Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2009 - Anul XIV, nr. 289 (4275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu legea în mână

Prefectura a cerut în instanţă dizolvarea Consiliului Local Slatina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a solicitat Tribunalului Suceava dizolvarea de drept a Consiliului Local Slatina, deoarece acest deliberativ nu a adoptat nici o hotărâre vreme de trei luni, în iulie, august şi septembrie. În conformitate cu legea administraţiei publice locale, un consiliu local este obligat să se întrunească în şedinţe ordinare în fiecare lună, la convocarea primarului. Din verificarea documentelor comunicate Prefecturii de către secretarul comunei Slatina, a rezultat că în iulie, de exemplu, deşi există o dispoziţie a primarului Ilie Gherman, de convocare a unei şedinţe CL, cu cinci proiecte de hotărâre pe ordinea de zi, în realitate nu a fost adoptată nici o hotărâre. Situaţia se repetă în luna august, cu trei proiecte de hotărâre înscrise pe ordinea de zi, şi în luna septembrie, cu două proiecte şi nici o hotărâre.
Exercitând controlul de tutelă administrativă, conform legislaţiei în vigoare, Prefectura a constatat încălcarea legii administraţiei publice şi a solicitat Tribunalului dizolvarea consiliului. Prefectul Sorin Popescu apreciază că principiul autonomiei locale nu exclude, ci impune obligaţia autorităţilor administraţiei locale de a respecta legile şi consideră că interesul public a fost afectat de faptul că, vreme de trei luni, un deliberativ local nu a adoptat nici o hotărâre de consiliu.

 

Disputa prefect-CL are termen în instanţă mâine

Popescu a mai precizat că acţiunea sa este una publică şi nu personală şi cere dizolvarea CL Slatina înainte de termen.
Consilierii locali din Slatina au depus la Tribunal cereri de intervenţie, în nume personal, iar primarul Ilie Gherman, ca reprezentant al statului, apreciind că acţiunea prefectului nu este justificată.
Acţiunea în instanţă a fost deschisă de prefect la sfârşitul lunii septembrie a.c. Mâine, 10 decembrie, Tribunalul va discuta cererile de intervenţie ale consilierilor şi primarului.
Ilie Gherman este membru PD-L şi este la al treilea mandat de primar. De-a lungul timpului, îndeosebi în campaniile electorale şi în zilele de alegeri, a fost în centrul mai multor scandaluri, dar fie nu a ajuns la instanţe, fie a fost achitat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prefectura a cerut în instanţă dizolvarea Consiliului Local Slatina.
 Vizualizări articol: 2220 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Prefectura a cerut în instanţă dizolvarea Consiliului Local Slatina5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SUCCES DOMNULE PREFECT trimis de
( 9 dec 2009, 15:44:26
NU AU TIMP DE SEDINTA DOMNULE PREFECT CA SUNT IN MUNTE LA OI BEHEBEHE,DE ASTA SI CONDUC NUMAI PRIN VIOLENTA CE SA CERI LA UN OM CU 4 CLASE,CA CEI CU STUDII SUPERIOARE SUNT MARGINALIZATI ,OARE CITI SUNT CU STUDII MACAR MEDII PRIN PRIMARIE
2.   Ce mai primari!!! trimis de
( 9 dec 2009, 17:43:57
STIMATI CITITORI!

CAZUL PRIMARULUI DE SLATINA NU ESTE SINGULAR.

MAI AVEM SI NOI UNUL AICI LA DARMANESTI CARE SE COMPORTA CA UN DESPOT, CONFUNDA PRIMARIA CU FIRMA LUI. IN PRIMARIE ESTE MUSAFIR, NU SEMNEAZA ACTE NU DA DISPOZITIILE CARE TREBUIE SI NOI CETATENII SUFERIM.

RECOMAND DOAMNEI DANA HUMOREANU SA FACA O DOCUMENTARE LA FATA LOCULUI SI SA SCRIE MAI MULTE, CA SLAVA DOMNULUI ARE CE SA SCRIE....

CU RESPECT ,

VALERICA

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei