Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Depistaţi la timp

Au vrut să-şi înmatriculeze maşinile cu acte false

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai mulţi suceveni care au încercat să-şi înmatriculeze maşinile folosindu-se de acte false s-au ales cu dosare penale, la fel cum s-a întâmplat şi cu cei care au depus declaraţii false pentru a obţine un al doilea permis de conducere. Actele premergătoare au fost întocmite de reprezentanţii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava şi trimise spre soluţionare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava.
Comisarul şef Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Permise şi Înmatriculări Suceava, a precizat că în jumătate din cazuri este vorba de falsificarea chitanţelor privind dovada achitării taxei de poluare.
„Este vorba de nouă cazuri, cele mai multe pentru infracţiuni de fals în înscrisuri oficiale. Au existat patru cazuri de acest fel, alte două pentru uz de fals, tot atâtea pentru înşelăciune şi o infracţiune de trafic de influenţă. În aceste situaţii, s-au depus la dosar chitanţe false prin care se făcea dovada achitării taxei de poluare. Scopul acţiunii a fost de a plăti sume mai mici, sau chiar de a evita plata integral”, a explicat comisarul şef Florin Chiaptanaru.
În privinţa permiselor, s-au înregistrat tot nouă infracţiuni, cinci dintre acestea referindu-se la declararea în fals a pierderii permisului de conducere românesc, în vederea obţinerii unui duplicat.
De menţionat că infracţiunile amintite au fost consemnate pe parcursul anului trecut.

 

Numărul maşinilor de pe drumurile judeţului a crescut cu 12%

Pe parcursul anului 2009, judeţul Suceava şi-a sporit considerabil parcul auto. Conform datelor statistice existente la Serviciul Permise şi Înmatriculări, anul trecut s-a înregistrat o creştere cu 13.285 de vehicule, comparativ cu 2008. În aceste condiţii, judeţul Suceava a ajuns la 122.948 vehicule, cu 12,11% mai mult faţă de sfârşitul lui 2008. Cea mai mare parte, aproximativ 70%, este formată din autoturisme, iar creşterea cea mai mare s-a înregistrat la începutul anului 2009.
În paralel, a crescut şi numărul şoferilor. Comparativ, pe şosele pot circula cu acte în regulă 192.143 de suceveni, cu 6.521 în plus faţă de finele anului 2008. Creşterea este de 3,51%, iar admisibilitatea la examen s-a situat la un procent de 31,97% din totalul celor 28.188 de candidaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au vrut să-şi înmatriculeze maşinile cu acte false.
 Vizualizări articol: 1945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Au vrut să-şi înmatriculeze maşinile cu acte false5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei