Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Intenţie

Poiana Stampei vrea să se desprindă de judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul, viceprimarul şi mai mulţi angajaţi ai Primăriei Poiana Stampei militează pentru desprinderea comunei şi alipirea la judeţul Bistriţa. Motivele acestei decizii sunt legate de „marginalizarea comunei de autorităţile judeţene”, precum şi distanţa mare faţă de centrul administrativ.

 

Ideea trecerii comunei Poiana Stampei pe raza administrativă a judeţului Bistriţa a încolţit de mai multă vreme. Primarul Elisei Todaşcă crede că din cauza culorii sale politice (n.r. – a fost ales din partea PSD), locuitorii comunei au de suferit.
Todaşcă a detaliat şi motivele care au condus la marginalizarea acestei comune.
„Am avut un proiect pentru ridicarea unui aşezământ de cultură. Deşi era singurul eligibil din judeţ, au fost aprobate alte şase proiecte similare, în localităţi cu primari PD-L. Avem întocmite şi depuse spre finanţare mai multe proiecte de dezvoltare rurală. Sunt declarate eligibile şi au un punctaj bun, dar se aşteaptă finanţarea. Credem însă că cineva nu doreşte promovarea lor”, a precizat primarul din Poiana Stampei.
Un alt avantaj al trecerii comunei în subordinea administrativă a judeţului vecin este legat de distanţă.
Conducerea Primăriei Poiana Stampei a arătat că până la Bistriţa sunt doar 60 de km, în timp ce până la Suceava trebuie parcurşi 140 de km.
„Avem doar promisiuni şi nimic concret. Suntem o comună uitată de lume şi autorităţi. Vrem să tragem un semnal de alarmă pentru ca autorităţile judeţene să ia măsurile de rigoare şi să contribuie la modernizarea comunei”, a concluzionat primarul Elisei Todaşcă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poiana Stampei vrea să se desprindă de judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 3922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 20 voturi
Poiana Stampei vrea să se desprindă de judeţul Suceava3.6520

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce nu direct autonomie? trimis de
( 7 ian 2010, 13:49:49
...sau mai degraba un mic Lichtenstein? Sa inteleg ca sprijinul sau colaborarea cu centrul de care apartineti in cazul de fata suceava depinde de culoarea politica? Pai daca te uiti bine in suceava ei nu se descurca singuri asteptind ajutoare de afara si daca nu ar fi capsunarii nu s-ar fi miscat nimic in tara asta ei (capsunarii)fiind speranta cu putere de cumparare ce or atras atitea malluri in tirg ori voi sinteti binecuvintati de Dumnezeu geografic vb. cu niste peisaje minunate si asta ar fi ca un dus rece pt. cei de care apartineti sau ca o palma trasa.Lasind gluma deoparte felicit gestul chisr daca nu simpatizez cu,comunistii poate s-or trezi cei in cauza.Succes dar daca voi nu ne vreti noi va vrem.
2.   . trimis de
( 7 ian 2010, 15:19:45
sunt mai multi"comunisti" in pdl decat in psd in momentul de fata , si erau si inainte destui doar ca nu au apucat sa prinda si ei ciolanu sa faca bani . ce mentalitate pot avea unii , suntem toti romani si de aia se duce naibii tara asta. mai bine cu johanis decat cu boc, macar aveam un german sa ne conduca.
3.   LoL! trimis de
( 7 ian 2010, 16:29:55
Fiti atenti ce fata are! Cum sa-l iei in serios?rolling on the floor
4.   Vai vai trimis de
( 7 ian 2010, 22:13:45
astia au o bucatzica de unguri in ei ....laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei