Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Premieră

Cozile la plata taxelor şi impozitelor locale, desfiinţate de criză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Anul acesta, sucevenii nu au mai dat năvală să îşi achite taxele şi impozitele locale chiar din prima zi, după ce, în ultimii ani, sediul Primăriei Suceava devenea neîncăpător în faţa miilor de oameni care se îmbulzeau să ajungă la ghişee. Surprinzător, dar ieri, cozile din faţa ghişeelor şi casieriilor erau la fel de mari ca într-o zi obişnuită de lucru, doar din când în când, numărul celor dornici să îşi achite dările locale fiind ceva mai mare.
Cei mai conştiincioşi plătitori ai taxelor şi impozitelor locale au fost, ca de obicei, pensionarii, marea majoritate a celor prezenţi făcând parte din această categorie.
“Aşa fac an de an, îmi plătesc toate obligaţiile din primele zile ale anului. Am aflat din presă ca de azi se pot plăti dările locale şi am şi venit”, a spus Vasile Băietu, pensionar.
“Achit tot ce am de plătit la început de an şi apoi stau liniştit, fără să am grija că mai sunt dator undeva”, mărturiseşte şi Petrică Savanciu, tot pensionar, care vine de ani de zile chiar din prima zi în care se deschid ghişeele pentru aceste impozite.
“Eu am venit acum pentru că, deşi locuiesc în Germania, am un apartament şi în Suceava. Vreau să plătesc acum, pentru că apoi voi fi plecată”, a precizat Elena Scöeries, în vreme ce ruda ei, Eleonora Cârlig, pensionară, recunoaşte că şi reducerea acordată e unul dintre motivele care o fac să vină să-şi plătească datoriile la bugetul local de la începutul anului.

 

Primarul Ion Lungu, primul sucevean care şi-a plătit dările pentru 2010

Printre cei care s-au grăbit să îşi achite taxele şi impozitele locale din prima zi, ba chiar de la prima oră, a fost, la fel ca şi în ceilalţi ani, primarul Sucevei, Ion Lungu.
“Conform tradiţiei din ultimii ani, chitanţa cu numărul 1 îmi aparţine, pentru că am plătit de la prima oră taxele şi impozitele locale pentru 2010, pentru apartamentul de pe strada Samuil Isopescu şi pentru autoturismul personal”.
Şeful municipalităţii sucevene a avut de achitat în total 239,5 lei pentru impozitul pe apartament, pentru mijloace de transport, precum şi taxa de salubrizare pentru anul în curs.
Suma totală pe care ar fi trebuit să o achite era de 259 de lei, dar pentru că a achitat aceste taxe până la data de 15 martie (salubrizare), respectiv 31 martie (impozitul pe clădiri), Ion Lungu a beneficiat de o reducere de 10%, adică 19,5 lei (reducerea nu se aplică şi impozitului pentru autoturism).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cozile la plata taxelor şi impozitelor locale, desfiinţate de criză.
 Vizualizări articol: 724 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Cozile la plata taxelor şi impozitelor locale, desfiinţate de criză1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei