi Internelor. Vaccinare contra virusului A/H1N1 a început în 27 noiembrie.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii a extins vaccinarea împotriva gripei cu virusul A/H1N1 la persoanele cu boli cronice, imunizarea fiind făcută de către medicii de familie, precum şi la alte categorii de asiguraţi.

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Sănătăţii, în România au fost înregistrate 73 de decese din cauza gripei A/H1N1 şi 5.941 de îmbolnăviri.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS:210.000 de persoane vaccinate până în 3 ianuarie, după această dată cererile au crescut de 10 ori.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MS:210.000 de persoane vaccinate până în 3 ianuarie, după această dată cererile au crescut de 10 ori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei