Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 ian 2010 - Anul XV, nr. 2 (4293)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Sus, sus, sus, pe culme, sus

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Sucevei a răsunat din nou de ghiersul cântului popular şi de fâşcâiturile celor veniţi să audă de-aproape tobele, acordeoanele şi trompetele. La adăpostul întunericului şi al ceţei, întuneric deranjat doar de luminile din bradul de Crăciun şi de jocul de artificii de la miezul nopţii, spectatorii au umplut centrul Sucevei de tot felul de gunoaie. Aşa cum nuntă fără lăutari şi horă fără bătaie nu există, aşa nu s-a pomenit nici vreo petrecere în aer liber care să nu lase în urmă sticle din plastic, pahare din plastic şi cioburi de sticlă.
Dacă „brumăriile” nu ar fi făcute din blană de oaie, ci din plastic, la fel ca sticlele în care se comercializează berea şi vinul, cred că printre gunoaie s-ar fi putut găsi şi căciulile trântite de pământ, de bucurie, la auzul învârtitelor noastre compuse tocmai pe vremea în care Istoria ne punea să stăm cu căciulile pe frunte în curbura arcului Carpaţi şi la curba pe unde trecea căruţa plină cu porumb, ca să-i facem din mână căruţaşului treaz lumânare.
Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a anunţat că, după petrecerea în aer liber organizată în centrul Sucevei, firma de salubrizare „Rosal” a strâns 25 de tone de gunoi. Eu cred că Suceava ar fi fost capabilă de o performanţă mult mai bună, însă criza economică i-a împiedicat pe cei prezenţi la eveniment să cumpere mai multe sticle cu băutură şi mai multe pungi cu seminţe. Ar mai trebui puşi la socoteală şi domnii rurali cu soţiile sau iubitele lor răpitoare ca nişte carpete cu răpirea din Serai care au fost ţinuţi în case de paranghelioanele televizate sau de musafirii veniţi tocmai de la blocul de peste drum ori domnii rurali care ultima oară când au fost pe la oraş s-au fotografiat cu oul uriaş din centru ori pe scările rulante de la mall.
Păcat, fiindcă dacă s-ar fi produs mai mult gunoi, Suceava ar fi ajuns din nou în Academia Recordurilor, pentru a pune lângă oul încondeiat muntele de gunoi diversificat.
Dar timpul nu este pierdut. Toţi cei care au făcut mizerie în faţa Casei Culturii de Revelion nu trebuie decât să-şi sune prietenii şi rudele şi să se mobilizeze cu toţii pentru a duce Suceava pe cele mai înalte culmi de regres şi necivilizaţie. De aceea, aceştia sunt rugaţi ca mizeria pe care o fac în casă atunci când urmăresc spectacole de muzică populară la televizor să n-o mai lase pe jos, ci să o ia şi să o arunce pe geam direct în stradă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sus, sus, sus, pe culme, sus.
 Vizualizări articol: 2050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.72/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 18 voturi
Sus, sus, sus, pe culme, sus3.7518

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taran esti tu mai tarane trimis de
( 5 ian 2010, 12:41:42
Tarane care esti tu...Tare le stii tu pe toate, tarane care esti tu...De ce nu scrii articolul exact ca si comentariul pe care l-ai facut la tv sa vezi cate injuraturi iti luai tu mai tarane...Jurnalist pupincurist de 2 bani care esti tu bei tarane...Peste tot e asa .bei tarane, dar a doua zi nu mai gasesti urma de gunoi pe strada...Sa-ti spun o treaba asa ca sa iau partea sucevenilor care au fost in centrul sucevei si pe care i-ai facut tarani...Am fost la Kiev de revelion, in centrul Kievului tarane,si la fel ca si in Suceava au fost sticle sparte de sampanie si cutii de bere peste tot dar a doua zi la prima ora nu mai gaseai urma de gunoi de parca nici nu ar fi fost cu cateva ore in urma mii de oameni in centrul Kievului bai tarane...Asa ca nu te mai crede tu cel mai civilizat dintre civilizati ca tot din tarani provii si tu si aia sunt mai civilizati ca noi asa ca nu jigni taranii imbecilule...Jigodie imputita ce esti tu
2.   Mizerie trimis de
( 5 ian 2010, 14:19:35
cita dreptate aveti d-le Avram.....parca din an in an devenim tot mai murdari, nesimtiti, fara pic de caracter....eu cred ca pe asemenea asa-zise spectacole se dau banii pe apa Simbetii....se pierd niste bani degeaba...... peste tot in lume se aduna oamenii la miezul noptii in centrele urbane dar ce ramine dupa ei numai la noi se intimpla asa cev/.... si atunci daca omul este porc, sa fim si noi la fel si sa eliminam din obicei aceste intruniri in centrul orasului.....nu merita nimeni nimic......oare vom reusi sa scapam de aceste specimene care nici nu merita sa le spunem oameni ? nu cred....societatea romaneasca se degradeaza cu totul si intr-un ritm alert......RUSINE ROMANILOR!.....am scris si alta data, sunt lenesi, mincinosi, murdari, si chiar periculosi........
3.   Lasati-o mai moale.... trimis de
( 6 ian 2010, 08:38:51
ce atata tevatura cu gunoiul din centrul Sucevei??? Dl-e Avram,fii serios,si ataca alte subiecte!!! Am facut trecerea dintre milenii in Hamburg(1999-2000),iar alte revelioane prin Iasi si recent altele 2 in Londra.Numai unul care n-a iesit in afara e poate plange de mizeria ramasa in urma,de pe urma cate unui "event" din asta.Unde dracu sa pui sticla sau paharele de plastic cand sunt sute de mii de oameni pe langa mine??? Te plangi dl-e Avram ca o baba,caci oriunde e la fel si inca de cand mijesc zorile,omuletii de la curatenie isi fac treaba(daca si-o fac intadevar,pt ca aici in strainatate chiar si-o fac)incat a doua zi nu mai recunosti nimica... Poate nu e valabil la noi asa ceva,caci si gunoierii petrec,nu??? (jos palaria pt subiectele de dinaintea astuia,dl-e Avram... mai greseste omul...)
4.   Pacat avram trimis de
( 6 ian 2010, 12:00:07
nenea avram ,,,in primul rand nu se spune ;;;;ghersuri;;;;nici in cel mai infundat catun al moldovei nu se foloseste asemenea cuvant,,,,doar in cazul dumitale in care vrei cu rautatea caracteristica sa pari tu mai istet,,,,,si in ceea ce priveste gunoiul,,,daca ai avea putina matematica in capusorul ala,,,si daca cu adevarat la scoala ai fost cat de cat bun,,ti-ai fi dat seama din simpla calculatie ca la cateva sute de persoane care au fost in centru nici daca veneau cu rucsacii plini in spate nu avea de unde iesi 25 de tone de gunoi,,,,,,,25,,,,??????????? dar cum la noi salubrizarea e destul de scumpa,,,,si cand vine prigoana la suceava primarul il primeste cu paine si sare si-l distreaza pe la munte,,,,ce te mai mira,,,,,,,deci nu firma de salubrizare e cea vinovata,,,,ci tot saracii locuitori ai sucevei,,,,,care nu uita,,,,datorita lor mananci si tu o paine,,,si ai un salar,,,,ceia ce cred eu ca nu-ti da dreptul de multe ori sa jignesti chiar asa cu gura aia spurcata care o ai.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei