Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 dec 2009 - Anul XIV, nr. 289 (4275)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Asistenta care i-a reclamat pe medicii de la Infecţioase, anchetată de comisia de disciplină a Spitalului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Asistenta medicală Mihaela Curpîn, de la „Urgenţele” Spitalului Judeţean Suceava, care i-a acuzat public pe medicii de la secţia de Boli Infecţioase din cadrul aceleiaşi unităţii sanitare de faptul că nu şi-au dat interesul pentru a-l trata corespunzător pe soţul ei, bolnav de gripă nouă, şi au tergiversat transferul acestuia la Iaşi, deşi starea de sănătate a bărbatului era critică, va fi anchetată de comisia de etică a spitalului.
Aşa a informat ieri directorul medical al unităţii, dr. Doina Ganea Motan, care a arătat că cercetările vor fi demarate la solicitarea doctoriţei Corina Stănescu, şefa secţiei de Boli Infecţioase, care s-a arătat revoltată de acuzaţiile aduse de cadrul sanitar. Directorul medical al unităţii şi-a exprimat încrederea că ancheta comisiei de disciplină va face lumină în acest caz şi a precizat că rezultatele verificărilor vor fi cunoscute până la sfârşitul acestei săptămâni.

 

Directorul medical al Spitalului: „Nu ţin partea nimănui”

„Nu ştiu dacă ceea ce s-a spus este real sau nu, dar şefa secţiei de Boli Infecţioase este foarte revoltată de acuzaţiile acestei asistente. Imediat ce voi înregistra cererea doctoriţei Corina Stănescu voi demara şi cercetările. Nu ţin partea nimănui, dar situaţia trebuie analizată, fiindcă ceea ce relatează şefa secţiei de Boli Infecţioase nu corespunde deloc cu cele povestite de asistentă. Eu ştiu doar că la această secţie există un colectiv foarte implicat profesional, care lucrează la nivel de performanţă şi cu devotament. Poate în unele secţii s-ar mai putea vorbi de lipsă de amabilitate, dar nu şi aici, nicăieri în spital nu găseşti atâta promptitudine şi înţelegere. Pe de altă parte, nici un control derulat de Casa de Asigurări de Sănătate la această secţie nu a scos la iveală probleme, deşi este vorba de un sector cu adresabilitate foarte mare, unde se tratează mii de cazuri anual. În acelaşi timp, nu pot să o acuz pe asistentă de minciună totală, fiindcă nu am de unde să ştiu ce s-a întâmplat”, a spus dr. Motan, apreciind că asistenta medicală ar fi trebuit să se adreseze mai întâi conducerii spitalului, dacă era nemulţumită de prestaţia infecţioniştilor, şi nu presei.

 

Comisia care o va cerceta pe asistentă, compusă din cinci membri

Comisia de etică a Spitalului Suceava numără cinci membri, dintre care doi medici din afara unităţii sanitare, unul dintre aceştia fiind şeful Direcţiei de Sănătate Publică, dr. Alexandru Lăzăreanu. Preşedintele comisiei este decanul de vârstă al Spitalului Suceava, dr. Nicolae Dobromir.
Soţia unui pacient confirmat cu gripă nouă, Mihaela Curpîn, i-a acuzat, luni, pe medicii de la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Suceava, că nu s-ar fi ocupat cum trebuie de caz. Ea a susţinut că soţul ei a fost tratat incorect, a fost investigat târziu şi incomplet şi, deşi se afla în stare critică, a fost trimis la Iaşi doar la insistenţele familiei.
Femeia, asistentă medicală la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Suceava, îşi argumentează acuzaţiile prin faptul că, după obţinerea transferului, bărbatul a fost internat de medicii ieşeni direct în secţia de Terapie Intensivă, iar la câteva ore a făcut un stop cardio-respirator resuscitat. Mihaela Curpîn a afirmat luni că soţul ei s-a aflat la un pas de moarte din cauza modului în care infecţioniştii de la Spitalul Suceava şi-au făcut treaba şi a declarat că intenţionează să reclame cele întâmplate la Colegiul Judeţean al Medicilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asistenta care i-a reclamat pe medicii de la Infecţioase, anchetată de comisia de disciplină a Spitalului.
 Vizualizări articol: 10678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.49/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 35 voturi
Asistenta care i-a reclamat pe medicii de la Infecţioase, anchetată de comisia de disciplină a Spitalului3.5535

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Era de asteptat trimis de
( 9 dec 2009, 12:11:06
Doamna Motan se face ca nu intelege. Doctoritele nu au fost acuzate de "lipsa de amabilitate" ci de incompetenta.

Bine ca asistenta a reusit sa-sa scape sotul de la moarte sigura!!!

Restul se rezolva. Sunt sigur ca pana la comisia lui peste corigentele o sa mai puna mana pe cursurile din facultate, o sa mai invete niste termeni medicali care suna bine si o sa-i arunce in fata comisiei. Aia o sa se frece pe burta multumiti si o sa ii taie 5% din salar asistentei.

Paharul plin e ca se face o comisie de ancheta pentru disciplina si nu pentru ucidere din culpa a doctorilor.

Concluzia : daca aveti gripa, mergeti dracului la Iasi din prima ca-s distrusi astia din Suceava si se mai si apara unii pe altii.
1.1  RE: Era de asteptat trimis de
( 9 dec 2009, 12:19:13
Gand la gand...

Daca sefa spitalului era corecta, titlul din Monitorul de azi trebuia sa fie "Medicii acuzati vor fi anchetati de comisia de disciplina". Adica e mai grav ce a facut asistenta?

Despre doctorii acuzati aflam azi ca de fapt sunt niste ingeri... Oare dna Motan face parte din comisia de ancheta? Atunci deja stim care va fi concluzia.
2.   Of course trimis de
( 9 dec 2009, 12:15:45
Bineinteles ca asistenta, care aproape si-a vazut sotul mort din cauza incompetentei ce domneste in spitalul Suceava, va fi anchetata de comisia de disciplina. A indraznit sa sparga tacerea si sa prezinte opiniei publice anumiti reprezentanti ai unui sistem bolnav al sanatatii din Romania, sistem despre care toata lumea boceste in pumni ca e subfinantat, ca saracii doctori, vai mama lor! Uite ce fac bietii doctori, omoara oameni cu zile!

O intrebare pentru sefa spitalului: doctorita neglijenta, impreuna cu personalul de la sectia infectioase, nu ar trebui si ei anchetati? Macar asa de forma, ca doar toti stim ca n-o sa li se intample nimic. Dar macar acolo in dosar sa se mentioneze ceva.

3.   Doctori nesimtiti trimis de
( 9 dec 2009, 12:49:26
Dr. Motan i-a spaga mai mult decat oricare alt doctor din spital. Este normal ca isi va apara colegii (hoti ca si dansa). Asta ia bani de la oamenii care au cancer, ultimii bani, in ultimile zile de viata, fara a avea vreo problema cu constiinta. Normal, doctorita de la Boli Infectioase ar trebui sa fie acuzata de TENTATIVA DE OMOR! Dar cine sa o acuze, colegii ei, care deja au omorat o gramada de pacienti? Normal ca in Romania mortul este vinovat, iar in acest caz cel care a spus adevarul, si anume ca in Suceava nu exista doctori competenti. Daca ati sti voi cati bani au acesti doctori mediocri, ce case au, si mai ales ce nunta a facut aceasta dr. Motan fiului ei, v-ati face cruce cu ambele maini. Dar ea apare acum ca o nevinovata, ca fecioara Maria, o neprihanita. Rusine nesimtito!
3.1  RE: Doctori nesimtiti trimis de
( 9 dec 2009, 13:22:36
Azi sunt pus pe critica. Din pacate am un pacient al doamnei Motan in familie. Aceasta doamna nu prea poate fi acuzata de incompetenta pentru ca ea se ocupa de cancer, o boala crunta, de multe ori incurabila. E greu sa spui ca este incompetenta din moment ce din aceasta boala se cam moare si doctorii nu prea au putere asupra ei. Doamna Motan ia spaga in mod constant asta pot spune cu siguranta dar o spaga decenta(cateva sute de mii consultatia o data la cateva saptamani). In cazul rudei mele s-a purtat bine dar asta este cancerul descoperit tarziu... finalul este din pacate asteptat. Acum imi dau seama ca doamna doctor are cea mai buna meserie. Bolnavii vin la tine fara speranta, daca mor nimeni nu-ti poate face reclamatii, nimeni nu te poate face incompetent, banu curge, respectat esti, etc.
3.2  RE: Doctori nesimtiti trimis de
( 9 dec 2009, 13:28:00
Acidule, in primul rand multa sanatate si putere pentru persoana de care spui. Si pentru voi, familia. Stiu cum e.

Insa incompetenta nu e, zic eu, definita doar exact in meseria pe care o are, foarte grea de altfel. Mai sunt si micile chestii de pe langa masa de operatie, cum ar fi calitatea managementului, relatiile interpersonale, obiectivitatea. In mod normal, dumneaei daca face parte din comisia de ancheta, n-ar fi trebuit sa-si dea cu parerea in acest caz.
4.   Respectarea statutului trimis de
( 9 dec 2009, 15:16:28
Imi amintesc articolul referitor la nunta fiului doamnei doctor. Din cate imi amintesc, ca justificare pentru opulenta si risipa de bani afisate la nunta, d-na doctor spunea ceva de genul ca "trebuie sa-si respecte statutul". Zici ca-i curge sanga albastru prin vine de cel putin vreo 7 generatii...

Nu zic ca nu e competenta, insa invarte bani cu ghiotura si cum nu traieste in New York sau Tokio ci in Suceava, banuiesc ca d-na doctor profita de fapt cu nerusinare si cinism de disperarea unor oameni.

4.1  RE: Respectarea statutului trimis de
( 9 dec 2009, 22:30:53
Acea nunta a fost cladita pe banii luati din suferinta oamenilor.
5.   Rugativa la Dzeu ca va scapat sotul, saracutu!.. trimis de
( 9 dec 2009, 15:44:05
Bla, blaa, bla!......

,,Eu stiu doar ca la aceasta sectie exista un colectiv foarte implicat profesional, care lucreaza la nivel de performanta si cu devotament. Poate �n unele sectii s-ar mai putea vorbi de lipsa de amabilitate, dar nu si aici, nicaieri �n spital nu gasesti at�ta promptitudine si �ntelegere. Pe de alta parte, nici un control derulat de Casa de Asigurari de Sanatate la aceasta sectie nu a scos la iveala probleme, desi este vorba de un sector cu adresabilitate foarte mare, unde se trateaza mii de cazuri anual. �n acelasi timp, nu pot sa o acuz pe asistenta de minciuna totala, fiindca nu am de unde sa stiu ce s-a �nt�mplat", a spus dr. Motan, apreciind ca asistenta medicala ar fi trebuit sa se adreseze mai �nt�i conducerii spitalului, daca era nemultumita de prestatia infectionistilor, si nu presei.'

Rugativa la Dzeu ca a scapat sotul, saracutu... bine ca nu ati mtuit!

6.   S-a gasit motaneasa sa acuze? trimis de
( 9 dec 2009, 17:59:45
ar trebui sa se autodenunte mai intai pentru unele lucruri care se fac pe sub mana in spitalul mare
7.   DR.STANESCU SORA DEPUTAT ARDELEANU trimis de
( 9 dec 2009, 18:31:59
DOAMNA DOCTOR STANESCU ESTE SORA DOAMNEI DEPUTAT SANDA MARIA ARDELEANU .

VA LAS PE VOI SA TRAGETI CONCLUZIILE.
8.   ... trimis de
( 9 dec 2009, 22:28:20
Spitalul Suceava... un spital care nu a evoluat deloc de la statutul de spital medieval. Exact ca in evul mediu, odata ajuns acolo, stai si te rogi ca sa scapi cu viata. Nu mai vorbesc de spagile pe care trebuie sa le dai pentru a fi bagat in seama. Dar chiar si cu banii luati tot te lovesti de incompetenta medicilor.
9.   Hotii si incompetentii de doctori-macelari trimis de
(10 dec 2009, 05:40:20
Nici nu merita cuvantul de medici sau doctori sunt niste macelari! Rusine incompetentilor! Aveti salarii super, va plangeti ca nu aveti bani, dar luati banii oamenilor bolnavi! Daca nu le omul spaga, nici nu se uita la el. Si daca le dai, nu te baga in sema prea mult. Le este ciuda ca asistenta a spus adevarul presei. De ce nu avea voie sa spuna adevarul presei? Ca doar e democratie? Sau la Spitalul Suceava nu s-a auzit de asa ceva, ci doar de bani? Hotii si banditii! Astia merita puscati cu sare! Nesimtitii! Stanescu si Motan doua corupte si incompetente, nici la oi la stana nu sunt bune, marele doctorite! Niste ordinare! Si ele trebuie cercetate, dar nu are cine, in Romania nu sunt legi pentru asemenea hoate! Coruptia din spitale nu o vede nimeni, la fel si incopetenta lor. Stie toata lumea cat de incompetente sunt. Si foarte multi asa zisi doctori sunt de fapt niste incompetenti. Asistenta sa fie tare ca i s-a pus gand rau. Cine vorbeste trebuie eliminat. Bravo pentru asistenta!
10.   Ce mai comisie si ce director trimis de
(10 dec 2009, 11:09:01
De asta pleaca asistentii in afara, sa nu mai vada magariile medicilor, de faptul cum sunt tratati in tara, pe cand afara esti tratat ca un adevarat profesionist nu ca in romania carpa medicilor.

Si cand am auzit ca dobromir face parte din comisie, mai fratillor il cunoasteti pe omu asta?

Marele dr. dobromir, jigneste asistentele de pe sectia lui si nu numai, si le trateaza de parca ar fi ultimele carpe, vorbeste foaarte urat si cu pacientii sau apartinatorii, deci nare ce cauta unu ca ala intr-o comisie de astfel de cauza care nici macar nar trebuii sa fie pt asistenta ci pt medici care se fac vinovati.

Dar cum ca o asistenta cum afirma nesimtita de canceroasa motan care au pretentia cand li te adresez sau le mentionezi numele sa incepi cu doamna dr si nu direct cu profesia, dar ea afirma sec ...o asistenta, dar ea nu e si ea o profesionista la randul ei ca doar nu freaca podelele in spital lucreaza cu pacientii.

Rusine cadrelor med

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei