Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campania de sterilizare

Lungu face apel la suceveni să nu ascundă câinii vagabonzi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu puţin timp înaintea declanşăriii celei mai mari campanii de sterilizare a câinilor vagabonzi din municipiul Suceava, primarul Ion Lungu a lansat un apel public, prin care solicită sucevenilor să nu mai ascundă câinii atunci când vin echipele de prindere după ei.
“Luni va demara acest proiect important de sterilizare a câinilor vagabonzi, în cadrul căruia va veni la noi o echipă de zece specialişti ai fundaţiei germane Pfier Pfoten. Fac apel la suceveni, în special la cei care spun că iubesc animalele, să nu mai ascundă câinii de echipe de hingheri, ba chiar să ne ajute să îi prindem. Vor fi două echipe ale primăriei şi una a celor de la Pfier Pfoten, care vor aduna câinii de pe străzi, să-i ducă la sterilizare, deparazitare şi vaccinare.
Să nu uităm că nu toţi câinii sunt drăguţi şi prietenoşi, ci sunt şi alţii, mari şi agresivi, care ar trebui să fie duşi la adăpost, să nu pună în pericol cetăţenii.
Sper ca acţiunea de acum să fie de bun augur şi să o putem repeta în acest an, pentru rezultate cât mai bune”, a declarat ieri şeful municipalităţii sucevene.
În cadrul acestei campanii de sterilizare, care va începe din 11 ianuarie şi va dura trei săptămâni, se speră că vor putea fi sterilizaţi aproape jumătate din cei 2000 de câini vagabonzi care se estimează că sunt pe străzile Sucevei.
Pentru campanile de sterilizare de anul acesta, Primăria Suceava va contribui în primă fază cu un buget de aproximativ 500 de milioane lei vechi, banii urmând să fie folosiţi în principal pentru a asigura cazarea, masa şi transportul membrilor echipelor de sterilizare şi ai prinzătorilor de câini.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu face apel la suceveni să nu ascundă câinii vagabonzi.
 Vizualizări articol: 1821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Lungu face apel la suceveni să nu ascundă câinii vagabonzi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Spre binele cainilor trimis de
( 7 ian 2010, 16:32:05
Eu abia astept campania. M-am saturat sa vad catele amarate cu pui. DACA sunt reteritoriati aveti tot sprijinul meu (inclusiv urcatul in duba cu binisorul). Garantez pentru cel putin 4-5 caini.
2.   Bullshit trimis de
( 7 ian 2010, 16:42:18
Inca o alarma falsa..se vorbeste intr-una despre asta si nu se ia nici o masura. Avem practic infestatie cu canine in orasu asta. Cu rozatoarele ce faci cand infesteaza un perimetru? Le extermini. Sa-i stranga frumusel, daca nu pe toti, macar cea mai mare parte si sa-i eutanasieze (ca sa fie si uman no?). Inmultirea cainilor este rezultatul prostiei lor si neatentiei. Mie imi plac animalele, dar la dracu daca imi convine sa fiu muscat sau asaltat de haite de caini cand merg pe strada.
3.   Problema cainilor e mult mai mare trimis de
( 7 ian 2010, 19:38:56
In afara de faptul ca odata sterilizat si redat peisajului citadin mai poate sa te muste sau chiar ucida inca fo 15-20 ani,problema excrementelor nu-l pasioneaza nici pe Lungu,nici pe marii iubitori sau cucoane care-i plimba(pe cei spalati,nu pe cotarle)nu se pot juca copiii in jurul blocurilor de rahati de caine.Iubitorilor,mana pe lopeti si pungi,lua-v-ar hingherii sa va ia!Mai amintesc de purici,gunoaie imprastiate,etc...
4.   Inca un aspect trimis de
( 7 ian 2010, 20:04:50
Din pacate traim in Romania. Degeaba rezolva municipiul Suceava problema cainilor vagabonzi prin eutanasiere pentru ca teritoriile ramase goale se vor ocupa de alti caini in maxim jumatate de an. Mai bine pastram cainii neagresivi si sterilizati in teritoriu pentru ca nu va permite altora, nesterilizati, sa le ia locul.
4.1  RE: Inca un aspect trimis de
( 7 ian 2010, 22:56:13
Crezi ca daca le tai boasele n-o sa mai aiba tupeu sa latre la tine si sa te muste? Sau cum spunea spirake, sa se cace peste tot? Sa incep sa spun si despre femele?laughing alea-s mai rele. In afara cainii neadoptati "are put to sleep". Si nimeni nu are vreo obiectie.
4.2  RE: Inca un aspect trimis de
( 8 ian 2010, 00:27:25
Intr-un fel, mi-e mila de bietele animale. Nu ca as deveni sentimental acum, dar ce vina au ele ca se nasc si sunt sortite **** in cele mai multe cazuri? Sunt si ele suflete nevinovate, care se apara, asa cum ne aparam si noi oamenii in fata unui pericol iminent. Crunta decizie sau mai precis lege, ce o adopta tarile occidentale in ceea ce priveste problema cainilor vagabonzi. Ma refer la eutanasiere sau daca imi permite SIRJERKALOT sa folosesc expresia lui "are put to sleep". Dar asta e! N-avem ce face. In fond, vorbim aici de sanatatea oamenilor care e mai importanta. E periculos si chiar dureros sa fii muscat de un caine. Iar in ceea ce priveste campania domnului Lungu, il asigur ca multi cetateni ai orasului chiar ingrijesc cainii vagabonzi, pentru simplul fapt ca ii apara sau le e drag de ei. Nu vorbesc aiurea pentru ca am avut ocazia sa cunosc mai multe cazuri de acest gen. Chiar si o vecina de-a mea din blocul alaturat are vreo 4 caini vagabonzi in ingrijire, iar >>>
4.3  RE: Inca un aspect trimis de
( 8 ian 2010, 00:38:44
>>> de fiecare data cand mai vin hingherii, ea ii ia pe toti in casa si ii ascunde, pana ce pleaca hingherii, dupa care le da drumul inapoi afara. Multi vecini vad, dar nimeni nu indrazneste sa zica ceva. De fiecare data ma feresc de cainii ei, pentru ca doamna i-a cam invatat sa fie agresivi.

Cat despre dejectiile lasate de caini...daca e inevitabil acum, va fi inevitabil si maine. Chiar daca vor disparea cainii vagabonzi, ceea ce si sper, raman animalele de companie, care ies la o gura de fresh air alaturi de stapanii lor, carora nu prea le pasa ce a lasat Pufy sau Rex in urma "refreshului" in spatele lor si trec mai departe. Totusi sper sa se ia o masura odata pentru totdeauna. Sincer m-am saturat sa ma tot uit pe jos sa nu cumva sa calc in rahatel de cainelaughing Iubesc si eu animalele, nu ca nu, doar ca situatia incepe sa iasa de sub control si ar fi bine sa o oprim de tot pana nu e prea tarziu.
5.   Iubitori de animale... trimis de
( 8 ian 2010, 09:29:39
...un adevarat iubitor de animale,nu tine in casa potaile cand vin hingherii,ca mai apoi sa le de-a drumul... mai degraba niste oameni bolnavi(de singuratate sau ceva probleme la mansarda) Un caine cere aceeasi atentie,aproape,c-a si un copil,si ai c-am dat-o in bara daca nu-l scoti la plimbarea obisnuita,de zi cu zi... Vaccinuri,baie,doctor,pieptana etc etc,numai cateva chestii care le face un adevarat iubitor de animale,si care nu s-ar descurca avand 3-4-5 caini din astia in casa... asa cum am auzit ca fac unele cucoane,care cica ai adopta... Problema e ca lucrurile au ajuns prea departe,oriunde in tara.Solutii... Mi-e greu sa pronunt cuvantul exterminare... insa la numarul cainilor vagabonzi,alta solutie nu vad.Sterilizarea si alte fleacuri,sunt doar pt imaginea celor de la conducere,in definitiv,niste bani aruncati aiurea,caci,patrupedele sunt omniprezene peste tot si migreaza de oriunde.Pacat de banii aia...(500 mil sau cat or fi)
6.   Sterilizarea-singura solutie civilizata trimis de
( 8 ian 2010, 18:15:25
pana una-alta, lucrurile stau in felul urmator:

vin niste omuleti sa castreze/ sterilizeze o mare parte din cainii comunitari. solutia sterilizarii este una civilizata, moderna si cea mai eficienta pe termen lung in reducerea numarului de caini de pe strazi. faze ca " euthanasierea" sau otravirea sau inghesuirea in adaposturi sunt chestii facute deja peste tot prin tara, fara vreun afect, deoarece nu ai cum sa prinzi toti cainii de pe strazi si sa-i omori ( este PRACTIC imposibil, si asta o poate confirma fostul primar al Bucurestiului, Traian Basescu). iar adaposturile primariilor nu au primit inca vreo lauda din partea cuiva. deci ies din discutie. ramane sterilizarea si returnarea in teritoriu care, pe o perioada medie, are efecte vizibile. a se vedea orasul Oradea, unde de ani de zile un ONG , in colaborare cu primaria, se ocupa intens de sterilizarea cainilor din oras si din localitatile limitrofe, iar din 2008 in Bucuresti primaria+ONG-urile sterilizeaza aproape moca.
7.   Indiferenta trimis de
( 8 ian 2010, 18:35:37
avem pana la urma bani si pentru cainii comunitari dar pentru oameni nu avem niciodata sau cel putin de acu incolo,ne abureste cu ajutor de incalzire,dar cand te duci la primarie nu au bani .traiasca cainii comunitari!ei sunt mai importanti decat oamenii care dardaie de frig prin case! la taxe si impozite tot pe catei sa-i impoziteze!sa traiti bine domn primar!
7.1  RE: Indiferenta trimis de
( 8 ian 2010, 18:54:58
nu stiu cum sa-ti explic dar...exista bani si pentru unii si pentru altii. pentru oameni exista o gramada de ONG-uri, fundatii, actiuni caritabile, iar ajutorul matale la incalzire nu are nimic a face cu banii pentru sterizarea cainilor. aceasta se face de catre un ONG, pe banii proprii, primaria doar asigurand cazarea si mancarea medicilor.eu personal mi-am primit ajutorul la incalzire, asa ca nu-ti generaliza drama personala la intreaga lume.
8.   STERILIZAREA-SINGURA SOLUTIE EFICIENTA trimis de
( 8 ian 2010, 18:42:54
intr-adevar, asa cum zice si NICALAU, patrupedele vor fi omniprezente si migreaza, cu tot cu sterilizare. de ce? pt ca omuletii astia care vin sa sterilizeze cainii din Sv nu pot intra si in curtile oamenilor din oras sau de pe la sate si nu pot opri ABANDONULl puilor nedoriti. atata timp cat va exista abandon, vor exista si caini pe strazi, asta sa va fie foarte clar. iar abandonul nu poate fi prins (cine e atat de prost ca sa atraga atentia cand lasa in drum sau la buncar niste pui?!!!) si deci nici pedepsit. deci sa va iasa din cap cum ca sa se pedepseasca abandonul. la fel ca si cu otravirile, abandonul se face pe ascus si nu lasa indicii. deci pana la urma nu ne ramane decat sa promovam sterilizarea catelelor din curtile particularilor. si sincera sa fiu, am vazut mai multi pui de catei si de matze abandonati in drum, la buncar sau la adapost, decat r.ahatzi pe strazi.despre solutia problemei cainilor si protectia animalelor comunitare in SV poate ar merita de cautat pe net.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei